Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

ΕTHS-III(album review)

Οι Γάλλοι deathcore/death metallers μετά από κάμποσο καιρό αναμονής(5 χρόνια συγκεκριμένα) κυκλοφόρησαν φέτος το νέο τους album όπου περιλαμβάνει 10 κομμάτια:

1)”Voragine”: είναι ένα βαρύ και δυνατό κομμάτι με τρελό drum playing και γρήγορες κιθάρες που σε στέλνουν στα άδυτα της κόλασης!!!(και ακόμα δεν ξεκίνησε ο δίσκος)
2):”Harmaguedon”:Το δεύτερο κομμάτι με μία σχετικά industrial αρχή και λίγο στυλ με ανάμειξη as I lay dying και suicide silence καθώς και καθαρά φωνητικά διάσπαρτα μέσα στο τραγούδι είναι ένα καθαρό δείγμα metalcore/deathcore.
3)”Adonai”: ένα κομμάτι με ένα κρυφό αποκρυφιστικό και μυστηριακό χαρακτήρα.
4)”Gravis Venter”: ένα κομμάτι με έντονα thrash και death στοιχεία,καθώς και λίγο power/epic, σε ανάμειξη με το δικό τους είδος είναι ένας καλός και δυνατός συνδυασμός...ένα ατού αυτού του δίσκου.
5)”Inanis Venter”:ένα κομμάτι που ξεκινάει με πάθος και έναν κρυφό αισθησιασμό,και στην συνέχεια τα brutal φωνητικά δίνουν έναν έντονο δυναμισμό, που το κάνουν ένα με την καθαρή φωνή..το αγαπημένο μου από τον δίσκο!!!
6)”Sidus” κομμάτι με πολύ πάθος και νεύρο και έντονες κραυγές(ειδικά στο 3:55)
7)”Proserpina”:ένα κομμάτι με έντονη την groove και ρυθμική αίσθηση καθώς και την μελωδία των φωνητικών!!!
8)”Hercolubus” ένα καθαρό death metal κομμάτι βαρύ και ασήκωτο,καθώς και μελωδικό(όταν μπαίνουν τα καθαρά φωνητικά πάντα).
9)”Praedator”¨επίσης ένα πολύ καλό κομμάτι,αν και με πολύ μικρή διάρκεια(1.30)
10)”Anatemnein” μελωδικό,μυστηριακό κομμάτι,που σε φέρνει σε ένα κλίμα τελετουργίας...ότι πρέπει για κλείσιμο.

Ένας καλός δίσκος,για τους φίλους που αγαπάνε την μουσική με τους πειραματισμούς,καθώς και στους core οπαδούς.
Την παραγωγή την ανέλαβε ο Fredrik Nordström των Dream Evil ο οποίος έχει ασχοληθεί και με άλλες παραγωγές(At The Gates,Arch Enemy,Nightrage,Opeth κτλ).
Μία ακόμη καλή προσπάθεια της μπάντας αν και νομίζω ότι μπόρουν και καλύτερα και με πιο καθαρό ήχο
(7.5/10)
Για το Metal View
Γιαννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: