Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

BLACK SUN ΩMEGA-THE SUM OF ALL FEARS (Album Review)

Στα τέλη της περασμένης χρονιάς, μια ανερχόμενη δύναμη από την Πάτρα άνοιξε κι επίσημα τα φτερά της. Το σχήμα των Black Sun Ωmega αναβιώνει το σκληρό παρελθόν του γρήγορου metal με μια νοσταλγική αλλά σύγχρονη αντίληψη, χαρίζοντας το πρώτο ολοκληρωμένο πόνημα, υπό τον τίτλο "The Sum Of All Fears".
The Sum Of All Fears - Black Sun Ωmega


Με μια παλιομοδίτικη άποψη και στοιχεία των πρώιμων Sepultura το εναρκτήριο "Arena Of Souls" παίρνει κεφάλια στο πέρασμά του με τον ατσάλινο δυναμισμό του και τις ταχύτητες που αναλογούν στον εν λόγω ήχο, ενώ το "Down My Sight" δίχως τρομερές αλλαγές, αποκτά έναν πιο ωμό χαρακτήρα.

Εν συνεχεία, το δίδυμο των "Fightback" και "Flowing Hate" πάει σε πιο ογκώδη και γκρουβάτα μονοπάτια, κρατώντας ψηλά τη σημαία των Βραζιλιάνων, αλλά με κάποια "νεκρομεταλλικά" φλερταρίσματα. Λίγο διαφορετικό θα έρθει το "Ground Of God" με στοιχεία που μας πάνε σε άλλη ήπειρο, και στο ύφος των Kreator, όπως επίσης αρκετά αλλαγμένο στο ύφος θα φανεί και το "The Score''.

Στο "Inner Antichrist" η ατμόσφαιρα μαυρίζει αισθητά με την τροπή που παίρνουν οι κιθάρες, αλλά ευθύς αμέσως το "Start Your War" μας ξαναβάζει στην κανονική ροή του δίσκου, με λεπτομέρειες που ακόμα και τον πιο ξενέρωτο, τον κάνουν να κοπανηθεί μετά μανίας. Το "The Whore Of Babylon" φέρνει την μελωδικότητα που γενικά δεν είχαμε δει στο υπόλοιπο σύνολο, όπως και το "World's Demise" που βάζει και το κλασικό heavy metal μέσα σε όλα τ'άλλα. Τέλος, το γκρουπ από την Πάτρα μας αφήνει με το "Witching Hour" των Venom κάνοντας το ακόμα γρηγορότερο και με ένα σόλο που εύκολα θυμίζει Metallica.

To ντεμπούτο των Black Sun Ωmega είναι ανοιχτό βιβλίο και αυτό φαίνεται από μακριά. Άμεσο, δυνατό και βαρύ, δείχνει το στυλ που πρεσβεύει και φυσικά όλες τις επιρροές που ώθησαν την τετράδα να πιάσει τα όργανα. Από εκεί και πέρα, μπορεί ο τροχός να μην ανακαλύπτεται από τα χέρια τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι μεστό και κατάλληλο για κάθε παλιομοδίτη κάφρο, αναβιώνοντας με μαεστρία το παρελθόν, κοιτάζοντας όμως κι επίμονα το μέλλον.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: