Παρασκευή 26 Ιουνίου 2020

ABYSSUS-RELICS OF THE PASΤ (EP Review)

Πριν δύο χρόνια, οι Abyssus κυκλοφόρησαν ένα ΕΡ με δύο δικά τους ακυκλοφόρητα κομμάτια και τρεις διασκευές-φόρο τιμής στον σκληρό ήχο. Στο ίδιο μοτίβο τώρα, οι Έλληνες death metallers, φέρνουν το μικρό αδερφάκι του με την ίδια μπαρουτοκαπνισμένη διάθεση, υπό τον τίτλο "Relics Of The Past".



Εν αρχή ειν το χάος, κι έτσι, βάναυσο και σκοτεινό, υποδεχόμαστε το "In League With Evil" με εναλλαγές στις ταχύτητές του, thrash περάσματα και μια αίσθηση που ενώνει το στυλ της μπάντας με τους πρώιμους Death και τους Possessed, οι οποίοι δεύτεροι έχουν και την τιμητική τους στη συνέχεια. Το ομότιτλο "Relics Of The Past" που ακολουθεί θα φέρει μαζί του έναν ακραίο δυναμισμό, αναβιώνοντας το φάντασμα του παρελθόντος, ενώ μέσα στην αναπαλαιωμένη "Αμερικανίλα" βρίσκουν θέση και μερικά riffs από τη Στοκχολμέζικη σχολή.

Η τελική τριπλέτα φέρνει το "Aggressor" των προπατόρων της Ευρωπαϊκής καφρίλας, Hellhammer, σε ένα πιο γρήγορο και speed/death μοτίβο, καθώς και επανεκτελέσεις δύο εκπροσώπων από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού. Με το "Death Metal" των προαναφερθέντων Possessed, δίνεται η δέουσα τιμή στους νονούς της εν λόγω σκηνής, με μια διασκευή πιστή στο πρωτότυπο, ενώ σε ακόμα πιο βάρβαρα και παρανοϊκά μονοπάτια με αγάπη για το παλιό καλό grind των Terrorizer, το οπλοπολυβόλο του "commando" Sandoval εξαπολύει ξανά τους μύδρους του στο "Condemned System" με περίσσια ενέργεια στην όλη μαυρίλα.

Από κοινού τα νέα κομμάτια μαζί με τις εξέχουσες διασκευές δείχνουν τις καταβολές και τη βαθιά αγάπη για την εποχή που όλα γεννήθηκαν στον extreme ήχο. Χωρίς πολλούς εκσυγχρονισμούς, αναβιώνεται από τα σπάργανα αυτό που θέλουν να πετύχουν οι συμπατριώτες μας, με το old school να δείχνει διαχρονικό κ συνάμα φρέσκο, μακριά από την τετριμμένη ρετρολαγνεία. Έτσι, το νερό έχει μπει στο αυλάκι και περιμένουμε επιτέλους την δεύτερη ολοκληρωμένη τους δουλειά.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: