Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012

KREATOR -PHANTOM ANTICHRIST(album review)

Οι Γερμανοί βετεράνοι του thrash metal,μετά απο 3 χρόνια απο το επικό thrash-άτο album τους “Hordes Of Chaos” επιστρέφουν με την νέα τους δισκογραφική δουλειά “Phantom Antichrist”
Ο οποίος διατηρεί ακόμα το βαρύ thrash ύφος της μπάντας(πιο καλά και δυνατά σε σχέση με τον προηγούμενο δίσκο),έχοντας όμως και πιο κλασσικά heavy metal στοιχεία.

Το πρώτο κομμάτι του δίσκου είναι μια instrumental εισαγωγή με ένα βαρύ επικό αλλά και σκοτεινό ύφος που μας δίνει πάσα για το ομώνυμο δεύτερο κομμάτι(το οποίο έχει γυριστεί και σε video clip),είναι γρήγορο thrash/groove κομμάτι που μένει εύκολα στο μυαλό και κοπανιέσαι συνεχώς σκορπίζοντας ένα πεδίο μάχης στις σκέψεις σου!!!!
Τρίτο κομμάτι το old-school thrash “Death To The World” όπου έχει στίχους καθαρά αντί προς όλα όσα σχετίζονται με την σημερινή κοινωνία και την Νέα Τάξη!!!!
Τέταρτο,το πιο “μοντέρνο”και αργό κομμάτι “From Flood into Fire”,ένα τραγούδι γεμάτο μίσος και πόνο για όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας και ένας Mille που μας ρίχνει καθαρά στην φωτιά!!!!
Έπειτα,έρχεται με τυμπανοκρουσίες το “Civilization Collapse” άλλο ένα δυνατό και βαρύ κομμάτι γεμάτο ρυθμό που στην αρχή είναι σχετικά αργό και μετα επιταγχύνει για τα καλά.
Έκτο στην σειρά το “United In Hate” που ξεκινάει με ακουστική κιθάρα,και έπειτα εξαπλώνεται η οργή των Γερμανών, ένα κομμάτι που όπως είχε δηλώσει ο Petrozza σε πρόσφατη δήλωση του, είναι αφιερωμένο στην Ελλάδα και σε όλες τις υπόλοιπες χώρες που ενώνονται μαζί(η τουλάχιστον έτσι πρέπει να γίνει) εναντίον των “μεγάλων” του ΔΝΤ κτλ κτλ...
Έβδομο κομμάτι το “The Few,The Proud,The Broken”,έχοντας στοιχεία από διάφορα είδη metal κυρίως NWOBHM,thrash και ελάχιστο death,είναι άλλο ένα βίαιοκομμάτι που γ@μ@ει(περισσότερο από όλα κατά την γνώμη μου)!!!
Στο όγδοο κομμάτι “Your Heaven,My Hell” η μπάντα καταπιάνεται περισσότερο με θρησκευτικά θέματα και ανησυχίες,ένα κομμάτι πιο απαλό από τα άλλα(στην αρχή τουλάχιστον),αλλά εξίσου Heavy.
Άλλο ένα old school κομμάτι (εποχής Endless Pain και Plwasure To Kill)καθώς και πιο αισιόδοξο είναι το ένατο κομμάτι “Victory Will Come”.
Έφτασε(δυστυχώς) η ώρα κιόλας για το δέκατο και τελευταίο κομμάτι “Until Our Paths Cross Again”,έχοντας πιο τεχνικά και classic metal μέρη στην μουσική σύνθεση(χωρίς να ξεφεύγουν),και το ίδιο κλασσικό πάθος της μπάντας,ο παρών δίσκος κλείνει μια χαρά!!!!

Για άλλη μια φορά οι Κreator βγάζουν τους fans ασπροπρόσωπους,και για αυτό και μόνο αξίζουν πολλά συγχαρητήρια!!!
(8,5/10)
ΥΓ:Ανυπομονώ να τους δω στο Fuzz τον Νοέμβριο μαζί με Morbid Angel και Nile!!!
Για το Metal View
Γιαννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: