Δευτέρα 3 Αυγούστου 2020

Suicidal Angels στο Metal View: Σε αυτή τη κατάσταση που βιώνουμε, δεν υπάρχουν πολλοί τρόποι για να μείνει ένα συγκρότημα συναυλιακά ενεργό

Φτασμένοι και μπαρουτοκαπνισμένοι στο thrash στερέωμα της χώρας μας, και όχι μόνο, οι Suicidal Angels λαμβάνουν τη δόξα που τους αναλογεί, και ειδικά τώρα με ένα άλμπουμ σαν το "Years Of Aggression" που σε λίγες ημέρες συμπληρώνει ένα χρόνο ύπαρξης. Με ένα μεγάλο διάλειμμα λόγω της παγκόσμιας πανδημικής κρίσης, οι Έλληνες metallers επιστρέφουν διψασμένοι για συναυλίες, κάνοντας τη νέα αρχή στο Urban Athens Festival, στις 8 Αυγούστου στη σκηνή του Terra Vibe. Μιλώντας στο Metal View, για όλα όσα συνέβησαν την περίοδο της καραντίνας, και πως βλέπουν τη συνέχεια και τις δόσεις κανονικότητας που δίνονται, ο οδοστρωτήρας που ακούει στο όνομα τους, ετοιμάζεται να τα διαλύσει όλα.
Suicidal Angels :: TicketServices.gr
-Καταρχάς, το "Years Of Aggression" για εμένα ήταν ένα από τα καλύτερα άλμπουμ που βγάλατε. Θεωρείς πως ευθύνεται η χημεία με τα μέλη όσο περνάει ο χρόνος, ως ένα βαθμό;

Σίγουρα η χημεία μεταξύ των μελών της μπάντας βοήθησε στο να βγει ένα πιο δυνατό και ολοκληρωμένο αποτέλεσμα. Όταν δουλεύουν και οι τέσσερις τροχοί στον ίδιο ρυθμό, είναι πολύ πιο εύκολο να αποδώσουμε στο μέγιστο σε όλους τους τομείς, είτε μιλάμε για τη σύνθεση ενός άλμπουμ, τα λάιβ, μέχρι τα πιο απλά πράγματα που αν δεν υπάρχει συνεννόηση φαντάζουν βουνό.

-Έναν σχεδόν χρόνο μετά την κυκλοφορία του, ποια η ανταπόκριση του κοινού και του τύπου;

Η ανταπόκριση του κοινού είναι μέχρι στιγμής φανταστική, από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες κυκλοφορίας του, το Years of Aggression μας είχε βγάλει ασπροπρόσωπους. Είναι άλλωστε, σε σχέση με τα προηγούμενα μας, το άλμπουμ που έχει συμπεριληφθεί στις περισσότερες λίστες με τους καλύτερους δίσκους της χρονιάς (2019) και έχει ανεβεί στις υψηλότερες θέσεις σε Γερμανικά, Ελβετικά και Αυστριακά τσαρτς, πράγμα που δείχνει ότι ο δίσκος έχει αγκαλιαστεί από τον κόσμο, πράγμα που μας κάνει να νιώθουμε περήφανοι για τους κόπους και τις θυσίες μας.

-Αυτή η αρκετά υψηλή θέση στα Γερμανικά charts, πιστεύεις πως είναι ένα προσωπικό επίτευγμα της μπάντας;

Σίγουρα είναι ένα σημαντικό επίτευγμα, από το "Dead Again" και έπειτα, όλοι μας οι δίσκοι μπαίνουν στα Γερμανικά τσαρτς, κάθε φορά και σε υψηλότερη θέση.
Ελπίζουμε να συνεχιστεί η παράδοση και στις επόμενες κυκλοφορίες μας!!

-Σχεδόν 20 χρόνια από το ξεκίνημα σας, πίστευες ότι οι Suicidal Angels θα έφταναν τόσο μακριά; Η συνέχεια έχει να σας μάθει και άλλα για την πορεία σας;

Τι να πρωτοπώ και τι να πρωτοπιστέψω, πριν 20 χρόνια το μόνο που ήθελα είναι να πιάνω την κιθάρα στα χέρια μου και να εκτονώνομαι πάνω της. Όχι ότι έχουν αλλάξει και πολλά από τότε χαχα, το μόνο σίγουρο είναι ότι κάθε μέρα που περνά και κάθε επόμενο βήμα έχει να μας προσφέρει κάτι καινούργιο, αυτή είναι η χαρά της μουσικής και της ζωής που επιλέξαμε να ζούμε. 

-Η απόφαση πριν από λίγα χρόνια να μετακομίσετε στο εξωτερικό ήταν ρίσκο για εσάς;

Όταν βαδίζεις στο άγνωστο (με βάρκα την ελπίδα) υπάρχουν πολλά ρίσκα. Εμείς τα πήραμε, σκοντάψαμε σε μερικά σημεία, αλλά στο τέλος βγήκαμε κερδισμένοι 100% και δυνατοί όσο ποτέ.

-Το θέμα της πανδημίας δυσκόλεψε την προώθηση του δίσκου και γενικά τα βήματά σας για το 2020;


Όσο δε φαντάζεσαι, το 2020 θα ήταν για εμάς, ίσως  η πιο γεμάτη συναυλιακά χρόνια της καριέρας μας. Ακυρώσαμε πάνω από 70 συναυλίες σχεδόν σε όλο τον κόσμο, ακόμα και σε μέρη που θα παίζαμε για πρώτη φορά.

-Πολλές μπάντες κατά καιρούς κάνουν virtual συναυλίες σε ψηφιακές πλατφορμες. Είναι κάτι που θα κάνατε ποτέ;

Δυστυχώς σε αυτή τη δύσκολη και πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώνουμε, δεν υπάρχουν και πολλοί τρόποι για να μείνει ένα συγκρότημα συναυλιακά ενεργό, ούτε για τον κόσμο να ακούσει τη μουσική που γουστάρει ζωντανά. Έχουμε και εμείς μία streaming συναυλία προγραμματισμένη στις 15 Αυγούστου για το Mexico Metal Fest, και θα μεταδοθεί δωρεάν παγκοσμίως! (σσ: οι ερωτήσεις έγιναν πριν από την ανακοίνωση αυτή)

-Η πρώτη σας εμφάνιση μετά την καραντίνα θα είναι στο Urban Athens Festival. Ποια τα συναισθήματα που επιστρέφετε στο σανίδι μετά από όλο αυτό;

Πολύ απλά, έστω και στιγμιαία θα πάρουμε μια δόση κανονικότητας, θα έχουμε μία ευκαιρία να ανέβουμε στη σκηνή και να νιώσουμε ξανά ελεύθεροι.

-Τι να περιμένουμε από αυτή τη συμμετοχή;

Δε θέλω να λέω μεγάλα λόγια, αλλά θα πάμε στη Μαλακάσα με το μαχαίρι στα δόντια!
Suicidal Angels: «To thrash metal ήταν και είναι εναντίον κάθε ...
-Το τέλος του 2020 και το 2021 θα φέρει κι άλλα πλάνα σας στο προσκήνιο;

Ουσιαστικά το 2021 θα προσπαθήσουμε να αναπληρώσουμε ότι χάθηκε από τη φετινή, άτυχη για όλο τον κόσμο, χρονιά.Με βασική προϋπόθεση να έχει φύγει ο κίνδυνος της πανδημίας του κορονοϊού, σκοπεύουμε να παίξουμε όσο πιο πολλά λαιβ, σε όσα περισσότερα μέρη του πλανήτη γίνεται!

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου...

Εγώ σε ευχαριστώ και πιστεύω ότι με λίγη προσοχή και λίγη υπομονή, την επόμενη φορά που θα μιλήσουμε, θα μιλάμε μόνο για μουσική και όχι για ιούς και καραντίνες !!

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: