Δευτέρα 22 Ιουλίου 2019

RIOT V-LIVE IN JAPAN 2018 (Live Album Review)

 Η αγάπη των Ιαπώνων για τον σκληρό ήχο είναι πασίγνωστη, όπως επίσης και η αγάπη των συγκροτημάτων για μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις που προορίζονται προς μαγνητοσκόπηση. Τα παραδείγματα είναι πολλά, από τους Scorpions και τους Deep Purple, μέχρι τους In Flames, Arch Enemy, Yngwie Malmsteen και Savatage. Αυτή τη συνήθεια φαίνεται πως ζήλεψαν και οι θρυλικοί Riot V, και φέτος, μετά το περσινό τους άλμπουμ, επιστρέφουν με μια ζωντανή ηχογράφηση με τον προφανή τίτλο "Live In Japan 2018".
 Αποτέλεσμα εικόνας για riot v live in japan 2018


Με ένα δυναμικό ξεκίνημα μέσω του ολοκαίνουριου, για την περασμένη χρονιά, "Armor Of Light" οι Riot δείχνουν τα δόντια τους, και οι μελωδικές δυνατές κιθάρες, που τόσο λατρεύει η χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ξεσηκώνουν αβίαστα, και μονομιάς το κοινό, ενώ και το "Messiah" από τον ίδιο δίσκο δείχνει πως από τα παλιά μέχρι και τα νεότερα κομμάτια, οι Αμερικάνοι λειτουργούν σαν μια καλοφτιαγμένη μηχανή πολέμου.

Το "Ride Hard Live Free" είναι στο ίδιο δυναμικό και σύγχρονο μοτίβο των Riot V, κρυφοκοιτώντας το παρελθόν με τα "On Your Knees" και "Metal Soldiers" που ακολουθούν. Φυσικά στη συγκεκριμένη χώρα, και στο εν λόγω live album, δε θα μπορούσε να λείπει το "Land Of The Rising Sun" που όπως φαίνεται και στο DVD, το κοινό εκστασιάζεται, ενώ στο "Metal Warrior" φαίνεται πόσο αγάπη έχει η μπάντα για τον δίσκο της, "Unleash The Fire".

Mετά από αυτό όμως, και με τις φωνές των fans να ακούγονται σε κάθε κομμάτι, έρχεται το μεγάλο μπαμ, με τα ατσάλινα θεριά να παίζουν το "Thundersteel" στην ολότητα του και μάλιστα εδώ είναι που τον γράφοντα τον έπιασε μεγάλη ανατριχίλα. Ο ένας ύμνος διαδέχεται τον άλλον και μάλιστα με τον σχετικά νεοφερμένο, Todd Michael Hall να κοπιάρει όμορφα τον Tony Moore, και ειδικά στο ομώνυμο, τα "Sign Of The Crimson Storm" και "Flight Of The Warrior" μα και σε ένα από τα αγαπημένα όλων, το "Bloodstreets". με τις τσιρίδες και το βαρύγδουπο ρυθμικο τους ύφους να αντιλαλούν ακόμα και με κλειστά τα ηχεία στα αυτιά μου. 

Μετά από αυτή την υπέροχη έκπληξη που έκαναν οι κ@*λωμένοι, αθεόφοβοι Αμερικάνοι, το φινάλε έρχεται με διάθεση να διαλύσει ότι απέμεινε με μερικούς ακόμα ύμνους όπως τα "Road Racin" από τα τέλη των 70s, το "Swords And Tequilla" και τέλος το "Warrior" με τους παρευρισκόμενους, αλλά κι εμάς που το ακούμε μετέπειτα, να τα έχουμε χάσει και να καταλαβαίνουμε ότι το όνομα των Riot, νυν και αεί θα είναι συνώνυμο των εκρηκτικών συναυλιών.
Σχετική εικόνα

Oι Νεοϋορκέζοι metallers μπορεί αδίκως να είναι υποτιμημένοι, αλλά τη φανέλα τους τη δείχνουν με κάθε ευκαιρία και μάλιστα τα live τους, που τα ξέρουμε και στη χώρα μας, βγάζουν την ιστορία και τους ίδιους ασπροπρόσωπους. Όποιος τύχει να έρθει σε δίλημμα για το αν θα αγοράσει σε δίσκο ή σε DVD αυτό το live album, του προτείνω με πλήρη συνείδηση το δεύτερο, καθώς  εκεί θα νιώσει όλη την ένταση και την τρέλα νομίζοντας και ο ίδιος πως ίδρωσε και κοπανήθηκε πλάι σε ένα τσούρμο Ιαπώνων.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν πουλησέ το μετριο άρμορ και πηραν πόδι μ.