Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Chrome Division στο Metal View: Το "One Last Ride" συμβολίζει το τέλος της μπάντας

 Μιάμιση δεκαετία πέρασε από τότε που ο Shagrath των Dimmu Borgir, μαζί με τον τραγουδιστή των The Carburetors, Eddie Guz, δημιούργησαν τους Chrome Division. Έπειτα από κάποια σκαμπανεβάσματα, ο αρχικός τους μπροστάρης επέστρεψε και κυκλοφορούν μαζί το πέμπτο και τελευταίο άλμπουμ της καριέρας τους, το "One Last Ride". Για την δεκαπενταετή τους πορεία και το κύκνειο άσμα των Νορβηγών hard rockers, το Metal View επικοινώνησε με τον Eddie, δίνοντας φως και λεπτομέρειες στα κρυφά σημεία του νέου τους πονήματος.

 Αποτέλεσμα εικόνας για chrome division 2018


-Καταρχάς να σας συγχαρώ για τον νέο σας δίσκο.

Ω, ευχαριστούμε πολύ!

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το κύκνειο άσμα των Chrome Division;

Πρώτα θέλουμε οι ίδιοι να το ευχαριστηθούμε και να το απολαύσουμε, και το ίδιο θέλουμε και από τον κόσμο καθώς όπως είπες είναι το τελευταίο μας άλμπουμ. Θέλουμε ακούγοντας το ο καθένας να περάσει καλά, να διασκεδάσει και να του βγάλει μια αίσθηση από τα παλιά.

-Πόσος καιρός χρειάστηκε μέχρι το τελικό αποτέλεσμα του "One Last Ride"; Ξεκινήσατε κατευθείαν μετά την επιστροφή σου στη μπάντα;

Ακριβώς τότε ξεκίνησαν όλα, πριν 2 χρόνια περίπου. Όταν άραζα στο Όσλο για μπύρες με τον Shagrath, μου πρότεινε να συμμετέχω στο τελευταίο άλμπουμ της μπάντας, όπου το θεώησα cool, αλλά αρχικά περίμενα μόνο για ένα κομμάτι ως guest, αν και μου εξήγησε ότι θα με ήθελε σε όλο το άλμπουμ, οπότε ενθουσιάστηκα περισσότερο. Ναι είναι πολύ cool, και έτσι κατευθείαν ξεκινήσαμε. 

-Συμμετείχες και εσύ στην σύνθεση του δίσκου ή τα βρήκες έτοιμα;

Υπήρχαν αρχικά τρία κομμάτια έτοιμα όπου έγραψα τους στίχους, και μετά, όντας μια καλή αρχή, συνεχίσαμε το γράψιμο όλοι μαζί.

-Πως αισθάνεσαι που επέστρεψες στους Chrome Division;

Δεν ήταν πολύ δύσκολο καθώς με τα παιδιά είμαστε φίλοι εδώ και πολλά χρόνια, άλλωστε η αποχώρηση μου πριν μερικά χρόνια ήταν λόγω της χρονοβόρας απασχόλησης μου με την άλλη μου μπάντα, τους The Carburetors, και έτσι δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα μεταξύ μας. 

-Όσο βρισκόσουν εκτός της μπάντας, είχες ακούσει τα άλλα δύο άλμπουμ τους;

Ναι, ναι εννοείται! Ήταν φανταστικές δουλειές, και ο Shady έκανε τρομερή δουλειά αν και με μερικές αλαλγές στο ύφος. Έβγαλε τη δική του προσωπικότητα, και δεν ήταν καθόλου λάθος επιλογή. Μου αρέσουν γενικά όλα τα άλμπουμ των Chrome Division, με τις διαφορές και τις ομοιότητες τους, αν με πιάνεις!
Σχετική εικόνα
-Ο τίτλος του καινούριου δίσκου, "One Last Ride", προμηνύει το τέλος των Chrome Division;

Ναι ακριβώς, ήταν τελείως συμβολικό για το τέλος της μπάντας. Έχεις ακούσει το δίσκο;

-Ναι, φυσικά..

Οπότε βλέπεις διάφορα στοιχεία που δείχνουν το τέλος αυτού του ταξιδιού, και ευχαριστούμε μέσω των κομματιών μας έμμεσα και όσους βοήθησαν στη μπάντα...

-Επίσης παρατηρώ τον πρόλογο του δίσκου, που θυμίζει τους τίτλους αρχής μιας ταινίας western...

Ναι, ακριβώς αυτό ήταν το concept, να προλογίσουμε έτσι το άλμπουμ, πιο κινηματογραφικά, αλλά στο ύφος μας!

-Σε μια παλιά συνέντευξη, ο Shagrath είχε αναφέρει ότι οι Chrome Division δεν ήταν ένα side project, αλλά κανονική μπάντα. Ποια είναι η άποψη σου γι'αυτό;

Από πλευράς του σίγουρα μπορεί να είναι σωστό, αλλά προσωπικά για εμένα ήταν ένα project για να περνάμε καλά. Θεωρώ και τις δύο πλευρές σωστές, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τον χρόνο.

 Αποτέλεσμα εικόνας για chrome division 2018
-Μετά το τέλος των Chrome Division, υπάρχει κάποιο πλάνο για μια νέα συνεργασία με τον Shagrath ή κάποιο άλλο μέλος;

Στην προκειμένη φάση ο καθένας μας έχει να απασχοληθεί με κάτι άλλο, όπως και εγώ με το άλλο συγκρότημα, τους The Carburetors, έχουμε ξεκινήσει να ετοιμάζουμε το νέο μας δίσκο.Έπειτα θα κάνουμε κάποια περιοδεία, οπότε πιθανόν ίσως κάτι να γίνει στο μέλλον, αλλά προς το παρόν είμαι αφοσιωμένος σε αυτό.

- Το ύφος του "One Last Ride" πιστεύω πως βρίσκεται πιο κοντά στο ύφος των δύο πρώτων κυκλοφοριών σας, συμφωνείς;

Ξεκάθαρα ναι, και χαίρομαι που το παρατηρείς αυτό, άλλωστε ήταν και ο στόχος μου, χαχα. Θέλαμε εμ την επιστροφή μου να βγάλουμε μια τέτοια δουλειά, και να δείξουμε ότι η μπάντα έκανε τον κύκλο της μουσικά. Πραγματικά χαίρομαι που βγαίνει αυτό το vibe προς τα έξω.

-Πώς προέκυψε η συνεργασία σας με την pop τραγουδίστρια, Miss Selia;

Για όσους δε ξέρουν, είναι η μνηστή του Shagrath εδώ και καιρό, και θέλαμε για μια ακόμη φορά να βάλουμε γυναικεία φωνητικά μέσα στο άλμπουμ καθώς το έχουμε ξανακάνει παλαιότερα. Έτσι, η φωνή της και το γρέζι της ταίριαζε ωραία σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι αναφερόμενο στη νύχτα, τον τζόγο, τη μεγάλη ζωή και τα μαγαζιά.

-Έχετε σχέδια για κάποια περιοδεία σχετικά με τα 15 χρόνια των Chrome Division;

Δεν έχουμε κάποια τρομερά σχέδια, και φέτος δε θα κάνουμε κάτι. Περιμένουμε μόνο να κυκλοφορήσει ο δίσκος και στις αρχές της νέας χρονιάς θα κάνουμε ένα μικρό tour. Αυτό είναι το μοναδικό πλάνο μέχρι στιγμής.
Αποτέλεσμα εικόνας για chrome division 2018
-Μπορείς όντως να το πιστέψεις ότι πέρασαν 15 χρόνια μετά την πρώτη σας δουλειά με τους Chrome Division;

Χεχε, ξέρεις ο χρόνος περνάει τόσο γρήγορα που δεν μπορείς να το φανταστείς. Όλα περνούν γρήγορα, η ζωή φεύγει γρήγορα, οπότε αξίζει να τη ζήσεις γιατί δε γυρνάει τίποτα μετά.

-Σε ευχαριστώ πολύ Eddie για τον χρόνο σου, ο επίλογος είναι δικός σου...

Σε ευχαριστώ κι εγώ από την πλευρά μπου, και θέλω να εχαριστήσω και όσους μας ακολούθησαν όλα αυτά τα χρόνια. Ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποιο tour, και rock n rol!

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: