Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

WESENWILLE - I:WESENWILLE (Album Review)

 Οι Wesenwille έρχονται από την Ολλανδία και μας φέρνουν για πρώτη τους φορά έναν δίσκο γεμάτο δύναμη και μια σύγχρονη οπτική στο κλασικό μαυρομεταλλικό στερέωμα. Το "I: Weenwille" μπορεί να μη μας μιλήσει για τράγους και εξαποδώ, αλλά θα μπει πιο βαθιά στο καρκίνωμα της μοντέρνας  ζωής με τους αναμμένους του πυρσούς.
 a2958983577_16.jpg


Το "The Churning Mances" που δίνει το έναυσμα του δίσκου, δείχνει από την αρχή τον δυσαρμονικό του χαρακτήρα, ενώ μέσα από το ωμό του στυλ δεν παραλείπονται μερικά ατμοσφαιρικά και progressive στοιχεία που δίνουν ποικιλία στην μακρά διάρκεια του κομματιού. Με το "Prosopopoeia" στη συνέχεια, θα συναντήσουμε κατακλυσμικά τύμπανα με heavy riffs, τα οποία έχουν διαδεχτεί μια ακουστική, καθαρή και groovy εισαγωγή, με κάποια φωνητικά μάλιστα να μοιάζουν σαν ραδιοφωνικές φωνές παλιάς εποχής.

Ο πόνος και το μίσος που βγαίνει μέσα από τη μουσική των Ολλανδών, θα φανούν φυσικά και στο "Golden Rays Of The Sun" το οποίο είναι το πιο γρήγορο και επιθετικό κομμάτι του δίσκου, με κάποια τεχνικά σημεία και μπερδεμένες μελωδίες επίσης να έχουν την τιμητική τους. Μια μελωδική και καταθλιπτική ταυτότητα θα βρεθεί και στο "Risisng Tides" όπου υπάρχει ένα σύγχρονο Σουηδικό πρίσμα, βγαλμένο από τους Shining και τους Gra. Τέλος, το "From One, We Are Many" κλείνει το άλμπουμ σχετικά αργά και τραχιά και με μια ψύχρα μέσω των "σάπιων" και κοφτών riffs ενώ το φινάλε θα είναι απότομο, μελωδικό με εμφανώς ανεβασμένες ταχύτητες.

Όλα τα στοιχεία που έχουν χωθεί στο ντεμπούτο των Wesenwille, έχουν καταμεριστεί όπως αρμόζουν, και κάθε τι είναι αυτό που θέλει ένας black metal οπαδός από τη μουσική του. Μπορεί μουσικά να μην ανακαλύπτεται ο τροχός, αλλά ο μοντέρνος τρόπος και τα μερικά ανορθόδοξα στοιχεία που υπάρχουν στον δίσκο δίνουν πραγματική νοστιμιά. Η παραγωγή μπορεί να είναι σχετικά φτωχή, αλλά παρόλα αυτά η ατμόσφαιρα είναι μαύρη, γεμάτη φωτιά και στάχτη μέσα στην απόλυτη καταστροφή.Ο δίσκος μιλάει στους απανταχού fans του συγκεκριμένου ιδιώματος, αλλά κυρίως σε φίλους των ύστερων Dissection,Harakiri For The Sky, Gra, Shining και Der Weg Einer Freiheit.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: