Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2019

Οι λιτανεία των Powerwolf έρχεται να ευλογήσει την Ελλάδα

 Σκοτεινές θρησκευτικές ιστορίες, βαμπίρ, λυκάνθρωποι, μυστικισμός και μαγεία στα συννεφιασμένα βουνά της Κεντρικής Ευρώπης, είναι μερικά από όσα θέματα απασχολούν τους Γερμανούς heavy/power metallers Powerwolf. Λίγες μόνο εβδομάδες πριν την παρθενική εμφάνιση τους στη χώρα μας, το Metal View, εκφράζει όσες σκέψεις δημιουργούνται με το άκουσμα των κομματιών τους.
 Αποτέλεσμα εικόνας για powerwolf greece


Κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση βλέπουμε αρχικά πως οι Powerwolf είναι από τις μπάντες των zeroes που δε μπορούν να θεωρηθούν ούτε αμιγώς heavy, ή power, ή gothic ή black. Αυτό το πράγμα που υπάρχει πίσω από την ανθρωπόμορφη φύση των εν λόγω λύκων, είναι κάτι πολύ περισσότερο.

Συγκεκριμένα οι απαρχές του σχήματος από τους αδερφούς Greywolf μας δείχνουν ότι τα κλασικά metal μονοπάτια ήταν λίγα για αυτούς, και ήδη από το πρώτο άλμπουμ φαινόταν η πιασάρικη και live-άδικη απόδοση των κομματιών.Αυτό μέχρι το ζενίθ της καριέρας τους, που ήταν το "Blood Of The Saints", καθώς εκεί βρήκαν για τα καλά τον ήχο τους.

Τα ράσα, οι σταυροί και τα λιβάνια βρήκαν το χώρο τους, πίσω από την αγνή σάτιρα προς κάθε τι υποκριτικό, αλλά και τις περικοπές της Βίβλου που δημιουργούν λογοπαίγνια και αυτοσαρκαστικά μοτίβα, που μόνο μια ακομπλεξάριστη μπάντα σαν αυτή των Γερμανών θα μπορούσε να κάνει. Εκτός αυτών όμως, ο σκανδαλιστικός τόνος τους είναι που οι fans τους αγαπούν και τους κανουν ένα φαινόμενο, αφού όπως και στην πραγματικότητα, πίσω από το Άγιο, υπάρχει το Άγριο.

Τα "Preachers of The Night" και "Blessed and Possessed" χωρίς να απομακρύνονται από την ήδη υπάρχουσα πετυχημένη συνταγή, κρατούν τα ηνία στο στυλ και τον ήχο τους, με αποτέλεσμα, το 2018 να δίνουν το σκήπτρο της μελωδίας στις κιθάρες, να τις κάνει πιο εκφραστικές και συνάμα, να γίνονται και πιο άγριοι, χωρίς όμως να παρεκκλίνουν από το γνωστό τους στυλ και τον επαγγελματισμό.
Αποτέλεσμα εικόνας για powerwolf
Το σκοτάδι τους είναι μάλιστα κάτι που κάθε ακροατή μπορεί να τον σαγηνέψει και όχι να τον φοβίσει, κάνοντας κάθε τι Δαιμονικό να μοιάζει για αυτούς με πάρτι. Φυσικά, μπορεί το μοναδικό τους στυλ να ταιριάζει με πολλά είδη μουσικής και εκτός του metal ιδιώματος, αλλά οι επιρροές τους, που υπάρχουν στο νέο άλμπουμ διασκευών "Metallum Nostrum", βρίσκονται σε μπάντες όπως οι Judas Priest, Running Wild, Ozzy, Maiden και Black Sabbath.

Κλείνοντας, μπορεί το θρησκευτικό στοιχείο πλέον να είναι πολύ must για την εποχή μας, αλλά λίγες μπάντες το τιμούν με ιδιαιτερότητα, ώστε να μείνουν στους αιώνες των αιώνων. Όλα αυτά, και το μυστηριακό τους άρωμα, θα μας συνεπάρουν στις 29 Νοεμβρίου στο Piraeus 117 Academy της Αθήνας, και στις 30 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Principal Club, μαζί με τους Gloryhammer. 

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: