Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

SODOM-PARTISAN (EP Review)

 Μια διετία, μετά το τελευταίο τους άλμπουμ, και με μια τρικυμία μεταξύ των προηγούμενων μελών της μπαντας, ο ιστορικός μπροστάρης των Sodom, Tom Angelripper, ξανακάνει κουαρτέτο το συγκρότημα του. Πλέον με μέλη από τους Asphyx και τους Beyondition καθώς και την επιστροφή του Blackfire, οι Τεύτονες κυκλοφορούν το "Partisan".
 Αποτέλεσμα εικόνας για sodom partisan


Οι ανανεωμένοι πλέον Sodom, κατά την περίοδο των προετοιμασιών για το νέο τους άλμπουμ, αποφασίζουν να μη μας αφήσουν άλλο σε αναμονή, δίνοντας μας, έστω και με το σταγονόμετρο, ένα νέο υλικό για να ασχοληθούμε. Το ομώνυμο "Partisan", που ανοίγει και το συγκεκριμένο ΕΡ, μουσικά δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά ενώνει πολλά thrash στοιχεία της εποχής του "M-16", με την ύστερη και πιο καθαρή ηχητικά εποχή των Γερμανών, με μελωδίες και riffs στο ύφος του "In War And Pieces" και του προηγούμενου πονήματος, "Decision Day".

Από την άλλη, το "Conflagration", με πιο επιθετικό ύφος και τσαμπουκά, έρχεται έχοντας πολλά punk και κλασικά Τευτονικά thrash στοιχεία, που αναδεικνύουν όχι μόνο την επιστροφή του Blackfire, αλλά και ότι οι θρυλικοί Sodom, δεν έχουν χάσει την έμπνευση τους.
Η συνέχεια μας φέρνει κάτι παλιό, αλλά στα δεδομένα του σήμερα, την live εκδοχή του "Tired&Red" από την εποχή του "Agent Orange", στο φετινό "Rock Hard Festival", ενώ τέλος, η ψηφιακή έκδοση περιέχει, άλλο ένα επιθετικό και πιο σκοτεινό κομμάτι, το "One Step Over The Line", που πρόσφατα κυκλοφόρησε και σε video clip.
Σχετική εικόνα
Το "Partisan" στο σύνολο του με τον Yorck και τον Blackfire, βγάζει στα riffs φρέσκες αλλά και παλιομοδίτικες πινελιές, ενώ ο Huscky πίσω από το drumkit, βαράει αλύπητα. Ο Angelripper μπορεί να μην δικαιολογείται έτσι όπως έδιωξε το προηγούμενο line up του, αλλά με αυτό που έχτισε τώρα, περιμένω κάτι ακόμα καλύτερο, πιο δυνατό και έντονο, μέσω του επερχόμενου, του 16ου δίσκου των Sodom.

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: