Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2019

THE SLAYERKING-TETRAGRAMMATON (Album Review)

Οι The Slayerking του Ευθύμη από τους Nightfall μαζί με τον παλιό του φίλο και συνεργάτη Κώστα Κυριακόπουλο, και τον Γιώργο Καρλή κέρδισαν τις εντυπώσεις του διψασμένου, για νέα μουσική, κοινού ήδη με το ντεμπούτο τους, πριν τρία χρόνια. Φέτος, ήρθαν με τον διάδοχο του που φέρει τον τίτλο "Tetragrammaton", κάνοντας ένα θαρραλέο άλμα.
 Αποτέλεσμα εικόνας για the slayerking tetragrammaton


To "Ιnto To Your Darkness"  που προλογίζει μυστηριακά το άλμπουμ, με τον τίτλο του επισυνάπτει όλη την ατμόσφαιρα που θα ακολουθήσει. Παίρνοντας αμέσως τη σκυτάλη το "Bless Those Who Weep and Sell Their Tears To Unbelievers", εκτός της σύγχρονης σχολής των Candlemass, έχει επιρροές από 70s ακούσματα ενώ και το βαρύ μοτίβο του συγκροτήματος βάζει μια ιδιαίτερη πινελιά στο κομμάτι.

Από την άλλη, η γλυκιά ατμόσφαιρα που δίνουν οι μελωδίες και το σόλο του "We Crucified the Pilgrims they Believed in You" δείχνουν ότι ένα τραγούδι που θα ταίριαζε και στην πρόσφατη περίοδο των Nightfall, μπορεί να κοπεί και να ραφτεί στα "θέλω" των The Slayerking, αν και πολλά μέρη των φωνητικών δεν παύουν να μου αναβιώνουν την αρχική σκέψη. Πιο μοντέρνο για τα δεδομένα των συμπατριωτών μας, αλλά με την ίδια βάση που προανέφερα, καλυμμένη από Sabbath-ικά περάσματα, θα έρθει το "Story of the Snake who Grew Legs and Became a Lizard (The Slayerking)", ενώ σε ακόμα πιο σκληροτράχηλα μονοπάτια θα μας βάλει το "Where I Saw You Last Time Bleeding (Revelation)" με το πρωτόγονο και μονολιθικό στυλ των Celtic Frost της εποχής του "Megatherion"

Λίγο πιο σκοτεινά ρομαντικό με κρυφές ματιές στη γοτθική κουλτούρα θα έρθει το ψυχεδελικό "My Love Has Died On The Vine" αλλά και το "Umbra, Penumbra, and Antumbra (Evil Eye)" δε διαφέρει ιδιαίτερα. Αρκετά πολυδιάστατο αλλά στο ίδιο μήκος κύματος σχετικά, θα προβάλλει το "Queen of Sheba Undresses before Pulsating Chords" που εκτός από το doom ηχόχρωμα, δημιουργείται περίτεχνα ένα αίσθημα μελαγχολίας.

Ερεβώδες, ογκώδες και επικό, λίγο πριν το τέλος, θα έρθει με τους ρυθμούς του το "Under the Spell of Alice and her Virgin Sin (The Expulsion)" το οποίο προς τη μέση θα μου βγάλει μια prog/dark κατεύθυνση, ενώ το outro "Out Of Your Darkness" με τους ακουστικούς του ήχους μας δείχνει την έξοδο προς την κανονική, μίζερη ζωή μας...
 Αποτέλεσμα εικόνας για the slayerking tetragrammaton
Doom metal τελείως έξω από το κουτί, δείχνει πως περιλαμβάνει το νέο πόνημα των The Slayerking, και μόνο ένα βήμα μπροστά για την ελληνική αλλά και την παγκόσμια σκηνή θα μπορούσε να αποτελέσει αυτή η κυκλοφορία. Πέρα των παλιομοδίτικων και ρετρό επιρροών, η φιλοσοφία που κρύβεται μέσα στον δισκο, αλλά και η βασική παραγωγή κι ο ήχος του "Tetragrammaton" φανερώνουν κάτι εντελώς σύγχρονο. Τέλος, το νέο δημιούργημα του Ευθύμη Καραδήμα και της παρέας του, εκτός του ερεβώδους λυρισμού δείχνει μια μακάβρια ποίηση στα βάθη μιας χαοτικής αβύσσου.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: