Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

NIGHTSTALKER-DEAD ROCK COMMANDOS(album review)

Επιτέλους μετά απο 3 χρόνια από την κυκλοφρία του “Superfreak” οι βασιλιάδες του ελληνικού stoner επιστρέφουν με ένα νέο δίσκο που σπαρταράει και ακούει στο όνομα “Dead Rock Commandos”.

O δίσκος ξεκινάει με το “Go Get Some”,ένα σχετικά southern κομματάκι που στα rock clubs ίσως ακουστεί αρκετά,ένα δυνατό ξεκίνημα για αυτό το album.
Δεύτερο κομμάτι είναι το heavy “Soma” όπου όσο συνηθίζει το αυτί σου στην φωνή του Argy αισθάνεσαι μια “στύση” στα αυτιά...και σε κάτι άλλο!!!!!
Τρίτο κομμάτι το ομώνυμο του δίσκου δυνατό γεμάτο πάθος και ένταση,καθώς και όρεξη να πάρεις το αμάξι και να κάνεις βόλτες σε όλη την πόλη ακούγοντας το στην δια πασών.
Το τέταρτο κομμάτι έρχεται υπό τις κρούσεις τυμπάνων(από τον νέο της μπάντας Ντίνο Ρούλο)
φέρει το όνομα “One Million Broken Promises” ένα τέλειο κομμάτι με ακόμα πιο τέλειο τίτλο...καθαρά rock n roll πράγματα!!!!
Μετά έρχεται το ολίγον Sabbath-ικό(στην μουσική)και καψούρικο (στους στίχους )“Children Of The Sun” τα λόγια είναι περιττά νομίζω σε τέτοιο κομμάτι,απλά σιωπάμε και ταξιδεύουμε!!!!
Έκτο,το “βρώμικο” κομμάτι “Back To Dirt” αργό,δυνατό,βαρύ...με λίγα και απλά λόγια HEAVY!!!! ένα highlight στην πορεία της μπάντας.
Το έβδομο “Keystone”,είναι ένα πολύ καλό κομμάτι με μια μικρή δόση από καλά και καθαρά rock πλήκτρα ενδιάμεσα του τραγουδιού,λίγο πιο ξένο για Nightstalker αλλά τέλειο(ωραίο θα ήταν να ψαχτούν και άλλο σε αυτό).
Όγδοο το “Rockaine” , H ΜΑΣΤΟΥΡΑ,δυνατό κομμάτι που λες “Ώπα,όντως το rock είναι ναρκωτικό...FUCK YEAH” ΄ότι και να πω είναι λίγο,το τραγούδι φωνάζει από μόνο του!!!!!
Ένατο το “The BoogieMan Plan” ένα groove-άτο και thrash-άτο τραγουδάκι(τραγουδάρα βασικά)
με καλο κουρδισμένες κιθάρες,τύμπανα που σου κάνουν το μυαλό κιμά και κραυγάζεις μαζί με το ρεφραίν ένα τεράστιο WOW.
Δέκατο και τελευταίο κομμάτι το “The Underdog” κλασσικό stoner κομμάτι από τους Έλληνες μάστορες!!!!

ΟΚ είναι Nightstalker και είναι θεοί,κάθε δίσκος ένα σκαλί πιο πάνω από τον άλλον,και σε συνθέσεις,και σε παραγωγές,και σε όλα...Γ@Μ@ΝΕ απλά και στεγνά.
Ένας δίσκος-αριστούργημα,ότι πρέπει για να το ακούς το βράδυ με εκλεκτή παρέα και άφθονα ξύδια και μπύρες!!!!
(10/10)

Για το Metal View
Γιαννης  Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: