Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

DARK VISION-GRUESOME TIDE (Review)

 Οι Dark Vision είναι ένα από τα συγκροτήματα της χώρας μας, που με το ξεκίνημα τους στα 90s, έδωσαν μια γκρίζα ατμοσφαιρική προσθήκη στο extreme στερέωμα. Πλέον, δεκαέξι χρόνια μετά το ντεμπούτο τους, και με μια πληθώρα από EPs, έρχονται με τη νέα δουλειά τους, "Gruesome Tide" που περιέχει τέσσερα ξεχωριστά κομμάτια και ένα ανακαταταγμένο line up .
 Αποτέλεσμα εικόνας για dark vision gruesome tide
To ομότιτλο "Gruesome Tide", θα έρθει αργό και ερεβώδες στην αρχή του με τη συνέχεια να αναπτύσσει τις ταχύτητες και τις μελωδίες σε ένα κλασικό, δυσαρμονικό black metal ύφος Σκανδιναβικού τύπου, με κάποιες death πινελιές. Όσον αφορά την επανηχογράφηση του "Dark Vision", 20 χρόνια μετά, βλέπουμε την εξέλιξη της μπάντας μιας και το στυλ του κομματιού γίνεται πιο μοντέρνο, αλλά εξίσου ατμοσφαιρικό,  με το blackened/death ύφος να αποκτά πρωταγωνιστικό ρόλο, μετουσιώνοντας το παρελθόν με το παρόν.

Η συνέχεια θα έρθει με μια διασκευή στο "Raise The Dead" των Bathory, όπου οι χορωδιακές ψαλμωδίες που παίρνουν τη θέση της καμπάνας δίνουν πιο απόκοσμη ατμόσφαιρα. Εκτός αυτού όμως, τα mid tempos κάνουν το κομμάτι πιο επικό με heavy/black αιθητική, πιστό όμως στο πνεύμα των Σουηδών θρύλων.

Ο επίλογος μέσω του επίσης νέου,  ακυκλοφόρητου, "Of Unknown Artist", σε rehearsal μορφή, θα δοθεί με έναν μελωδικό και επιθετικό τόνο, ταιριαστό με το υπόλοιπο σύνολο αλλά αρκετά πιο ωμό και αγριεμένο, και με έναν old school χαρακτήρα λόγω της παραγωγής του.

Όπως φαίνεται, ο προπομπός του επόμενου full length δίσκου τους, δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες, ανεβάζοντας τον πήχη. Το σκοτεινό και παγωμένο στυλ τους, μπορεί να μη θυμίζει σε πολλά όσα ξέρουμε για τον ελληνικό ήχο, αλλά όσα δίνονται με το "Gruesome Tide" και το τεχνικό του παίξιμο, μας κάνει να αναλογιστούμε για το πόσο ποικίλο είναι το εγχώριο underground, ενώ τέλος η περίπτωση των Dark Vision, δείχνει πως κάποιες ιστορικές μπάντες της ακραίας σκηνής, έχουν μέλλον μπροστά τους, χωρίς ο χρόνος να γίνεται εμπόδιο.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: