Τρίτη 30 Ιουλίου 2019

Luke Appleton (Iced Earth, Absolva): Είναι μεγάλη στιγμή για εμένα να παίξω ξανά στην Ελλάδα

 Ο Luke Appleton, είναι ευρέως γνωστός ως ο μπασίστας των μεγάλων, και φυσικά αγαπητών στη χώρα μας Iced Earth. Εκτός αυτού όμως είναι ένα άτομο πολυάσχολο που εκτός από το βασικό του συγκρότημα, παίζει και στους Βρετανούς heavy metallers Absolva, πλάι στον αδερφό του Chris, ενώ ένα χρόνο μετά το ακουστικό του ΕΡ επέστρεψε με το πρώτο του solo πόνημα. To "Snake Eyes" ετοιμαζόμαστε να υποδεχτούμε και στην Ελλάδα, αφού στις αρχές του Σεπτεμβρίου, θα έρθει να μας το παρουσιάσει ζωντανά σε Θεσαλονίκη, Σκύδρα και Αθήνα, κι έτσι για όλα αυτά, τον οπαδικό του χαρακτήρα και τα μουσικά του μυστικά γύρω από το porject του και τους Iced Earth, o Άγγλος μουσικός μίλησε στο Metal View.

  -Πρώτα απ'όλα συγχαρητήρια για το νεο σου σόλο άλμπουμ. Πως αποφάσισες να κάνεις μια ακουστική δουλειά;

Είχα πάντα ένα πάθος με την ακουστική μουσική. Βρίσκω πιο εύκολα την ευκαιρία να εκφραστώ και να γράψω για πράγματα που συνήθως δε θα μπορούσα με μια metal μπάντα. ήθελα να κάνω κάτι ξεχωριστό από ένα ακόμα heavy metal project.

-Αυτός ο δίσκος έχει τον τίτλο "Snake Eyes". Υπάρχει κάποιος συμβολισμός πίσω από το όνομά του;

Επέλεξα το Snake Eyes να είναι το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου για δύο λόγους. Ο ένας είναι γιατί πρόκειται για ένα από τα αγαπμένα μου κομμάτια του δίσκου και με ένα δυναμικό ρεφρέν. Ο δεύτερος λόγος είναι επειδή νομίζω πως δίνει ένα πολύ ισχυρό μήνυμα. Το τραγούδι προσπαθεί να δείξει κάποιον που ξεφεύγει από έναν εθισμό, είτε αυτός είναι ναρκωτικά, αλκοόλ, τυχερά παιχνίδια, κάπνισμα, πες το όπως θες. Το να έχεις τη δύναμη να αφαιρέσεις ένα πρόβλημα από τη ζωή σου. Δεν χρειάζεται καν να είναι για ένα φυσικό πράγμα, μπορεί να είναι για εμπειρίες του παρελθόντος ή ένα τραυματικό γεγονός στη ζωή. Το γενικό μήνυμα τελειώνει ως ένα θετικό ρητό πως ο καθένας μπορεί να ξεφύγει από αυτό το πρόβλημα και να επικρατήσει!
-Ο δίσκος έχει μερικά στοιχεία από ηλεκτρικές κιθάρες και τύμπανα. Πιστεύεις ότι το τελικό αποτέλεσμα έγινε πιο βαρύ με αυτές τις προσθήκες;

Πραγματικά η κύρια επιρροή μου για αυτό το άλμπουμ ήταν το σόλο άλμπουμ του Myles Kennedy, "Year Of The Tiger". Το άλμπουμ περιτριγυρίζεται κυρίως από ακουστικά όργανα, ωστόσο παρατήρησα ότι έβαλε και μερικά synth, ηλεκτρικές και slide κιθάρες και άπειρους ακόμα διαφορετικούς ήχους. Σκέφτηκα πως αφού μπορεί να το κάνει αυτός γιατί να μην το κάνω κι εγώ; Ήθελα να κάνω κάτι άλλο από ένα κανονικό και εξ ολοκλήρου ακουστικό άλμπουμ, και πιστεύω πως τα κατάφερα.

-Τα τραγούδια σου έχουν πολλά ατμοσφαιρικά αλλά και δυνατά σημεία. Ήθελες να παίξεις με τα συναισθήματα του ακροατή;

Πάντα γράφω μουσική που έρχεται κατευθείαν απ'την καρδιά μου. Είτε οι στίχοι είναι για πραγματικά γεγονότα είτε φανταστικοί, θέλω να είναι αυθεντικοί και γεμάτοι συγκίνηση. Είχα πολλούς ανθρώπους να μου στέλνουν μηνυματα ή να με πιάνουν σε μια συναυλία και να μου λένε πως οι στίχοι και η μουσικοί μου τους άγγιξε προσωπικά. Κατά τη γνώμη μου δεν υπάρχει κάποιο μεγαλύτερο κοπλιμέντο. Αυτό μου δίνει την αίσθηση να συνεχίσω τον σκοπό μου.

-Επίσης βλέπω ότι αυτός ο δίσκος έχει αρκετούς guest μουσικούς κι ένας από αυτούς, ο οποίος με ενθουσίασε ήταν ο πρώτος τραγουδιστής των Iced Earth, Gene Adams. Πώς προέκυψε αυτό;

Ήμουν ενθουσιασμένος που ο Gene Adam τραγουδάει στον δίσκο μου! Ο Gene και εγώ συζητούσαμε σοβαρά για μια ακουστική συνεργασία στην τελευταία περιοδεία των Iced Earth στις ΗΠΑ και λίγους μήνες μετά του ανέθεσα τη δουλειά του να τραγουδήσει στο "Slay The Hydra". Είναι τεράστια τιμή να συμμετάσχει σε αυτό το άλμπουμ!

Αποτέλεσμα εικόνας για luke appleton snake eyes-Επίσης το εξώφυλλο του άλμπουμ έχει ένα Maiden-ικό στυλ. Είσαι μεγάλος fan τους;

ΑΠΟΛΥΤΩΣ! Εκτός από τους Iced Earth, οι Iron Maiden ήταν πάντα το αγαπημένο μου συγκρότημα και το Powerslave είναι ένα από τα αγαπημένα μου άλμπουμ όλων των εποχών! Το εξώφυλλο του Snake Eyes είναι ένα μικρό αφιέρωμα στους metal θεούς που είναι οι Iron Maiden, με τη δική μου μικρή οπτική στα πράγματα. Ήθελα να δημιουργήσω ένα εξώφυλλο που θα έβαζε τους fans να ψάχνουν συνεχώς για αντικείμενα, ενδείξεις ή σύμβολα στο μπροστινό μέρος που σχετίζονταν με τα τραγούδια στο άλμπουμ, όπως έκαναν οι Iron Maiden εκείνη την εποχή. Η Cadies Art στη Βραζιλία έκανε μια καταπληκτική δουλειά και είμαι πολύ περήφανος για αυτό το artwork!

-Ξέρω πως θαυμάζεις τον πλέον bandmate σου, τον Jon Schaffer. Ποια είναι η άποψή σου σχετικά με την επανένωση των Demons and Wizards;

Ενθουσιάστηκα όταν έγινε γνωστό από τους Demons and Wizards! Δεν είχα ποτέ την ευκαιρία να τους δω να παίζουν ζωντανά, γι 'αυτό ήμουν ακόμα πιο ενθουσιασμένος όταν τελικά είχα αυτή την ευκαιρία στο show τους στο Λονδίνο τον περασμένο μήνα και πραγματικά "ουάου", τι συναυλία ήταν αυτή!!! Είμαι επίσης μεγάλος fan του Hansi Kursch! Ο Hansi είναι ένας υπέροχος τύπος και ένας εκπληκτικός τραγουδιστής. Μπορεί να ελέγξει το κοινό τόσο καλά και έχει αυτό το μαγευτικό χαρίσμα. Είναι υπέροχο να βλέπουμε πόσο καλά τα πάνε οι Demons and Wizards σε όλο τον κόσμο!
 
-Μπορούμε να περιμένουμε κάτι νέο από τους Iced Earth;

Τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχουν πλάνα σχετικά με τους Iced Earth καθώς έχουν τεθεί για λίγο στον πάγο. Ο Jon είναι ακόμα πολυ απασχολημένος με τους Demons and Wizards, αλλά μπορώ να σε διαβεβαιώσω πως όταν επιστρέψουμε στην ενεργό δράση θα είμαστε δυνατότεροι από ποτέ.

-Τον Σεπτέμβρη θα επισκεφθείς την Ελλάδα. Θα παίξεις μόνο κομμάτια του δίσκου σου ή και κάποια διασκευή; Γενικά τι να περιμένουμε από το ακουστικό σου show;

Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που θα φέρω το ακουστικό μου project στην Ελλάδα. Είναι μια μεγάλη στιγμή για εμένα να παίξω ξανά στην Ελλάδα καθώς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μου μέρη να παίζω εδώ και χρόνια και ανυπομονώ να δώσω αυτή τη συναυλία στους οπαδούς. Οι άνθρωποι της Ελλάδας αναμένεται να ακούσουν τραγούδια από το τελευταίο μου άλμπουμ Snake Eyes μαζί με ένα μείγμα κλασικών Iced Earth & Absolva διασκευών που μπορούν να ηχούν και ακουστικά! Θα υπάρχει 110% ενέργεια ... μπορεί να είναι ακουστικό λάιβ αλλά θα είναι δυνατό!

-Μπορείς να μας πεις λίγα λόγια σχετικά με την guest μουσικό σου, την Βecky Βaldwin;

Η Becky Baldwin είναι μια εαιρετική μπασίστρια από το Ηνωμένο Βασίλειο που εργάζεται συνεχώς και περιοδεύει με πολυάριθμες μπάντες σε όλο τον κόσμο. Είμαι πολύ ενθουσιασμένος που θα την έχω σαν ειδική προσεκκλημένη στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο και θα προσθέσει μερικούς ωραίους ρυθμούς και μελωδικά φωνητικά στοιχεία στα τραγούδια!
-Ποιες είναι οι μεγαλύτερες σου αναμνήσεις από τις επισκέψεις σου στην Ελλάδα;

Υπάρχουν πάρα πολλές να φανταστείς! Ποτέ πραγματικά δεν είχα κάποια κακή εμφάνιση στην Ελλάδα, δεν νομίζω ότι υπάρχει τέτοιο πράγμα! Είχαμε παίξει με την παλιά μπάντα μου τους "Fury UK" το 2011 σαν support των Iced Earth στο Gagarin 205 στην Αθήνα. Νομίζω ότι αυτή ήταν η στιγμή που συνειδητοποίησα πόσο παθιασμένοι και τρελοί είναι οι Έλληνες οπαδοί για το heavy metal! Ακόμα και για τους Fury UK υπήρχε τρέλα και πριν από αυτό δεν είχαμε κάνει τίποτα στην Ελλάδα. Αυτή ήταν μία από τις μεγαλύτερες εκρήξεις αδρεναλίνης της ζωής μου μέχρι σήμερα!

-Ευχαριστώ Luke για τη συνέντευξη, επίλογος είναι δικός σου...

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες οπαδούς και υποστηρικτές μας εκεί έξω, είστε για εμένα όλος ο κόσμος! Δε μπορώ να περιμένω μέχρι τον Σεπτέμβρη που θα επιστρέψω και αθ επισκεφθώ τη Θεσσαλονίκη, τη Σκύδρα και την Αθήνα. Μπορείτε να επισκεφθείτε το site μου για λεπτομέρειες, και εισητήρια καθώς και το ηλεκτρονικό μου κατάστημα για το νέο μου άλμπουμ. Σε ευχαριστώ, stay heavy!

Γιάννης Χαρτζανιώτης



 ENGLISH VERSION

-First of all, congratulations for your solo album. How did you decide to do an acoustic work?

I have always had a passion for acoustic music. I find it much easier to express myself lyrically and to write about topics I wouldn’t usually write about in a metal band. I wanted to do something a little different than another heavy metal project. 



-The album has the title "Snake Eyes". Is there a symbolism behind this title?


I chose Snake Eyes to be the title track for two reasons. The first reason being, its one of my favourite songs on the album with a powerful chorus. The second reason being that I think it has a very strong message. The song is about trying to escape an addiction, whether that addiction be drugs, alcohol, gambling, smoking, you name it. Its about having the power to remove a problem from your life. It doesn’t even have to be about a physical thing, It can be about past experiences or a traumatic event in life. The final message ends as a positive saying that anyone can escape from this problem and prevail!


-This album has a few electric and drum elements. Did you believe that the final result would be heavier with those additions?


My main influence for this album was actually Myles Kennedy’s solo album ‘Year of The tiger’. His album is mainly revolved around acoustic instruments, however I noticed he added some synths, electric guitar, slide guitar and numerous amounts of different sounds. I thought if he can do it, why can’t I? I wanted to make something different than the regular acoustic album and I believe I achieved my goal. 


-Your songs have many atmospheric and many strong elements. Did you want to play with listener's emotions?


I always write music that comes straight from my heart. Whether the lyrics are fictional or about actual events, I want them to be genuine and full of emotion. I have had many people message me or tell me at a concert that my lyrics have touched them personally. In my opinion, there is no greater compliment! This gives me a sense of purpose. 


- I see that your album has some guests musicians, and one that make me excited was Gene Adam's. How did become this one?


I was thrilled to have Gene Adam sing on my album! Gene and I had actually discussed collaborating acoustically on the last Iced Earth United Sates tour and a few months after that I offered him the job of singing on the track ‘Slay The Hydra’. Its a massive honour to have him involved on this album! 


-Also the album cover has a Maiden-ish atmosphere. Are you a big fan of them?


ABSOLUTELY! Aside from Iced Earth, Iron Maiden have always been my favourite band and Powerslave is one of my favourite album covers of all time! The Snake Eyes album cover is my little salute to the metal gods that are Iron Maiden, with my own little spin on things. I wanted to create an album cover that kept the fans constantly searching for objects, clues or symbols on the front that related to the songs on the album, as Iron Maiden did back in the day. Cadies Art in Brazil did an amazing job designing this artwork and I am very proud of it! 


-So I know how much you admire your bandmate Jon Schaffer. What's your option about Demons and Wizards reunion?


I was thrilled when the Demons & Wizards announcement was made! I had never had the opportunity to see them perform live, so I was even more thrilled when I finally got this chance at their London show last month and WOW, what a show it was!!! I am also a big fan of Hansi Kursch! Hansi is a wonderful guy and an amazing singer/performer. He can control the audience so well and has this mesmerising charisma. Its great to see how well Demons & Wizards are doing all over the world! 


-Can we expect something new with Iced Earth?


At this current moment in time there are no plans for Iced Earth that are set in stone. Jon is still very busy with Demons & Wizards, but I can assure you that when we are back in action we will be stronger than ever! 


-This September wou will visit Greece. Will you play only your songs or any covers as well? What can we expect from them?


I am extremely excited to be bringing my acoustic project to Greece! This is a big deal for me as Greece has been one of my favourite countries to tour for many years now and I cannot wait to give the fans this show! The people of Greece should expect to see songs from my latest album Snake Eyes along with a mixture of Iced Earth & Absolva classics performed acoustically! You will also be given 110% energy…this maybe acoustic, but its got a kick!


-Can you tell us some words about your guest, Becky Baldwin?


Becky Baldwin is an exceptional bassist from the UK that has been constantly working/touring with numerous bands around the around the world. I am very excited to bringing her as my special guest to Greece in September and she will be adding some great rhythms and melodic vocal harmonies to the songs! 


-What are your biggest memories from your previous visits in Greece?


There are too many to count! I’ve never really had a bad show in Greece, I don’t think they exist! I performed a show with my former band ‘Fury UK’ in 2011 supporting Iced Earth at Gagarin 205 in Athens. I think this was the moment that I realised just how passionate and insane the Greek fans were for heavy metal! Even for Fury UK they were going crazy and we had barely done anything in Greece before this. This was one of the biggest adrenaline rushes of my life to this date! 



-Thank you Luke for this innterview, the last words are yours…



I want to thank all of the Greek fans and supporters out there, you mean the world to me! I cannot wait to return to you in September in Thessaloniki, Skydra and Athens! Please visit my website for more information on tickets, tour dates and to check out my web shop to order my latest album! 

Thanks you and stay heavy! 

John Hartzaniotis

Δεν υπάρχουν σχόλια: