Πέμπτη 4 Ιουνίου 2020

Exhumed & Gruesome-Twisted Horror (Split Review)

Oι Exhumed και οι Gruesome είναι δύο συγκροτήματα με τεράστιο όνομα στον underground ήχο των ΗΠΑ. Και οι δύο, με ιθύνοντα νου τον Matt Harvey αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για χάρη του ολοκαίνουριου split με τον χαρακτηριστικό τίτλο "Twisted Horror".
Exhumed/Gruesome return with a new 10″ split | Metal Invader


Mε riffs που στροβιλίζονται και ρυθμούς που γκρεμίζουν τοίχους, το εναρκτήριο "Rot Your Brain" από τη μεριά των Exhumed βγάζει όλη την αγριάδα και την ωμότητα που χαρακτηρίζει το κλασικό Αμερικάνικο death metal. Aπό την άλλη το "Buried To Die" φτάνει τις ταχύτητες στα όρια, με τα γκρουβαρίσματα της αρχής να διαδέχονται blasts γεμάτα νεύρο και στοιχεία κοντά στο grindcore, ενώ τον επίλογο για το πρώτο γκρουπ βάζει το "Dead, Deader, Deadest" που δίχως να αλλάζει το ύφος, προβάλλει με περισσότερη έμφαση τις κιθάρες.

Πηγαίνοντας και προς το στρατόπεδο των Gruesome, το "A Mind Decayed" θα δώσει περίσσιο όγκο στο σύνολο, με το τρελό σφυρηλάτημα που ρίχνεται και με τα άσπρα παλιομοδίτικα μποτάκια να έχουν γίνει γκριζοκαφέ από τι κλωτσιές που πέφτουν υπό το άκουσμα του. Τέλος, το "Led Into The Dark" δε ξέρω αν μας οδηγεί στο σκοτάδι, αλλά η παράνοια που δημιουργείται με το πρώιμο Death στοιχείο, σίγουρα μας οδηγεί στην κόλαση, ενώ και η βορβορώδης χροιά του Matt Harvey πάει προς τα μονοπάτια του μέγιστου Schuldiner.

Δίχως περιθώρια και διάθεση για καινοτομίες, τα δύο γκρουπ κάνουν ό,τι πραγματικά ξέρουν. Ανασταίνοντας με ευκολία και χωρίς κόπο τον ακραίο ήχο των 90s, από κοινού οι Exhumed και Gruesome παρουσιάζουν ομοιότητες και διαφορές, αλλά με κοινή αγάπη για αυτό που εν συντομία λέγεται USDM. Οι φίλοι του παλιού και του κλασικού θα το λατρέψουν, ενώ όσοι ψάχνουν για κάτι σύγχρονο, ας κάνουν κάποια βόλτα τριγύρω γιατί εδώ η βαρβατίλα κυκλοφορεί μόνο με βερμούδες και κολλητά τζιν.

(8,5/10)

Δεν υπάρχουν σχόλια: