Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

MARAUDER-ELEGY OF BLOOD(album review)

Οι Έλληνες metallers Marauder μετά από 4 χρόνια απουσίας επιστρέφουν στην δισκογραφία με την νέα τους δημιουργία που έχει το όνομα “Elegy Of Blood”,ένας καλός δίσκος με το κλασσικό epic/power ύφος τους,δεν ξεφεύγουν καθόλου,έχοντας βαριές,γρήγορες και μελωδικές κιθάρες πολύ καλά και επικά solo και με μία σεβαστή παραγωγή,παραμένει ένα άξιο και δυνατό συγκρότημα.

Έχοντας σε αυτόν τον δίσκο πολύ καλά κομμάτια όπως το “The Great War” γεμάτο πάθος και οργή με τις κιθάρες των Ανδρέα και του Γιώργου να βαστάνε γερά και οι τσιρίδες του Αλέξανδρου,κυριολεκτικά να σε στέλνουν,πολύ καλό επικό κομμάτι(με πολλά στοιχεία Manowar) είναι το “Alexander” που εμένα προσωπικά με τρέλανε και το χαρακτήρισα σαν το “δίδυμο αδερφάκι” του “Macedonia” των Spitfire,άλλο ένα heavy κομματάκι είναι το “Warriors” με πολύ ωραίο άκουσμα και δυνατά τύμπανα!!! Ένα πολυ heavy κομμάτι επίσης(μιλάμε για βαρύ power!!) είναι το “Roman Empire” βαρύ και άγριο και παράλληλα μελωδικό με άγριο κιθαριλίκι διπεταλίδι και έντονο μπάσο(σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια) το ίδιο με το προηγούμενο ισχύει και για το “Crusader”...μιλάμε και τα 2 επικά τέλεια κομμάτια(τα κάλυτερα του album κατά την γνώμη μου)!!!!
Ένα αρκετά καλό κομμάτι του δίσκου είναι και το “Black Gold”,αν και θα ήθελα να μην έχει τόσα πολλά λεπτά φωνητικά!!!
Επίσης καλό και το bonus track “In Memory” το οποίο είναι(ας πούμε) το πιο “πατριωτικό”κομμάτι του δίσκου,εφόσον έχει γραφτεί για τον πόλεμο στην Κύπρο το 1974.
Για τα 2 instrumental του δίσκου τώρα: Το πρώτο είναι το intro “Elegy Of Blood” και δεύτερο το “Hiroshima”,το πρώτο είναι ένα δυνατό κομμάτι, απλό(αλλά δοσμένο με πάθος και μεράκι) και το δεύτερο που είναι πιο τεχνικό με αγριάδα,σπιρτάδα και Δύναμη (η αληθινή έννοια του metal)
Στον δίσκο υπάρχει και ένα κομμάτι τα οποία δεν με τρέλανε τόσο,
το “Mother” το οποίο μεν είναι πολύ ωραίο και σχετικά συγκινητικό αλλά δεν νομίζω ότι ταιριάζει τόσο στο ύφος της μπάντας.
Στιχουργικά η μπάντα κινείται,όπως πάντα άλλωστε σε θέματα της ιστορίας και του πολέμου.

Είναι πραγματικά ένας δίσκος που θα αρέσει πολύ στους οπαδούς του κλασσικού μεταλλικού ήχου(στυλ Accept,Maiden,Judas Priest) καθώς και στους φίλους του power και του epic!!!

(8/10)

Για το Metal View
Γιαννης Χ

Δεν υπάρχουν σχόλια: