Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2019

AFTERMATH-THERE IS SOMETHING WRONG (Album Review)

Οι Aftermath στο underground, πριν δυόμιση δεκαετίες άφησαν το στίγμα τους, χωρίς όμως να έχουν πορεία και σε πιο mainstream μονοπάτια, αλλά ούτε δυστυχώς και στην καριέρα τους. Πλέον επιστρεφουν με το δεύτερό τους άλμπουμ, που φέρει τον τίτλο 'There Is Something Wrong" σηματοδοτώντας(;) ότι είναι ακόμα εδώ, κόντρα σε κάθε είδους σύστημα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για aftermath there is something wrong


H οχλαγωγία, το σύρσιμο των αλυσίδων και οι πυροβολισμοί, δημιουργούν ένα εφιαλτικό σκηνικό με την εισαγωγή του δίσκου, δίνοντας πάσα στο υποχθόνιο και σκοτεινό "False Flying Flag", το οποίο θυμίζει σε μερικά σημεία τους θρυλικούς Voivod, αλλά μόνο στις λίγες εντάσεις που έχει. Στο ίδιο μήκος κύματος, φτύνοντας στίχους πάνω στις γρήγορες ταχύτητες του, θα έρθει το "Diethanasia", ενώ το "Scientists And Priest" δείχνοντας την απέχθεια του στο θρησκευτικό φονταμενταλισμό έρχεται πιο heavy και groovy.

Το "Smash Reset Control" και το "Gaslight" θα δώσουν ωραία στοιχεία στο άλμπουμ με οργή και δυναμική, που χωρίς τις ανούσιες εισαγωγές, παντρεύουν το στυλ των Slayer με πολλά crossover και punk στοιχεία. Με το "Handful Of Dynamite' που μοιάζει σαν να μπήκε για να γεμίσει ο δίσκος, τα πράγματα κάνουν μια μικρή κοιλιά που συνεχίζεται και στο "Pseudoside", ενώ στη μέση το "Temptation Overthrown"  προσδίδει λίγη ακόμα ενέργεια στο υπόλοιπο συνολο.

Λίγο πριν το τέλος το ομότιτλο "There Is Something Wrong" θα μας δώσει μια κλασική thrash προσέγγιση του τέλους των 80s, φτάνοντας στην κατακλείδα "Explusion" που συνοψίζει λίγο πολύ όσα αναφέρθηκαν και παραπάνω.

Η μακροχρόνια απουσία τους, ίσως να γέμισε τις μπαταρίες των Aftermath, αλλά κάποια πράγματα ή δε συμβαδίζουν με τα θέλω μας ή κάνει τη μπάντα να κοιτάει πολύ μπροστά. Το νέο τους άλμπουμ έχει ωραίες και δυνατές στιγμές, αλλά δυστυχώς τα περισσότερα samples πιάνουν μόνο χώρο και δημιουργούν φασαρία. Η τρέλα που έχουν βέβαια, τους συγχωρεί όλα αυτά, γιατί μόνο πόνος βγαίνει μέσα από κάθε κομμάτι με ατού στα ρυθμικά, και αυτό οι σκληροπυρηνικοί thrash-άδες ίσως το εκτιμήσουν, ενώ κλείνοντας, ελπίζω η επιστροφή τους να είναι μόνιμη και η επόμενη δουλειά να έχει κάτι πραγματικά αντάξιο του "Eyes Of Tomorrow" ώστε να βουλώσουν στόματα.

(6,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: