Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

CHRONOSPHERE-ENVIRUSMENT (album review)

Οι Έλληνες Chronosphere (πρώην Homo Sapiens) κυκλοφόρησαν μέσω της EatMetal Records σε συνεργασία με την Αthens Τhrash Αttack το πρώτο καφρικό(με την καλύτερη έννοια της λέξης) album τους με το όνομα Envirusment(ωραίο πιασάρικο ονοματάκι για δίσκο παιδιά)

Στην αρχή όταν βλέπω το εξώφυλλο μου έρονται στο μυαλό λίγο Sodom,λίγο Megadeth,λίγο Nuclear Assault και πάρα πολύ χτύπημα!!!!.......τελικά δεν πέφτω και πολύ έξω μιας και η μουσική είναι δωσμένη με τόσο πείσμα και πάθος σαν τους Metallica και τους Megadeth στις αρχές τους,κακία και νεύρο σαν τους Slayer,τους Sodom,τους Kreator και τους Destruction!!!

Το line-up που παίζει στον δίσκο είναι οι:Andrian(lead guitar),Spyros(rhtythm guitar,vocals) Thanasis(bass guitar),Vaggelis(drums).

Ο δίσκος περιέχει 8 νέα κομμάτια καθώς και 2 bonus από το demo τους.

1)thrash in cold blood: Ένα μικρό σε διάρκεια κομμάτι που είναι αρκετό όμως να σου διαλύσει τον εγκέφαλο,διπεταλίδι ,μπόλικο alternate picking ,κραυγές( που φέρνουν λίγο στο ενδιάμεσο των Anthrax και των Destruction) και ένας καλός συνδυασμός μεταξύ συγκεκριμένων γερμανικών αλλά και αμερικανικών ήχων που κάνουν ένα τέλειο αποτέλεσμα
2)Light Leading Maze: Δυνατό ξεκίνημα με απλά και γρήγορα riffs δυνατό τύμπανο και solo που σε ξεπετάει,αναφερόμενο στην εσωτερική μοναξιά του ανθρώπου και τα πολλά εμπόδια και αδυναμίες που έχουμε σαν είδος που μας δημιουργούν νοητικές φυλακές,όπως και την μάζα που τα κυρρήσει όλα αυτά σαν ιδανικά....
3)Never Better:ένα κομμάτι γεμάτο δυναμισμό και ένταση που θυμίζει έντονα Municipal Waste,κοπάνημα και pit μέχρι να ψοφήσει το σάπιο σώμα μας!!!
4)No Evidence:εκκίνηση με δίκασες και πολύ,πολύ μα πάρα πολύ πόνο,το ακούμε,γεμίζουμε με οργή,βάζουμε το τζινάκι και τα Nike τα μποτίνια και πάμε να τα σπάσουμε ΟΛΑΑΑΑ
5)Hypnosis:ξεκίνημα,απαλό και μελωδικό θυμίζοντας λίγο το Chaos από Suicidal Angels,καθώς και old school,death και thrash μπάντες της Αμερικάνικης Σχολής,κομμάτι που στην συνέχεια κάθε άλλο παρά σε υπνωτίζει,αντιθέτως σε κρατάει ξάγρυπνο και σε βγάζει από τον μακρύ και παρολίγον αιώνιο λήθαργο.
6)Genetically Determined:Δυνατό και ωμό αλλά παράλληλα και τεχνικό,ένα πολύ καλό δουλεμένο πάντρεμα που νιώθεις τι σημαίνει thrash!!!
7)Envirusment:Το ομώνυμο κομμάτι θα έλεγα πως είναι το πιο βίαιο και ωμό από όλα καθώς γίνεται πιο απλή και γρήγορη η μουσική,τα φωνητικά πάνε πιο κοντά στον γερμανικό ήχο αλλά με πολύ καλή δόση δεξιοτεχνίας και τεχνικότητας.
8)War Infection: ένα πολύ καλό κομμάτι αναφερόμενο σε όλο το πολεμικό περιβάλλον που είναι γεμάτο πόνο,δυστυχία,όπλα και πολύ αίμα για εξουσία!!!!

Το ένατο και το δέκατο όπως ανέφερα και πιο πάνω είναι από το πρώτο demo τους(Homo Sapiens-Hypnosis) όπου περιέχονται το Shark Attack και το Hypnosis. Κομμάτια που με το πρώτο άκουσμα φανερώνουν την αμεσότητα και την “επικίνδυνα” βίαιη ζωντάνια της μπάντας,κάτι που όλοι οι fans του κλασσικού thrash αγαπάμε.

Η μπάντα με αυτόν τον δίσκο κάνει ένα σημαντικό βήμα στην μικρή καριέρα τους με έντονα όλα τα μουσικά όργανα που κάνουν τον δίσκο ΓΑΜΑΤΟΟΟΟ ,μπράβο παίδες!!!
(9/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: