Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

SLASH-APOCALYPTIC LOVE(album review)

Δύο χρόνια μετά το πρώτο σόλο αριστούργημα του Slash,ο θρυλικός κιθαρίστας μαζί με την μπάντα του,μας φέρνει το νέο και Αποκαλυπτικό “Apocalyptic Love”
O δίσκος ξεκινάει με το ομώνυμο κομμάτι υπό τους ήχους δυνατών τυμπάνων και ενός wah pedal,δυνατός και φρέσκος ήχος(με στοιχεία από Appetite For Destruction) και τον Myles Kennedy με τις μελωδικές γραμμές των φωνητικών του,μερικές φορές να φέρνει στον Axl και μερικές φορές να βγάζει την καθαρά δικιά του πολύ καλή φωνή!!!
Δεύτερο κομμάτι το “One Last Thrill” ένα heavy rock n roll κομμάτι με το προσωπικό στυλ του Slash στην κιθάρα και με γενική σύνθεση που θα ταίριαζε να μπει σε soundtrack ταινίας
Τρίτο το “Standing in the Sun” ένα πολύ καλό κομμάτι με αισθητική από λίγο βαρύ και γρήγορο southern σε ανάμιξη κλασσικό 80's hard rock. Κομμάτι γεμάτο πάθος,ένταση και ζωντάνια που σου φτιάχνει την διάθεση.
Τέταρτο στην σειρά το “You Are A Lie”(το οποίο έχει γίνει και video clip),ένα κομμάτι δυνατό γεμάτο “ηλεκτρισμένες μελωδίες” και θέμα τους προδομένους και ψεύτικους έρωτες,κομμάτι που μένει χαραγμένο στην μνήμη,για ευνόητους λόγους!!!
Έπειτα έρχεται το “No More Heroes” το πιο αργό αλλά και πιο μελωδικό κομμάτι σε σχέση με τα προηγούμενα ,αλλά με πολλές καλές και δυνατές στιγμές.
Στην συνέχεια υποδεχόμαστε το “Halo” ένα καλό ρυθμικό κομμάτι βαρύ και έντονο,με φωνητικά που νομίζεις πως ήρθαν από το παλιό,καλό και ένδοξο παρελθόν των Guns N Roses.
Έβδομο το επίσης καλό “We Will Roam”,επίσης ρυθμικό με πολύ καλά φωνητικά!!!
'Όγδοο το εκπληκτικό “Anastasia” με μία εισαγωγή ακουστικής κιθάρας,μια μικρή παυσή και μετά συνέχεια μελωδίες και σολαρίσματα,επίσης ένα πολύ καλό κομμάτι,και ότι πρέπει για ένα πάρτι!!!
Ένατο το “Not For Me” το οποίο επίσης ξεκινάει με ακουστική κιθάρα,ένα απαλό κομμάτι με έντονα στοιχεία μπαλάντας!!!
Δέκατο το”Black Rain” σκληρό,αργό και άγριο,απλά ακούστε το...
Μετά ενδέκατο το καλό και γεμάτο με γρήγορα σόλο,riffs και μελωδίες που φέρει το όνομα “Hard and Fast”,όνομα και πράγμα στην κυριολεξία,ένα κομμάτι που σε απογειώνει,απλά SUPER!!!
Δωδέκατο το “Far And Αway” ένα απαλό,αργό και ήρεμο κομμάτι,ακριβώς ότι πρέπει σε σχέση εμ τους στίχους..
Δέκατο τρίτο ένα γρήγορο και άγριο κομμάτι(καμία σχέση με το προηγούμενο) με το όνομα “Shots Fired,ένα κομμάτι πιο κοντά στα πρώτα του album.
Δέκατο τέταρτο το “Carolina” φρέσκο και “αμερικάνικο” με δυνατούς ρυθμούς και σόλο!!!
Δέκατο πέμπτο,και τελευταίο κομμάτι το “Crazy Life”,ότιπιο καλό θα μπορούσε να βάλει ο ηύριος με το ημίψηλο για το τέλος,που θα μπορούσε να γίνει και σαν “ύμνος¨για τους αιώνια έφηβους ροκάδες!!!

Δεν νομίζω πως χρειάζονται και πολλά λόγια για αυτόν τον δίσκο,ένας πολύ καλός δίσκος που σπαρταράει(αν και αυτή την φορά χωρίς κανέναν guest,σε αντίθεση με το ντεμπούτο),απλά και ταπεινά μπράβο.
(8,5/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: