Πέμπτη 27 Αυγούστου 2020

Deathcraeft στο Metal View: Ανέκαθεν η metal μουσική ενδιαφερόταν για το άγνωστο

Η κληρονομιά που άφησε πίσω ο Lovecraft αν μη τι άλλο είναι σημαντική στους φίλους του απόκρυφου και του αγνώστου. Τις περισσότερες φορές αυτά τα αθέατα μονοπάτια ψάχνουν να βρουν και διάφορες μπάντες ανά τους καιρούς, με αποτέλεσμα μία εξ αυτών να είναι ελληνική. Το νεοσύστατο σχήμα των Deathcraeft από την Ήπειρο πήγε να βρει τους Μεγάλους Παλαιούς μέσω του ντεμπούτου του, "On Human Devolution", και ο κιθαρίστας Κώστας Kαλαμπόκας μιλάει για αυτό στο Metal View.



-Καταρχάς, πως προέκυψε το εγχείρημα των Deathcraeft;

Η  ιδέα για τη δημιουργία αυτής της μπάντας ήρθε κατά τη διάρκεια μιας συζήτησης  με έναν φίλο μου. Μέσα σε λίγη ώρα είχε βρεθεί το όνομα, το στυλ αλλά και το concept που θα είχε ο πρώτος δίσκος. Αυτό που έμενε ήταν η σύνθεση! Μετά από λίγες μέρες πήρα την απόφαση να ξεκινήσω αυτό το εγχείρημα – να μη μείνει μόνο στα λόγια αλλά να γίνει πράξη.

-Eίναι δύσκολο για μια μπάντα κυρίως νεοσύστατη να βγάζει το ντεμπούτο της σε καιρό πανδημίας;

Ο δίσκος είχε ήδη ολοκληρωθεί πριν την πανδημία οπότε όσον αφορά αυτό το σκέλος δε μας επηρέασε. Βέβαια το διάστημα που έκλεισαν όλα, μόλις είχαμε ξεκινήσει να κάνουμε πρόβες, οπότε εκεί μας δυσκόλεψε πολύ. Έπειτα ήρθε και το καλοκαίρι με αποτέλεσμα όλο αυτό το διάστημα να μπούμε σε αδράνεια. Επικεντρωθήκαμε όμως στην προώθηση του δίσκου.

-Ποια η ανταπόκριση του τύπου σε αυτό το ντεμπούτο;

Μέχρι στιγμής ότι εισπράττουμε είναι πολύ θετικό και μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Πιστεύουμε ότι έχουμε ένα πολύ καλό πρώτο υλικό που θα μας βοηθήσει να πάμε προχωρήσουμε.

-Νιώσατε πίεση ή δυσκολία στη δημιουργία του δίσκου;

Υπήρξαν αρκετές δυσκολίες γιατί το lineup της μπάντας δεν ήταν σταθερό, αλλά είναι κάτι που πραγματικά θέλαμε να γίνει και το πιστεύαμε. Δεν ξέρω αν η δημιουργία ενός δίσκου πρέπει να γίνεται σε κλίμα διασκέδασης και χαλάρωσης, αλλά η ολοκλήρωση αυτού του δίσκου σίγουρα φάνταζε βουνό. Πάντως, δεν το βάλαμε κάτω, είμαστε ικανοποιημένοι με το αποτέλεσμα και ελπίζουμε να αρέσει και σε όσους το ακούσουν. 

-Έχετε καταπιαστεί με την κληρονομιά του Lovecraft. Πώς αποφασίσατε για αυτό; Είναι μια θεματική που θα συνεχιστεί και στο μέλλον;

Διάβαζα Lovecraft από νεαρή ηλικία και οι ιστορίες του έχουν μείνει μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια και σίγουρα πάντα ήθελα να γράψω μουσική για τον κόσμο που δημιούργησε. Δε νομίζω όμως να το συνεχίσουμε. Είπαμε αυτό που θέλαμε σε αυτόν τον δίσκο, οπότε ο επόμενος θα είναι διαφορετικός. Θέλουμε κάθε νέα κυκλοφορία να έχει κάτι το διαφορετικό.

-Θεωρείτε τον Lovecraft και τις ιστορίες των Μεγάλων Παλαιών ως τις πιο "metal" λογοτεχνικές δουλειές;

Σίγουρα ναι! Ανέκαθεν η metal μουσική “ενδιαφερόταν” για το άγνωστο και το τι μπορεί να υπάρχει πέρα από τη δική μας πραγματικότητα. Ο Lovecraft απλώς έδωσε τη δική του εκδοχή.

-Υπάρχουν ιδέες για εμφανίσεις όταν είναι δυνατόν;

Βεβαίως και υπάρχουν. Αυτόν τον καιρό προσπαθούμε να αποκτήσουμε ένα σταθερό μόνιμο lineup, έτσι ώστε να έτοιμη η μπάντα για ζωντανές εμφανίσεις.

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας...

Ευχαριστούμε για τη συνέντευξη και την υποστήριξη και ελπίζουμε να τα πούμε σύντομα με περισσότερα νέα.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: