Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

ASHES OF ARES-THRONE OF INQUITY (EP Review)

 Ο Matt Barlow έχει ταυτιστεί με τους σπουδαίους Iced Earth, ό, τι κι αν γίνει, με τη φωνή του να μας έχει σημαδέψει. Έχοντας τον φίλο του, Freddie Vidales στο πλευρό του, συνεχίζει, σεμνά, ταπεινά και με σταθερά βήματα το όραμα των Ashes Of Ares. Φέτος, δύο χρόνια μετά την προηγούμενη δουλειά τους, το Αμερικάνικο ντουέτο κάνει ξανά την εμφάνισή του, αυτή τη φορά με ένα ΕΡ υπό τον τίτλο "Throne Of Inquity" και με διάθεση για συζήτηση.

Επικό μα ταυτοχρόνως δραματικό και πονεμένο πλάι στους βαρύγδουπους ήχους και τους εκκωφαντικούς, αργούς ρυθμούς, το νέο κομμάτι του διδύμου Barlow-Vidales, "Throne Of Inquity", επαναφέρει στο προσκήνιο στιγμές από το κλασικό πλέον παρελθόν των Iced Earth, με τη χαρακτηριστική βραχνάδα και τις τσιρίδες του πρώτου, ανάλογη με του "Ηorror Show", ενώ ο δεύτερος που έκανε ένα μικρό πέρασμα από τους Αμερικάνους, συγκράτησε πολλά ώστε να τα αποδώσει τώρα. Η ταυτότητα της εν λόγω μπάντας μάλιστα είναι το DNA που προϋπάρχει στους δύο μουσικούς με αυτούς τους σκοτεινούς, δυναμικούς τόνους να είναι ένα με τη ψυχή τους. 

Έπειτα από αυτό το κομμάτι, το ΕΡ συνεχίζει σε δρόμους που ενδεχομένως δεν περιμέναμε, με μια μνεία στα είδωλα των προηγούμενων δεκαετιών, τους Chicago και συγκεκριμένα σε ένα του πιο ροκ παρελθόντος τους, το "25 Or 6 To 4" που θα έρθει στακάτο, άμεσο και με περισσότερο γκάζι και γρέζι προφανώς, αν και η μεγάλη έκπληξη θα ακολουθήσει ευθύς αμέσως ως κλείσιμο. Ο λόγος για το θρυλικό κι αγαπημένο "Dust In The Wind" των Kansas, που ενώνει τη συγκίνηση με τη δύναμη και την ένταση, καθώς και το κλασικό ύφος του παρόντος ύμνου με το ξέσπασμα heavy μοτίβων  σε μια καθαρή διασκευή κι όχι μια κοινότυπη, ρηχή επανεκτέλεση. 

Δίχως φανερές αλλαγές ή ιδιαίτερες καινοτομίες, αυτό το ΕΡ φανερώνει πως οι Αμερικάνοι metallers είναι ακόμα εδώ με τον χαρακτήρα και τις επιρροές τους, ίσως έτοιμοι για το επόμενο βήμα. Νοσταλγικό σε κάθε τομέα και για οποιονδήποτε φίλο του σκληρού ήχου, η συγκεκριμένη μίνι κυκλοφορία, ταιριάζει στο δυστοπικό ύφος της φετινής χρονιάς, με το κόκκινο του εξώφυλλου να μοιάζει σαν φωτιά που καίει μένοντας όμως όλοι ζωντανοί. Τέλος, όσο θα περιμένουμε το τρίτο άλμπουμ των Ashes Of Ares, το "Throne Of Inquity" θα μας κάνει παρέα, να κοπανηθούμε σε αυτό το βαθύ και βαρύ σκηνικό που φτιάχνει με την τριάδα που προαναφέρθηκε.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: