Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019

Gentihaa, Dimlight, Warship-Temple Athens (8/11/2019)

Την Παρασκευή που μας πέρασε, ήρθε η στιγμή να γνωρίσουμε καλύτερα τους νεοσύστατους Gentihaa, έτσι το πρώτο headline show τους, μαζί με τους επίσης "δικούς" μας Dimlight και Warship ήταν γεγονός. Λόγω αυτού και οι υπστηρικτές της εγχώριας σκηνήςνής άρχισαν να μαζεύονται σταδιακά στον χώρο του Temple. Mπορεί ο καιρός να φροντίζει να μας κρατά ζεστούς ακόμα, αλλά αυτό που μας έφεραν κυρίως τα δύο μεγάλα ονόματα της Παρασκευής, κατάφερε να παγώσει το αίμα μας, καθώς οι μελωδίες και οι ρυθμοί  τους δε μπορούσαν να δώσουν κάτι λιγότερο.
Αποτέλεσμα εικόνας για gentihaa temple


Το εναρκτήριο λάκτισμα έγινε από τη "μεγαλοπαρέα" της βραδιάς, τους Warship. Οι Έλληνες heavy metallers, όντας αρκετά διαφορετικοί από το υπόλοιπο συναυλιακό σύνολο, έδωσαν παλμό και πάθος με τα κομμάτια τους, που αν μη τι άλλο καταπιάνονταν από πολλά θέματα. Ο ήχος τους μπορεί να μην ήταν ιδιαίτερα καλός, αλλά στο σχεδόν μισάωρο της εμφάνισης τους, τα κομμάτια που ταλαντεύονταν μεταξύ πρώιμων Maiden και Μοtorhead, έδωσαν μια παλιομοδίτικη και διασκεδαστική διάθεση για τη συνέχεια.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι Dimlight, ένα από τα δυνατότερα female fronted σχήματα της χώρας μας, που πρόσφατα κυκλοφόρησαν και το τελευταίο τους πόνημα. Με τον ήχο να φτιάχνει αρκετά, απολαύσαμε το συμφωνικό death metal τους, με τα φωνητικά του Πέτρου να είναι σε απόλυτη φόρμα γεμάτα σκοτάδι και πόνο, ενώ η νέα δύναμη της μπάντας Mora, έδειξε το ταλέντο της με τη μαγευτική της χροία, εμπλουτίζοντας λίγο περισσότερο την μαυρίλα και στα νέα αλλά και στα παλαιότερα κομμάτια της μπάντας. Γνωρίζοντας και παρακολουθώντας τους αρκετό διάστημα, δεν είχε τύχει να τους ξαναδώ επί σκηνής, με την ευκαιρία να μου δίνεται μόλις χθες, και ένα άτυπο ραντεβού να ξαναδίνεται εν καιρώ. Επί 40 σχεδόν λεπτά η ενέργεια και η δύναμη τους, έπαιρνε με το μέρος τους και τον ήδη υπάρχοντα κόσμο, με τον επαγγελματισμό τους να φτάνει ταβάνι, δείχνοντας πως αξίζουν πολλά περισσότερα, αφήνοντας μας κιόλας με μια διασκευή στο "Electric Funeral" τον πολυαγαπημένων Black Sabbath, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα τους.

Χωρίς πολλές καθυστερήσεις, το τρίτο live των Gentihaa και το πρώτο headline τους στην πρωτεύουσα, πήρε σάρκα και οστά στα μάτια των φίλων που ήδη έχουν κάνει μαζί με το ντεμπούτο τους. Δύο μήνες σχεδόν μετά το ηχηρό βάπτισμα του πυρός τους δίπλα στους Dimmu Borgir, η πεντάδα είναι πλέον έτοιμη για όλα.  Άξιος αναφοράς είναι και για τους εν λόγω extreme metallers ο επαγγελματισμός σε κάθε τομέα, μιας και η δουλειά που έχουν ρίξει φαίνεται από χιλιόμετρα. Για μία ώρα απολαύσαμε όλα τα κομμάτια του "Reverse Entropy" με τη μυστηριακή και παθιασμένη φωνή της Mora να ακούμε ξανά και στο "Command" το οποίο στον δίσκο τη φωνή του χαρίζει ο Tom S. Englund των Evergrey, ενώ για πρώτη φορά επί σκηνής παίχτηκαν και δύο ακυκλοφόρητα κομμάτια. Αυτά φέρουν τους τίτλους "Urnammu" που ηταν ένα δυναμικό instrumental και "Into The Unknown" συνεχίζοντας στο στυλ του ντεμπούτου αλλά με περισσότερα groove-αρίσματα και death metal στοιχεία. O μεγάλος χαμός από το κοινό ήρθε για να γίνει στο πιο γνωστό "Alpha" αλλά και στο εκρηκτικό "Beyond" που αποτέλεσε και τον επίλογο της χθεσινοβραδυνής τελετουργίας του Temple. Κλείνοντας αξίζει πολλά συγχαρητήρια η προσπάθεια για αυτό το live, που μπορεί να μην κατέκλυσε το μαγαζί από κόσμο, αλλά όσοι βρέθηκαν, έδειξαν ότι οι Gentihaa παρά τη ολιγόχρονη ύπαρξη τους σχηματίζουν το fanbase τους, και με τη χημεία, την τεχνική,  τη μουσικότητα, αλλά και την κα*υλα για πειραματισμό  θα χτίσουν σιγά σιγά μεγαλύτερο.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: