Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2012

GRAND MAGUS-THE HUNT(album review)

Οι Σουηδοί metallers 2 χρόνια μετά από το καταπληκτικό “Hammer of The North” επέστρεψαν με ένα καινούριο album που φέρει το όνομα “The Hunt”.
Ένας δίσκος που προκαλεί εμμονή και πάθος για ένα ατελείωτο metal party \m/ .
Θυμίζει πολύ UFO,Motorhead,Black Sabbath Rainbow(Dio εποχής)Judas Priest,Iron Maiden,Accept λίγο παλιούς Scorpions ακόμα και Firewind(εποχής Between Heaven And Hell). Επίσης έχουν πάρει ιδέες(περισσότερο στιχουργικά και λιγότερο μουσικά) απο την Σουηδική σκηνή όπως από Bathory(από Hammerheart και μετά),Unleashed και Amon Amarth.

Το εναρκτήριο κομμάτι του δίσκου είναι το “Starlight Slaughter,” το οποίο θυμίζει έντονα Rainbow και Black Sabbath εποχής Dio κομμάτι που συνδέει το κλασσικό με το doom .
Δεύτερο το “Sword of the Ocean” που φέρνει στο μυαλό λίγο Motorhead και Accept 'οπως επίσης και το “Hammer Of The North”,εξαιρετικό κομμάτι.
Στην συνέχεια έχουμε το “Valhalla Rising” ένα κομμάτι που αναμιγνύει παλιούς καλούς Manowar με ΄ύστερους Bathory και μια βραχνάδα στην φωνή καθαρή old-school-ια που σε στέλνει στα λημέρια του Odin!!!
Τέταρτο στην σειρά το “Storm King” ένα καθαρά maiden-ιστικο κομμάτι με καθαρό ήχο,κομμάτι που ο “βασιλιάς των καταιγίδων και των ανέμων” σε παίρνει και σε σηκώνει με τα ωραία και ευάκουστα riffακια.
Το πέμπτο Silver Moon ελιναι ένα κομμάτι βαρύ και επικό με ένα clear και true Viking-νιώτικο στυλ.
Το έκτο ομόνυμο κομμάτι είναι πραγματικά τέlειο,κομμάτι σε στυλ Bathory αλλά εδώ δείχνουν καλύτερα την αληθινή τους ταυτότητα ,ένα τραγούδι στο οποίο ο JB(τραγουδιστής της μπάντας) δίνει πολύ πόνο και δείχνει τι σημαίνει σκανδιναβικό κλασσικό HEAVY METAL!!!
Έπειτα έρχεται η σειρά του “Son of the Last Breath” ένα από τα καλύτερα που έχει γράψει ποτέ η μπάντα,ένα κομμάτι απαλό και ταυτόχρονα δυνατό,κομμάτι που στο υποσυνείδητο φέρνει το πάθος και την ορμή και σιγά σιγά δυναμώνει και γίνεται πιο brutal και ανατριχιαστικό.
Όγδοο κομμάτι το “Iron Hand”,ένα κομμάτι που όσο και να το ακούς θες να πολεμήσεις και να ταξιδέψεις στα παγωμένα μέρη των Vikings.
Τελευταίο κομμάτι το “Draksådd” κομμάτι που πιο Βόρειος πεθαίνεις...σκληρό,δυνατό,ψυχρό και δυναμικό,ένα καταπληκτικό τελείωμα του δίσκου που στο τέλος σε κάνει να νιώθεις πολεμιστής!!!

Πραγματικά ένας δίσκος που δεν θα απογοητεύσει τους οπαδούς του παλιού ήχου και τους λάτρεις της Βόρειας κουλτούρας,ότι πρέπει να το ακούς και να αδειάζεις τα καφάσια με τις μπύρες!!!
(8/10)
 Για το Metal View Γιαννης χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: