Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012

TESTAMENT-DARK ROOTS OF EARTH(album review)

Οι Αμερικανοί thrashers μετά από το αριστούργημα τους “The formation of damnation” επιστρέφουν με τούτο εδώ το album που πάνω κάτω βασίζεται στις φόρμες του προκατόχου του!!!

Πρώτο είναι το “Rise Up”,κομμάτι που σε πιάνει και δεν σε αφήνει μέχρι το τέλος,με πολύ δυνατό groove ήχο που σε αποτελειώνει!!!!
Δεύτερο το “Native Blood”,ένα από τα πρώτα κομμάτια που έγιναν γνωστά μέσω της Nuclear Blast,άλλο ένα δυνατό κομμάτι με φρέσκο ήχο και στυλ.
Έπειτα μας έρχεται το ομώνυμο κομμάτι του δίσκου,πιο χαλαρό και μελωδικό από τα προηγούμενα αλλά εξίσου καλό και ποιοτικό!!
Τέταρτο κομμάτι είναι το “True American Hate”,το οποίο γυρίστηκε και σε video clip έχοντας πλάνα από την φετινή συμμετοχή τους στο WOA Festival,ένα κομμάτι που θα πιαστούν σβέρκοι λαιμοί και κεφάλια από το τρελό κοπάνημα!!!!!!
Πέμπτο και με μια ωραία εισαγωγή-solo μπάσου ξεκινάει το “A Day In the Death “ άλλο ένα πολύ καλό κομμάτι του δίσκου με πολύ νόημα!!!!!
Έκτο,είναι ένα απαλό κομμάτι με στοιχεία μπαλάντας που φέρει το όνομα “Cold Embrace”,ένα ωραίο χαλαρό κομμάτι που σε αφήνει να ηρεμήσεις και να ξεπιάστεις από τα προηγούμενα headbanging.
'Εβδομο μετά το ωμό heavy/thrash κομμάτι τους “Man Kills Mankind” με πολλά καινούρια αλλά και old school στοιχεία.
Με μία απαλή εισαγωγή που σιγά σιγά δυναμώνει μας έρχεται το “Throne of Thorns” με ωραία και τεχνικά riff-άκια γεμάτα πάθος και ένταση.
Και τέλος με το ένατο κομμάτι “Last Stand For Independance” που συνεχίζει και μας παίρνει τα μυαλά(θυμίζοντας μου εμένα προσωπικά λίγο Megadeth) βαριά,γρήγορα και ατελείωτα riffs που σου frappeδιάζουν τον εγκέφαλο(ότι έχει μείνει μετά από τα προηγούμενα κομμάτια),πραγματικά κατάλληλο και δυνατό το κλείσιμο,όπως και η αρχή του!!!

ΟΚ τα λόγια για αυτό το album νομίζω είναι περιττά,απλώς μια ακόμη φοβερή δισκάρα από τους τρελοαμερικάνους metallers!!!! 1000 ΜΠΡΑΒΟ στους κυρίους Peterson,Billy και την παρέα τους!!
(9/10)
Για το Metal View
Γιαννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: