Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

BEND FOR ELEVEN-REBEL DAY (Album Review)

Οι Bend For Eleven μας έρχονται από τη συμπρωτεύουσα με ένα μουσικό ροκ ύφος που εύκολα μπορεί να δεχθεί ανταπόκριση. Φέτος και εν μέσω δύσκολων καταστάσεων, κυκλοφορούν το δεύτερο τους έργο, με μαυροκόκκινη, επαναστατική διάθεση υπό τον τίτλο "Rebel Day".



Με επιρροές και στοιχεία από μπάντες που έκαναν επανάσταση με τον εναλλακτικό τους heavy ήχο, τώρα οι Bend For Eleven σκαρφαλώνουν για να δείξουν τη δύναμή τους. Συγκεκριμένα ο ήχος τους, μπλέκοντας το hard με το heavy rock και προσθέτοντας μερικές Sabbath-ικές πινελιές, έχει πολλά παραπάνω να δώσει από το κλασικό rock που έχει γίνει μόδα τα τελευταία χρόνια.

Συγκροτήματα σαν τους Kyuss, Queens Of The Stone Age, Monster Magnet ακόμα και τους Deep Purple, φαίνεται να έχουν σε αφίσες τους, ενώ το επαναστατικό κομμάτι δε λείπει από τη στιγμή που η ένταση είναι στο ζενίθ της.

Κομμάτια όπως το ομώνυμο με την εκφραστική του μπασογραμμή, το "Evelyn", "Move On" αλλά και το πιο βαρύ και σκοτεινό "My Inner Sight" είναι χαρακτηριστικά δείγματα του μουσικού τους στυλ και εύρους, φτιάχνοντας μια ατμόσφαιρα, απόλυτα rock n roll γεμάτη πιασάρικα riffs και "ραδιοφωνική'' διάθεση.

Όπως φαίνεται εξ αρχής, οι Θεσσαλονικείς δεν πρωτοπορούν, και δε νομίζω να το θέλουν κιόλας. Ίσα ίσα, πατώντας στα αποτυπώματα που άφησαν οι μπάντες που προαναφέρθηκαν, οι Bend For Eleven τώρα ήρθαν για να μας διασκεδάσουν, να χορέψουμε και να κοπανηθούμε με τις όμορφες και άμεσες μουσικές τους. Τέλος, μπορεί μερικά στοιχεία πάνω στη ηχογράφηση να ήθελαν μια μικρή βελτίωση, αλλά αυτά αποτελούν πταίσμα, μπροστά στο ολοκληρωτικό αποτέλεσμα.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: