Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

BLACK STAR RIDERS-ANOTHER STATE OF GRACE (Album Review)

Οι Black Star Riders είναι μία από τις μπάντες που έχουν στιγματιστεί, μιας και το ύφος τους θυμίζει αυτό των Ιρλανδών θεών, Thin Lizzy, καθώς και τα 3/5 της μπάντας αποτελούν τη δύναμη του μαύρου άστρου. Από εκεί και πέρα, το hard rock συγκρότημα, φέτος κυκλοφορεί το τέταρτό του πόνημα, με τον τίτλο "Another State Of Grace".
 Αποτέλεσμα εικόνας για black star riders another state of grace


Η έναρξη με το "Tonight The Moonlight Let Me Down" έχει μια έντονη δόση Αμερικανιάς στον ήχο, με catchy στιγμές και ωραίες δισολίες, ενώ η φωνή του Warwick θυμίζει τον μακαρίτη Lynott πιο πολύ από ποτέ. Το ομώνυμο του δίσκου, "Another State Of Grace" βάζει το παραδοσιακό στοιχείο στο προσκήνιο με τις Κέλτικες μελωδίες και τις γκάιντες, σε μια φοβερή ανάμιξη με το βαρύ και groove-άτο hard rock τους.

Στα "Ain't The End Of The World", "Soldier In The Ghetto" και τη μπαλάντα-διαμαρτυρία "Why Do You Love Your Guns", οι Thin Lizzy παίρνουν θέση, και τα μέλη συνεχίζουν την κληρονομιά των Ιρλανδών θρύλων. Βέβαια, το "Underneath The Afterglow" θα έρθει με παλιομοδίτικο και αρκετά ρυθμικό, σκληρό ροκ στυλ, βγαλμένο από τα τέλη του 70 ή τις αρχές του 80. 

Αργότερα, στο "Standing In The Line Of Fire", μπορεί τα πράγματα να μη θυμίζουν ιδιαίτερα τους Lizzy, αλλά η Ιρλανδική κουλτούρα με το άφθονο αλκοόλ σκιαγραφείται με περίσσια ζωηράδα. Πιο απαλό αλλά με αρκετή έκρηξη μέσα του, θα έρθει το ημιακουστικό "What Will It Take" που σηματοδοτεί και την τελική τριλέτα του δίσκου, με το solo του μάλιστα να είναι αρκετά smoothy.

To "Ιn The Shadow Of War Machine" μας επαναφέρει στο ύφος της βασικής μπάντας των τριών μελών των Black Star Riders, με μία πιο κλασική αύρα, ενώ τον επίλογο θα υπογράψει το "Poisoned Heart" με το επίσης πιασάρικο στυλ του και την όμορφη αλητεία.

Ο δρόμος του βαρέος rock n roll είναι ανοιχτός για πολλές μπάντες. Εδώ όμως έχουμε να κάνουμε με έναν γερόλυκο του είδους και τους ακολούθους του, που συνεχίζουν αυτή την παράδοση πιστά και με κάθε τιμή. Οι Black Star Riders, δε θεωρούνται αδίκως το μικρό παιδί των Thin Lizzy κι αυτό φαίεναι περίτρανα και με αυτό το άλμπουμ, αλλά από τη στιγμή που ο ακροατής θα περάσει πολύ όμορφα ακούγοντας το, τότε η μπάντα όντως κάτι κάνει καλά.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: