Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Unleashed στο Metal View: Περιμένουμε να δώσουμε ότι έχουμε πάνω στη σκηνή για όλους τους Έλληνες headbangers

 Με το δέκατο τους άλμπουμ, οι Σουηδοί Unleashed, επισκέπτονται για πρώτη φορά τη χώρα μας. Το Metal View επικοινώνησε με τον βασικό πρωταγωνιστή της μπάντας, τον Johnny Hedlund, ο οποίος μιλάει για τον πολεμοχαρή και αιματοβαμμένο χαρακτήρα του δίσκου όπως επίσης και για την επερχόμενη εμφάνιση της μπάντας στην Αθήνα, στις 30 Νοεμβρίου.

 Αποτέλεσμα εικόνας για unleashed band 2018


-Αρχικά θα ήθελα να σε ρωτήσω, ποιες είναι οι πρώτες αντιδράσεις του κοινού σχετικά με το ολοκαίνουριο άλμπουμ σας;

Πολύ καλές βασικά! Ακόμα είναι πολύ νωρίς και είμαστε αγχωμένοι για την κριτική του καθενός, αλλά ανυπομονούμε να βγούμε έξω, να παίξουμε και να ακούσουμε γνώμες. Μέχρι στιγμής όμως όλα τα σχόλια που ακούμε είναι φανταστικά.

-Αυτό είναι το τέταρτο άλμπουμ με την ιστορία από το σύμπαν του Odalheim. Aυτή η ιστορία έχει γραφτεί εξ αρχής και την έχετε χωρίσει σε μέρη; Υπάρχει συνέχεια σε αυτό;

Το μεγαλύτερο μέρος προέρχεται από το βιβλίο που είχα γράψει, αλλά δεν ολοκλήρωσα ποτέ. Έτσι θεωρώ πως είναι σωστό να υπάρχουν μικρά κεφάλαια μέσω κάθε τραγουδιού ξεχωριστά. Η ιστορία αυτή όντως συνεχίζεται και υπάρχουν αρκετά πράγματα που πρέπει να αποκαλυφθούν ακόμα. Θα δούμε αν θα συνεχισουμε και στον επόμενο δίσκο...Η Ιστορία όμως έχει ακόμα πολλά να πει.

Αποτέλεσμα εικόνας για johnny hedlund-Ποιο είναι το νόημα πίσω από τον τίτλο "The Hunt For White Christ" και ποια η έννοια του Λευκού Χριστού;

Ο "Λευκός Χριστός" παρομοιάζεται με τον άνανδρο στη Νορβηγικη διδασκαλία. Από τότε που ο  Λευκός Χριστός είναι ο βασικός εχθρός των πολεμιστών του Midgard, σε αυτή την ιστορία οι ακόλουθοι του, δείχνουν πως είναι δειλοί μέσω των πράξεων τους, ειδικά τώρα, αφού επιτίθενται σε γυναίκες και παιδιά για παράδειγμα. Έτσι κέρδισαν το όνομα τους σίγουρα, όντας άξιοι να κυνηγηθούν.

-Την επόμενη χρονιά, συμπληρώνετε τα 30 χρόνια της μπάντας. Υπάρχουν σχέδια για εορτασμό; Ποιες είναι οι εντονότερες αναμνήσεις σου από παλιά;

Υπάρχουν κάποια πράγματα στο νου μου, χωρίς τίποτα να έχει ακόμα αποφασιστεί. Με βεβαιότητα όμως λέω ότι θα υπάρξουν τρόποι εορτασμού, ως φόρος τιμής στην παλιά εποχή. Από εκεί και πέρα έχω πάρα πολλές αναμνήσεις αλλά η μια είναι εκπληκτική, χαχα. Θυμάμαι την πρώτη φορά που πήγαμε στο Μεξικό, όπου παίξαμε σε μια παλιά αρένα πυγμαχίας. Νιώσαμε σαν να είμαστε σε κάποιο φιλμ για τους Beatles στις αρχές του 60', και το λιγότερο που μπορώ να πω για να το περιγράψω, είναι το "συναρπαστικο". Πήγαμε σε πολλά τουριστικά αξιοθέατα και σε σπουδαία πάρτυ.

-Πώς βλέπεις σήμερα το Viking metal;

Ότι εχει σχέση με την κουλτούρα των Vikings, την παρατηρώ με σεβασμό, και μ'αρέσει πραγματικά που συνεχίζει, ειδικά στη σκηνή υπάρχει ελπίδα για το μέλλον. Μόνο αυτό έχω να πω!
Σχετική εικόνα
-Ποιες είναι οι προσδοκίες σου για την πρώτη σας εμφάνιση στην Ελλάδα;

Θέλουμε να δούμε, αλλά κυρίως περιμένουμε να δώσουμε ότι έχουμε πάνω στη σκηνή για όλους τους Έλληνες headbangers, που ελπίζω να συναντήσουμε. Ανυπομονούμε πολύ γι αυτό!


-Τι να περιμένουμε από την εμφάνιση σας με τους At The Gates και τους Memoriam;

Πάνω κάτω ότι σου προανέφερα, καθώς ελπίζω κιόλας να έχουμε λίγες ώρες για να επισκεφθούμε κάποιες εξαιρετικές τοποθεσίες της πόλης.


-Σε ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου...

Κι εγώ σε ευχαριστώ για αυτή τη συνέντευξη. Hail Odin! 

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: