Δευτέρα 8 Ιουνίου 2020

ASENBLUT-DIE WILDE JAGD (Album Review)

Οι Asenblut μας έρχονται από τη γη των Τευτόνων με ακονισμένα τα σπαθιά και τα τσεκούρια τους, και καλοσελωμένα τα άλογά τους. Πολλοί ίσως να τους θυμούνται από τον ντόρο που δημιουργήθηκε για το "κλεμμένο" εξώφυλλο των Amon Amarth στο "Berserker". Φέτος, με βλέψεις για κάτι μεγαλύτερο και πιο ουσιώδες, επιστρέφουν με το "Die Wilde Jagd".
ALBUM REVIEW: Asenblut – Die Wilde Jagd – Rock Out Stand Out


Το άγριο, μακάβριο κυνήγι των Γερμανών ξεκινά με το ομώνυμο, και την απαλή του εισαγωγή για να μας ξεγελάσει, δίνοντας μας στη συνέχεια μια καταιγίδα από ατσάλινα riffs, και ψυχρές, γρήγορες μελωδίες. Το "Codex Gigas" χωρίς δραστικές αλλαγές στο ύφος, γίνεται ελαφρώς πιο σκληρό και στακάτο, ενώ ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος με ορμητική ηχητική και ογκώδη πατήματα θα έρθει το "Seite Am Seite".

Δίχως την παραμικρή αμφιβολία, η πρώτη τριάδα θυμίζει τη μπάντα που με το εξώφυλλο της, προ ενός έτους τους έκανε γνωστούς, αλλά και στο "Irminsul" οι ίδιες επιρροές μένουν σταθερές. Από την άλλη βέβαια, το "Drachentoter" θα φανεί πιο σκοτεινό και βαρύ με έντονα μελωδικά περάσματα και τεχνικές φόρμες. To "Penumbra" προχωρά σταθερά σε αυτό μοτίβο προσθέτοντας όμως και heavy στοιχεία, τα οποία δεν παραλείπονται και λίγο αργότερα μέσω του "300" που προφανώς αναφέρεται στο πιο γνωστό κομμάτι της Αρχαίας μας Ιστορίας.

Με μπόλικη ένταση και εμφατικά leads θα συναντήσουμε το "Weder Gott Noch Konige", συνεχίζοντας στο ίδιο πολεμοχαρές σκηνικό, αν και το "Wolfshunger" με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πάει στο μελωδικό death ιδίωμα των At The Gates και της λοιπής σκηνής του Gothenburg. Τέλος, ως bonus βρισκόμαστε ξανά αντιμέτωποι με το "Seite Am Seite" αλλά στην extended version, η οποία δεν έχει και τρομερές διαφορές.

Σε γενικές γραμμές, όσο διασκεδαστικό και αν είναι το άκουσμα του τρίτου άλμπουμ των Asenblut, δε μας κάνει να παθιαστούμε όσο ενδεχομένως να περιμέναμε. Με το γνώριμο ύφος του, τα φιλλεράκια και την πληθώρα επιρροών, η ταυτότητα που πολλοί θα θέλαμε χάνεται, κάνοντας το αποτέλεσμα ρηχό και τετριμμένο. Όσοι είναι fans των Βικινγκς, του Βόρειου ήχου και του μελωδικού death metal μπορείτε να ρίξετε μια ματιά, γιατί ένα ενδιαφέρον θα βρεθεί.

(6,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: