Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

THE OLD DEAD TREE-THE END (EP Review)

Δώδεκα χρόνια δισκογραφικής σιωπής, οι Γάλλοι gothic metallers, The Old Dead Tree, ξαναβάζουν μπροστά τις μηχανές με ένα μικρό αλλά γερό βήμα. Το νέο τους ΕΡ φέρει τον τίτλο "The End" περιέχοντας ακυκλοφόρητα κομμάτια από το μακρινό πλέον, 2007, γεμάτα γκριζίλα και συννεφιά.
 Αποτέλεσμα εικόνας για the old dead tree the end

Με διάφορα post περάσματα, και prog/gothic στιγμές το εναρκτήριο "Sorry"  δε ξεφεύγει από το στυλ που μας έχουν συνηθίσει οι Παριζιάνοι, αλλά γεμάτο μελαγχολία και εκρήξεις, μας χαρίζει διάφορες "εκπλήξεις" όπως pop αλλαγές στα φωνητικά μα και κλασικά 90s riffs.
Από την άλλη, το "Someone Should Know (The Truth)" έρχεται heavy και ατμοσφαιρικό με στιγμές που προσωπικά μου θύμισαν τους Leprous, ενώ το "The Kids" συνεχίζει στο ίδιο στυλ με μικρές διαφορές κυρίως στο βάρος της κιθάρας που γεμίζει με breakdowns το σύνολο.
Στο "Raise" αναβιώνεται κάπως το σκοτεινό παρελθόν του συγκροτήματος, με ακραίες μουσικές κατευθύνσεις σε διάφορα σημεία που δίνουν θέση σε στοιχεία που θυμίζουν Opeth ή Katatonia. Τέλος, το σχεδόν ομότιτλο, "The End Again", κλείνει αρκετά με μερικά δυνατά στολίσματα το νέο ΕΡ των The Old Dead Trees.

Χωρίς να μιλάμε για μία αμιγώς metal κυκλοφορία, καθώς τα στοιχεία που αναπτύσσονται, χωρούν σε πολλά είδη, το όλο σύνολο είναι ένα δραματικό παιχνίδι συναισθημάτων. Επίσης το "The End" αξίζει να είναι μια νέα εποχή για τους Γάλλους γκοθάδες, που αποφάσισαν να συνεχίσουν από εκεί που έμειναν, ενώ ελπίζω πως μετά από αυτό το ΕΡ ο πόνος και το έρεβος θα βρουν μέρος να πλαγιάσουν και σε άλλες δουλειές της μπάντας.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: