Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

At The Gates στο Metal View: Να περιμένετε υψηλής ενέργειας Σουηδικό metal

 Σχεδόν τρεις δεκαετίες κρατάει η αγάπη του κοινού για τους θρύλους του Σουηδικού death metal, τους At The Gates. Μόλις λίγες μέρες πριν την εμφάνιση τους στη χώρα μας, οι βασιλιάδες του Σκανδιναβικού ακραίου ήχου, τελείωσαν την Βορειοαμερικανική τους περιοδεία μαζί με τους Behemoth και Wolves In The Throne Room. Το mail με αυτή τη συνέντευξη, μπορεί να είχε απαντήσεις σχετικά μικρές, αλλά και μόνο που ο ιδρυτής και κιθαρίστας της μπάντας, Martin Larsson βρήκε λίγο χρόνο ενώ βρισκόταν καθ'οδόν, προσωπικά με έκανε να ενθουσιαστώ και να περιμένω ακόμα παραπάνω την επικείμενη εμφάνιση πλάι στους Unleashed και Memoriam στις 30 Νοεμβρίου, στο Piraieus 117 Academy.
 Σχετική εικόνα


-Πρώτα απ'όλα θα ήθελα να σε ρωτήσω γιατί χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια για μια νέα κυκλοφορία;

Μέσα σε όλο αυτόν τον καιρό βρισκόμασταν συνεχώς σε περιοδείες, αλλάξαμε μέλος και έπειτα ξεκινήσαμε την προετοιμασία για το νέο μας άλμπουμ.

-Πώς είναι μέχρι στιγμής η συνεργασία σας με τον Jonas Stalhammar;

Πολύ καλή. Είναι καλό παιδί και καλός κιθαρίστας. Νιώθουμε τυχεροί που συμφώνησε να μπει στη μπάντα!
 
Σχετική εικόνα-Το νέο σας άλμπουμ είναι αρκετά διαφορετικό από το πρηγούμενο, θέλατε να επιστρέψετε με τον ήχο σας, κοντά σε αυτόν με τις πρώτες σας δουλειές; Σε ρωτάω γιατί το "At War With Realty", ήταν αρκετά διαφορετικό για ότι ξέρουμε από τους At The Gates...

Πάντα μας αρέσει και θέλουμε να κοιτάμε μπροστά. Με τον νέο δίσκο, ενώ θέλαμε να βάλουμε στοιχεία από τις πρώτες μας δουλειές, προσπαθήσαμε επίσης να βρούμε και νέες μουσικές κατευθύνσεις για τον ήχο μας. 

-Επίσης βλέπω κάποια thrashy και doomy στοιχεία σε αυτό το άλμπουμ. Ήταν σκόπιμη αυτή η ποικιλία στο "To Drink From The Night Itself";

Αναμφίβολα ακούμε πολύ thrash και doom metal ανάμεσα σε εκατομμύρια άλλα πράγματα. Δε νομίζω ότι ήταν εκ προθέσεως αυτή η κατεύθυνση, όσο ότι μας βγήκε φυσικά μέσω των επιρροών μας.

-Είδα ότι η Σουηδική Κυβέρνηση υποστηρίζει το ακραίο metal. Πιστεύεις ότι ο extreme ήχος αποτελεί ένα είδος κουλτούρας για τη Σουηδία;

Αυτό που αναφέρεις, δε συμβαίνει αποκλειστικά για το metal, αλλά γενικά για κάθε είδος πολιτισμού στη χώρα. Νομίζω ότι αυτό πυο συμβαίνει είναι πολύ καλό πράγμα.
Αποτέλεσμα εικόνας για at the gates 2018
-Tι να περιμένουμε στην εμφάνισης σας με Uleashed και Memoriam στην Ελλάδα;

Να περιμένετε υψηλής ενέργειας Σουηδικό metal. Ανυπομονούμε τόσο πολύ να παίξουμε ξανά στην Ελλάδα.

-Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου....

Σε ευχαριστώ κι εγώ πολύ για τον χρόνο σου και την υποστήριξη. Συγνώμη για τις σύντομες μου απαντήσεις, αλλά είμαστε σε περιοδεία και ο χρόνος είναι πολύ σφιχτός και βρίσκομαι στον δρόμο. Τα λέμε σύντομα στην Ελλάδα! 

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: