Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

KATATONIA-DEAD END KINGS(album review).

Ημ. Κυκλοφορίας:27/8/2012

Οι Σουηδοί dark metallers KATATONIA,μετά από 3 περίπου χρόνια “αποχής” από το studio επέστρεψαν με ένα νέο album.
Όλο άκουγα για αυτό το νέο album και περίμενα πως και πως να το ακούσω και τελικά η ανυπομονησία και η ανησυχία μου άξιζε τον κόπο!!!!
Ο νέος δίσκος περιέχει 11 τραγούδια όλα τους ένα και ένα.
Το πρώτο κομμάτι ονομάζεται “The Parting”,και μόλις ακούω την εισαγωγή καταλαβαίνω τι με περιμένει μέχρι το τέλος ,ένα κομμάτι που κάνει εμφανέστατη την δυστυχία και τον πόνο,τα riffs του Nystrom για άλλη μια φορά γεμάτα πόνο για την ζωή και για τον θάνατο και η φωνή του Renske δυνατή και καθαρή και παράλληλα μελωδική, έχοντας οργή αλλά και γεμάτος θλίψη μας μαγεύει...
Στο επόμενο κομμάτι ονόματι “The One You Are Looking For Is Not Here” συμμετέχει η μαγευτική Silje Wergeland(vox-The Gathering),νομίζω πως για το συγκεκριμένο τα λόγια είναι περιττά απλώς σιωπούμε και ταξιδεύουμε στο απέραντο γκρίζο.
Τρίτο κομμάτι το “Hypnone” ένα καλό κομμάτι που εμένα προσωπικά στην μουσική μου θυμίζει περισσότερο Opeth σε ανάμειξη με την επικά σκοτεινή υπογραφή των Katatonia.
Μετά,ένα λυπηρό,με στοιχεία μπαλάντας,κομμάτι με το όνομα “Racing Heart” που αναφέρεται καθαρά στην ζωή,τα προβλήματα και τις αδυναμίες του ανθρώπου.
Το πέμπτο κομμάτι έρχεται να μας ξεσηκώσει με τα κοφτερά riffs και τα δυνατά πλήκτρα και έχει το όνομα “Buildings”.
To έκτο κομμάτι “Leech” είναι ένα από τα πιο ώριμα και σοβαρά κομμάτια του δίσκου,και της μπάντας γενικότερα,θλιβερό και μαύρο όσο δεν πάει,σου αφήνει στο τέλος συναισθήματα,σαν αυτά που έχεις μετά από το τέλος μίας αγάπης,καθώς και οργή,ένα από τα Highlights του δίσκου.
Ύστερα έρχεται το “Ambitions” ένα κομμάτι που μέχρι το πρώτο λεπτό θυμίζει μια μελωδική απαγγελία συνοδευόμενη με πλήκτρα(σαν επικήδειος λόγος με μουσική),'ένα ωραίο άλλα πεσιμιστικό κομμάτι που όταν το ακούς αισθάνεσαι πως είσαι το περιθώριο,άλλο ένα κομμάτι που σε κάνει να θες να φύγεις από την μάταια καθημερινότητα και να ταξιδέψεις στο άπειρο.
Με μία εισαγωγή από πλήκτρα ξεκινάει το όγδοο κομμάτι”Undo you”,ένα κομμάτι για τον πόνο και τον θάνατο επίσης ένα από τα καλύτερά τους.
Το “Lethean” όντας δυνατό αλλά ταυτόχρονα και λυπηρό είναι ένα κλασσικό “dark” κομμάτι που θυμίζει έντονα το “Forsaker”.
Το δέκατο κομμάτι είναι το “First Prayer”,ένα κομμάτι που έχει πιο depressive rock/metal φόρμες ένα κομμάτι-κραυγή αγανάκτησης,όπου ο άνθρωπος ψάχνει να πιαστεί από μία σανίδα σωτηρίας που στο τέλος κανείς δεν την δίνει.
Και ο δίσκος κλείνει με το “Dead Letters” το οποίο έχει opeth-ικές, και tool-ίστικες επιρροές και σκοτεινό feeling.
Άξια η καινούρια δουλειά του συγκροτήματος,και ιδανικός δίσκος για όσους λατρεύουν τα depressive/dark ακούσματα και για όσους λάτρεψαν τα “Viva Emptiness”,”The Great Cold Distance” και “Night Is The New Day”.
(9/10)
ΥΓ: Αν και το tour με τους Alcest δεν έχει μέσα την χώρα μας,ελπίζω να έρθουν να μας παίξουν live μερικά απο τα καινούρια κομμάτια τους!!!
 Για το Metal View Γιαννης χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: