Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

DOMINATION-REALM OF CRISIS(EP review)

Οι Domination είναι μια νέα thrash metal μπάντα από την Αθήνα.
Παρά το μικρό της ηλικίας τους(όλα τα μέλη είναι μαθητές) με το παρόν debut E P μας δίνουν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον γιατί φαίνεται με την πρώτη ματιά(βασικά με το πρώτο άκουσμα) ότι είναι τύποι που γουστάρουν να παίζουν,να συνθέτουν ,και να δείχνουν νέα πράγματα,και εκτός ότι κάνουν αυτό που θέλουν,το κάνουν με έναν πολύ καλό και επαγγελματικό χαρακτήρα!!!

Το συγκεκριμένο EP ηχογραφήθηκε στα Sound Symmetry Studios(το home-studio του Μπάμπη Κατσιώνη) ο οποίος έκανε και το γενικό artwork και την φωτογράφηση της μπάντας.
Περιέχει τρία κομμάτια τα οποία είναι:
Ι Am Your God:ένα κομμάτι δυνατό και άγριο,ωμό χωρίς πολλά-πολλά με πολύ καλά φωνητικά(που σε μερικά σημεία ελαφρώς death-ίζουν) με επιρροές από Sepultura(ιδίως εποχών Arise και Beneath The Remains) έχοντας και ένα ωραίο και σχετικά τεχνικό σόλο το κομμάτι μας μένει καλά στο μυαλό,και μέχρι και τα κύτταρα μας κοπανιούνται.
Strike,Fight,Fall and..Arise: άλλο ένα καλό κομμάτι με πολύ drum-playing(ιδίως διπέταλο) με έντονα scream vocals κυρίως σε σημεία που δίνουν έμφαση όπως και στο ρεφραίν.
World War III: ξεκινόντας με σειρήνες και συναγερμούς,ΤΣΟΥΠ σου έρχεται στο μυαλό η κλασσική αρχή του War Pigs,δεν είναι όμως έτσι,γιατι στην συνέχεια ξεδιπλώνεται μπροστά μας ένα old-school κομμάτι που εμένα προσωπικά μου θυμίζει λίγο slayer,suicidal angels και sodom,με ρεφραίν που σου μένει καλά,είναι ένα ωραίο και βαρύ κομμάτι.

Μια πολύ καλή προσπάθεια της μπάντας,με ωραίο ήχο,παραγωγή και στυλ που με λίγη δουλειά ακόμη πιστεύω πως θα μας κάνουν να μιλάμε πιο συχνά για αυτούς
(8.5/10)
Για το Metal View
Γιαννης Χ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: