Δευτέρα 29 Ιουνίου 2020

VERVAL-BEELDENSTORM (EP Review)

Η Ολλανδία έχει παράδοση στα ακραία ακούσματα, και δεν επαναπαύεται, όπως όλα δείχνουν, στις δάφνες του παρελθόντος. Ένας από τους σύγχρονους εκπροσώπους της χώρας στο μαυρομεταλλικό ιδίωμα είναι και οι Verval, που δύο χρόνια μετά το πρώτο τους δημιούργημα, επιστρέφουν με ένα νέο ΕΡ το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 24 Ιουλίου.
Ένας ισχυρός άνεμος παίρνει τα πάντα στο πέρασμα του, και οι καταστροφικές ορέξεις των Verval συμμαχούν στο εναρκτήριο "Vlammenzee". Από την αρχή οι σκληροτράχηλοι ρυθμοί του και το αδυσώπητο χτύπημα των τυμπάνων, δεν αφήνουν τίποτα όρθιο, σαν μια πυρκαγιά να αναζωπυρώνει τη μελαγχολία στο βάθος της ψυχής μας και οι ψυχρές μελωδίες να ρίχνουν λίγο παραπάνω λάδι μέχρι το τέλος να δείξει τον μαύρο απολογισμό. Έτσι, προχωράμε στο ομότιτλο "Beeldenstorm" το οποίο χωρίς όρεξη για πιο φωτεινούς χρωματισμούς, καταφέρνει να δημιουργήσει άλλου είδους καταστροφικές εικόνες, με πονεμένα, τρικυμιώδη και βασανιστικά τέμπο, και τις βραχνές κιθάρες να σιγοντάρουν. Τέλος, το ευθύ "Een leven tussen één en nul", μας αφήνει με πιο post στοιχεία και heavy εκρήξεις, ενώνοντας το ύφος του ντεμπούτου με αυτή τη δυσαρμονία των παρόντων κομματιών.
Σε μια πράξη γεφύρωσης του παλιομοδίτικου με το μοντέρνο, οι Ολλανδοί με το νέο τους ΕΡ, εξελίσσουν και τον εαυτό τους, αλλά και ένα μεγάλο κομμάτι του underground, καθότι, δύσκολα βρίσκεις μπάντες που να μην επαναλαμβάνονται ή να φιλτράρουν αισθητά τον σκληρό ήχο . Μπορεί να είναι μόνο τρία κομμάτια, αλλά είναι αρκετά για να φανεί ένα κύμα τρέλας. Οι σκοτεινές δυναμικές του δίνουν ώθηση σε κάθε φίλο του ακραίου να τους ψάξει και να δροσιστεί με τη ψυχρολουσία των riffs τους ενώ φυσικά και η παράδοση του κλασικού black metal δεν εκλείπει.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζνιώτης









Δεν υπάρχουν σχόλια: