Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

ENTERFIRE-SLAVE OF TIME (Album Review)

 Οι Enterfire, είναι μια νέα μπάντα που μας έρχεται από το Λονδίνο, αλλά αποτελείται από Έλληνες νέους μουσικούς. Ο δυναμικός χαρακτήρας και το τσαγανό του πιτσιρικά ιθύνοντα νου, Niki B, θα φέρει το πρώτο άλμπουμ τους, που ακούει στο όνομα "Slave Of Time".
 Αποτέλεσμα εικόνας για enterfire slave of time


Σκεφτόμενος ότι το συγκρότημα παίζει ένα κράμα thrash με progressive και power ήχους, στο μυαλό, μου ήρθαν οι Iced Εarth. Tελικά ακούγοντας ήδη το πρώτο δίδυμο με τα "A Thousand Voices" και "Breath", καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μία μοντέρνα εκδοχή αυτών των μουσικών, με στοιχεία που παραπέμπουν σε Metallica του "Black Album" αλλά και σε Pantera ή Trivium.

H συνέχεια με το "Edge Of Knife" έρχεται πιο επιθετική με αρκετές "απειλητικές" μελωδίες, και τύμπανα που σφυροκοπούν ξανά και ξανά, όσο η χροιά στη φωνή είναι αρκετά radio friendly. Ακόμα πιο γρήγορα και ανελέητα, με μερικά πιο κλασικά περάσματα θα εμφανιστεί το "Freaking Out" αλλά εξίσου πιασάρικα, ενώ τα "Hands From Hell" και "Upon Humanity" θα φέρουν ακόμα πιο δυναμικούς ήχους στο προσκήνιο, καθώς και μερικά rock ψήγματα. 

To "Οpen Sky" με το shred στυλ του στην αρχή θυμίζει λίγο Firewind αν και όσο προχωράει βαραίνει και σκοτεινιάζει, μέχρι το ομώνυμο του δίσκου, "Slave Of Time" θα επιστρέψει σε αυτά τα thrash metal μονοπάτια με τις επιπλέον προσθήκες της αρχής. Tέλος, το "Weapon" θα κλείσει το άλμπουμ με groovy και σχετικά γρήγορους ρυθμούς καθώς και όμορφες, καλοδουλεμένες μελωδίες.

Το "Slave Of Time", μπορεί να θεωρηθεί ένα καλό πρώτο βήμα για τους Ελληνοβρετανούς metallers, αλλά με μερικές πινελιές που τους πάει πίσω. Το θέμα της ταυτότητας αν βελτιωθεί, και χτίσουν σταδιακά το θέμα της παραγωγής και της standar κατεύθυνσης τους, τότε το σύγχρονο thrash metal θα βρει ακόμα έναν άξιο πρεσβευτή. Πέρα από αυτό όμως, το ντεμπούτο των Enterfire υπόσχεται πολλά για τη συνέχεια.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: