Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

FLIPTOP BOX-ANXIETY'S MANIFEST(album review)

“Anxiety's Manifest” ονομάζεται η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά των Αθηναίων rockers Fliptop Box.


Ο δίσκος ξεκινάει με ένα groove κομμάτι που έχει το όνομα “Lost”,αν καισ την πραγματικότητα δεν το θεωρώ καθόλου χαμένο διότι είναι ένα κομμάτι με ωραία πιασάρικη μουσική και ρεφραίν που σου μένει...αφού συνέχεια σιγοτραγουδάω “Used to be angels....”
Δεύτερο το “Speak to Me...” επίσης ωραίο κομμάτι με σχετικά δυνατά αλλά και πιο alternative στοιχεία.
Μετά έρχεται το “Scarface God” βαρύ κομμάτι αναφερόμενο σε πόνο και δυστυχία καθώς και στην απιστία προς “άνωθεν ή κάτωθεν δυνάμεις”
Τέταρτο στην σειρά το γεμάτο ταμπούρα και μπότες κομμάτι “Stoned side boy” βαρύ γρήγορο με στοιχεία stoner αλλά και grunge.
Το πέμπτο hard κομμάτι είναι το “Wings”.....που το ακούς και ταξιδεύεις σε άλλους ουρανούς...σκοτεινούς,ματωμένους και γεμάτους δυστυχία.....στίχοι μέσα στην πίκρα και τον νιχιλισμό .
Άλλο ένα πολύ heavy κομμάτι με στοιχεία από λιγο progressive,doom και stoner είναι το “Close my eyes”.
Μελωδικό κομμάτι που σε μία στιγμή τα φωνητικά μου θύμισαν λίγο Paradise Lost.
Έβδομο κομμάτι το πιο hard και grunge του δίσκου “Withered dreams”,τραγούδι για όνειρα και εφιάλτες,για χαρά και πόνο.
Υπό την εισαγωγή μπάσου αρχίζει το όγδοο κομμάτι “Ιnvasion” τραγούδι γεμάτο ρυθμό που την μελωδία την συμπληρώνει μόνο η φωνή.
Ένατο το “Bury your dead(in me)” κομμάτι καθαρά αναφερόμενο στην στεναχώρια και τον θάνατο(όπως φαίνεται και από τον τίτλο)....μελωδικό,μελαγχολικό που σου φέρνει στο μυαλό ερώτηματα περί ζωής και θανάτου.
Δέκατο και τελευταίο κομμάτι το”Pray”,βαρύ και αργό στην αρχή και πιο γρήγορο και μελωδικό στην πορεία, ωραίο και δυνατό...το ακούς και στο καπάκι κατεβάζεις και κανένα ποτηράκι να “νιώσεις” περισσότερο.

Δυνατό ξεκίνημα για την μπάντα(γεμάτο επιρροές από doom και stoner μπάντες καθώς και από τους Nirvana) που ίσως θα τους πάει μπροστά,αξίζουν πολλά μπράβο τα παιδιά!!!

78/100

-DOWNLOAD-

-WEBSITE-

-FACEBOOK-

-TWITTER-

E-Mail: pomon-x@otenet.gr

Για το Metal View
Γιαννης Χ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: