Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019

Sodom-Out Of The Frontline Trench (EP Review)

Ζεσταμένοι όπως είναι οι fans των Sodom για νέο άλμπουμ, οι ίδιοι ετοιμάζουν τα προεόρτια, με το τρίτο τους ΕΡ σε ένα χρόνο. To "Out Of The Frontline Trench" ίσως είναι το τελευταίο πλακάκι στον διάδρομο που οδηγεί σε αυτό το άλμπουμ, το οποίο, με βάση τα λεγόμενα του ιστορικού συγκροτήματος θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2020.
 Σχετική εικόνα


Το έναυσμα με τις απειλητικές του διαθέσεις δίνει το "Genesis 19", το οποίο είναι και το πρώτο δείγμα που έχουμε για το επικείμενο άλμπουμ των Γερμανών. Εδώ έχουμε να κάνουμε με ένα τραχύ κομμάτι στην γνωστή συνταγή των Sodom, γεμάτο μίσος, βαθιά επηρεασμένο από τις στιγμές του "Agent Orange" και αρκετές αλλαγές στις ταχύτητες, που αν το υπόλοιπο σύνολο του δίσκου ακολουθήσει αυτό το μοτίβο, τότε θα μιλάμε για μια από τις ενδοξότερες επιστροφές κάποιου θρυλικού γκρουπ.

Από εκεί και πέρα, θα συναντήσουμε άλλα δύο τυπικά Sodom κομμάτια, άμεσα σαν οδοστρωτήρες και αρκετά ωμά και βίαια, με τις ταχύτητες να μη λογαριάζουν τίποτα σε έννα αμιγώς πολεμικό σκηνικό. Αυτά είναι τα "Down On Your Knees" και το ομώνυμο "Out Of The Frontline Trench" που εκτός από το κλασικό και ταυτοποιημένο εδώ και τρεισήμισι δεκαετίες στυλ τους, θα δούμε στοιχεία πιο γενικά στον Τευτονικό ήχο αλλά και στους Motorhead. 

Bέβαια, το παρόν ΕΡ, μας επιφυλάσσει άλλες δύο εκπλήξεις, μια περσινή live έκδοση του "Bombenhagel" στο Gelsenkirchen και μία επανηχογράφηση του "Agent Orange" με σύγχρονο χρώμα και καλύτερα γυαλισμένη παραγωγή, με το πάθος φυσικά να μένει άσβεστο μέχρι τέλους.
Αποτέλεσμα εικόνας για sodomout of the frontline trench review
To νέο πόνημα των Sodom ελπίζω να είναι ο τελευταίος προπομπός του επερχόμενου δίσκου, καθώς μας βλέπω να χορταίνουμε με τα ορεκτικά πριν το κύριο πιάτο. Παρόλα αυτά, ότι μας δίνεται απλόχερα στο "Out Of The Frontline Trench", χωρίς αμφιβολία είναι υπεράνω πάσης προσδοκίας, ειδικά από την άποψη των riffs αλλά και της όρεξης της τετράδας, πλέον. Κλείνοντας αξίζει να σημειωθεί πως σε αυτήτην κυκλοφορία, πάνε πιο κοντά στην πλευρά του "Partisan" και με μια φρέσκια αντίληψη του old school, αφήνοντας κατά μέρος περιττούς πειραματισμούς.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: