Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

BanDemonic – "Chains"(EP review)

Αυτή την φορά μια ευχάριστη έκπληξη μας έρχεται από τα Ιωάννινα.
Οι BanDemonic δημιουργήθηκαν το 2009 και έχουν μόνο το παρόν EP αλλά παρά το λίγο χρονικό διάτημα που είναι ενργοί έχουν καταφέρει και έχουν ανόιξει πολλά καλά και σημαντικά ονόματα της εγχώριας αλλά και της “ξένης σκηνής” όπως Firewind,Anorimoi,Innerwish,Grime Reaper,Helstar κτλ.

Το Chains είναι ένα καλό και σημαντικό πρώτο βήμα για την μπάντα γεμάτο πάθος,μεράκι και άγριο κέφι. Γεμάτο επιρροές και old-school-ίκι ιδίως από συγκροτήματα του 80-90 όπως Dio κι Judas Priest,Iron Maiden,Metallica,καθώς και πρώιμους Iced Earth.
Το ΕΡ έχει 6 κομμάτια όλα τους ένα και ένα αλλά λίγο περισσότερο εγώ ξεχωρίζω το “The Seeker”(που μου θυμίζει έντονα Dio και Black Sabbath),to Chains που μοιάζει πολύ με classic doom των late 70s early 80s καθώς και στα ρυθμικά μοιάζει λίγο με τα riffs των Iced Earth και Dio.
Πολύ καλή επίσης και η hard μπαλάντα τους Don't Regret...Just Regret με πού καλή μουσική σύνθεση(που μου θύμιζε και λίγο το “All The Fools Sailed Away) όπου από την μέση και μετά δυναμώνει και παθιαζόμαστε ακούγοντας τα μελωδικότατα και δυναμικά σολάκια!!!
Τέταρτο και τελευταίο αγαπημένο μου κομμάτι εμένα προσωπικά το “Nightmare” βαρύ,ωμό,γεμάτο ρυθμό και groove-αρίσματα ,όπως επίσης και ένα ωραίο και τονικό μπάσο στα μέρη όπου χρειαζόταν οπωσδήποτε. Sail to Heaven ένα τέλειο κομμάτι με πολύ τεχνικό και progressive ήχο που στην συνέχεια χαμηλώνει και μετά ξαναδυναμώνει,με πολυ ωραία σολο και ρυθμικά σου αφ΄ηνει μια γλυκιά αίσθηση. Tο hunting illusions αρχικα φαίνεται ένα απλό χαλαρό και κλασσικό κομματάκι χωρίς πολλά πολλά,με ωραία φωνητικά και ιδιαίτερο χαρακτήρα,αλλά γύρω στο 2λεπτο τα πράγματα αγριεύουν κάπως και δίνουν ένα πιο ωραίο ρυθμικό στυλ στο κομμάτι και ένα αίσθημα έρωτα και μετά το σόλο όλα αλλάζουν και γίνεται ακόμα δυνατότερο και καλύτερο

Γενικά η μπάντα έχει ένα ωραίο ύφος τιμώντας τα βασικά ακούσματα της,με στίχους που αναφέρονται κυρίως σε πολιτικά και κοινωνικά θέματα,την αγάπη και την θρησκεία.

(7,5/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: