Δευτέρα 29 Ιουλίου 2019

THE DEAD DAISIES-LOCKED AND LOADED (Album Review)

 Οι The Dead Daisies είναι ένα σούπερ γκρουπ με τα μέλη να απαρτίζονται από μεγάλες μπάντες του hard rock και heavy metal. Συγκεκριμένα η παρέα των John Corabi (ex-Motley Crue), Doug Aldrich (ex-Dio, Whitesnake), Marco Mendoza (ex-Thin Lizzy), David Lowy και Deen Castronovo (ex-Journey, Ozzy) μετά από τέσσερις studio κυκλοφορίες, αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο αποκλειστικά με διασκευες με τον τίτλο "Locked And Loaded".
 Αποτέλεσμα εικόνας για locked and loaded dead daisies


Το Χολυγουντιανό hard rock των The Dead Daisies δε θα μπορούσε να μην είναι βαρύ και αρκετά γρήγορο, έτσι και οι διασκευές αυτές, ακολουθούν πιστά αυτό το μοτίβο, με εναρκτήριο μάλιστα στο θρυλικό και ξεσηκωτικό "Midnight Moses" του Alex Harvey, στο οποίο βλέπουμε όλες τις μπλουζ επιρροές της μπάντας. To "Εvil" του Willie Dixon συνεχίζει σε αυτό το στυλ, με το πρώιμο μπλουζ να έρχεται πιο εκσυγχρονισμένο και πολύ κοντά στις πιο πρόσφατες κυκλοφορίες των Whitesnake, με τον Doug Aldrich να είναι μανούλα στο πάντρεμα των heavy ήχων με τους προαναφερόμενους.

Το "Fortunate Son" στην πορεία και με το γρέζι του πάλαι ποτέ frontman των Motley Crue, δείχνει πως θα έπρεπε να είναι ένα καλό rock καλοκαιρινό party κάπου στην Καλιφόρνια, με τον πιασάρικο ήχο και τους groove ρυθμούς να προκαλούν αίσθηση. 
Επίσης ωραία στιγμή είναι και αυτή με το "Join Together" των The Who, αλλά και το "Bitch" των Rolling Stones, που βγάζουν την άγρια πλευρά του κλασικού ροκ, ενώ δε λείπει και μια πολύ δυνατή διασκευή στο πιο "heavy metal" κομμάτι των Beatles, το "Helter Skelter".

Θέση παίρνει το κομμάτι κατατεθέν "American Band" των Grand Funk Railroad που στα 70s αγαπήθηκε πολύ. Μετά από λίγο θα ξανασυναντήσουμε τους Beatles, στο "Revolution" με πιο τραχύ τρόπο, και για το τέλος μας περιμένουν τα κλασικά κι αγαπημένα "Keep On Rocking In The Free World" του Neil Young το οποίο πάλι είναι αρκετά βαρύτερο από το original, και το "Highay Star" των Deep Purple, αρκετά κοντά στην αρχική εκτέλεση.

Χωρίς πολλά λόγια, το "Locked And Loaded", χωρίς να ξέρω τι σημασία έχει σαν κυκλοφορία, είναι μια ευχάριστη στγμή για τους φίλους του παλιού καλού rock, από μια μπάντα με μέλη αγαπημένων συγκροτημάτων, ενώ είναι και μια καλή στιγμή να μάθουν δέκα πράγματα παραπάνω όσοι πιτσιρικάδες δεν έχουν ιδέα από τις ρίζες αυτής της μουσικής που αγαπάμε. Φυσικά υπάρχει μια προσωπική ταυτότητα των μελών πάνω σε όλες τις διασκευές, αλλά η βάση μένει ίδια στις ρίζες των πρωτότυπων.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: