Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019

Luke Appleton, Sirius-Tithora Rock Club (6/9/2019)

 Με μεγάλη ντροπή, παρόλο που αγαπώ τη μουσική των Iced Earth, δεν είχα την τύχη να τους δω, έχοντας γίνει για μένα ένα μεγάλο συναυλιακό απωθημένο. Προσπαθώντας λοιπόν να καλύψω αυτή την τρύπα στις μουσικές μου εμπειρίες, η ακουστική εμφάνιση του μπασίστα τους, Luke Appleton, ήταν μια καλή ευκαιρία, πόσο μάλλον όταν το προσωπικό του ντεμπούτο ήταν ένα από τα πιο ωραία και ιδιαίτερα πράγματα άκουσα φέτος. Έτσι σε μια παρεϊστική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε στο υπόγειο του Tithora, έλαβε χώρα ένα show που κάνει τον όρο "acoustic metal" αληθινό.
 Αποτέλεσμα εικόνας για luke appleton tithora


Λίγο μετά τις 21:30, ανεβαίνουν στη σκηνή, οι Αθηναίοι heavy metallers, Sirius, οι οποίοι θα έκαναν το παρθενικό τους ακουστικό live. Με όρεξη και χαβαλέ, η βραδιά άρχισε να κυλάει πολύ όμορφα, με τους ακουστικούς ήχους να έχουν μπόλικη δύναμη, ενώ ο χώρος ενός κλασικού rock club, ήταν ο πιο ταιριαστός για να αράξεις με τη μπύρα σου και να απολαύσεις μια power εμφάνιση δομημένη με έναν τόσο ιδιαίτερο τρόπο. Μέσα στο σχεδόν 40λεπτο set τους, ακούσαμε πολλά δικά τους κομμάτια και διασκευές, όπως το  hit τους "The Last Angel" που πρόσφατα δημοσίευσαν αλλά και το "Fade To Black" των Metallica, σε μία απόδοση που δημιούργησε έντονα συναισθήματα.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις, και με το ποτό να ρέει, το σανίδι πατάει ο "πρωταγωνιστής" της χθεσινής νύχτας, Luke Appleton, μαζί με τη καλεσμένη του, Becky Baldwin. Το μέλος των Iced Earth και των Absolva, ήρθε να μας παρουσιάσει για πρώτη φορά, ως σόλο καλλιτέχνης, το νέο του ακουστικό έργο "Snake Eyes", το οποίο είχε και ειδική μνεία μαζί με το ομότιτλο του προηγούμενου ΕΡ, "How Does It Feel To Be Alive", ενώ δεν έλειψαν και εκδοχές στο ίδιο ύφος από τα άλλα του συγκροτήματα. Συγκεκριμένα ακούσαμε από το στρατόπεδο των Βρετανών Absolva τα "A Never Good Day To Die" και "Rise Again", όπως και μία διασκευή έκπληξη στο "Last In Line" του Μεγάλου Κοντού. Βέβαια, όπως ήταν αναμενόμενο ο μεγάλος χαμός έγινε στα κομμάτια των θρυλικών και καθ'όλα αγαπημένων στη χώρα μας Iced Earth, όπου εκτός των αναμενόμενων "Melancholy", Watching Over Me" και "I Died For You", ακούσαμε, πιάνοντας μας εξ απροοόπτου, τα "Burning Times" , "The Hunter'' και το σχετικά πρόσφατο "Raven Wings", με εμάς από κάτω να του ανταποδίδουμε ακόμα μια φορά την αγάπη μας στους Αμερικάνους, σε ένα μικρό, ακουστικό δείγμα του "Alive In Athens". Tέλος, αυτό που αξίζει να σημειωθεί σε αυτές τις γραμμές, είναι πως ενώ ο Luke μπήκε από πολύ μικρός στις τάξεις των Iced Earth, έχει δείξει πόσο προσγειωμένο άτομο είναι, ενώ η εμπειρία και η αγάπη για τη βασική του μπάντα, τον κάνει έναν ακόμα πιο αξιόλογο μουσικό καλλιτέχνη με πολύ καλή απόδοση και φόρμα.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: