Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018

UNLEASHED-THE HUNT FOR WHITE CHRIST (Album Review)

 Tρία χρόνια μετά, το ταξίδι στον κόσμο του Odalheim συνεχιζεται, με τους θρυλικούς Unleashed να μας παρουσιάζουν το 13ο, σημαδιακό άλμπουμ τους. Οι Σουηδοί death metallers, λίγο καιρό πριν την εμφάνιση τους στην Αθήνα, κυκλοφορούν το ψυχρό και πολυποίκιλο "The Hunt For White Christ".
 Σχετική εικόνα


Mε το "Lead Us Into War" να δίνει το έναυσμα, οι Unleashed, δείχνουν για ακόμα μια φορά το πολεμοχαρές, νορμανδικό τους πρόσωπο, σε ένα δυναμικό και επιθετικό κομμάτι, με πολλά στοιχεία του παρελθόντος, ενώ το "You Will Fall'' που λαμβάνει την σκυτάλη, με τους ακουστικούς και πιο αργούς του ήχους, μουσικά ταιριάζει με το ψυχρό concept του εξωφύλλου.

Τα "Stand Your Ground" και '' Terror Christ", συνεχίζουν στο μονοπάτι του παγωμένου και ελαφρώς μελωδικού death metal, προσθέτοντας όμως πολλά grooves, και διάφορα τεχνικά στοιχεία, σε αντίθεση με το "Gram" το οποίο είναι πιο ωμό με μερικά blackened περάσματα.

Στην άλλη πλευρά, το "They Raped The Land", γεμάτο μίσος και πόνο, ξεκινάει με πιο thrashάτη αύρα, ενώ άλλο ένα ακραίο μείγμα συναντάμε με το "The City Of Jorsala Shall Fall" το οποίο δίνει δύναμη και τα riffs δημιουργούν μια απόκοσμη μελωδία που σηκώνεται σαν χιονοθύελλα. 
Όσον αφορά, το ομότιτλο κομμάτι, τα 2.30 λεπτά δεν είναι αρκετά για να συνειδητοποιήσουμε την ένταση που βγάζει, ενώ μέσα σε όλο το extreme στοιχείο του, υπάρχουν πολλές δυναμικές, τις οποίες με ευκολία βγάζουν προς τα έξω, χωρίς καν οι Σουηδοί να το προσπαθήσουν. 

Το "Vidaurgelmthul" σέρνεται βασανιστικά μεταξύ του death doom και του κλασικού heavy metal, με πολλές παλιομοδίτικες φόρμες, αν και στα πιο κλασικά περάσματα, τον τίτλο κερδίζει επάξια το "By The Western Wall" με την soundtrack-ική του εισαγωγή. Τέλος, το "Open To Al World" με γρήγορες ταχύτητες και πολλά grooves, κλείνει το τέταρτο κεφάλαιο για το σύμπαν του Odalheim.

Oι Σουηδοί, φτάνοντας την επόμενη χρονιά στα 30 χρόνια ύπαρξης τους, δείχνουν την όρεξη και το πάθος που έχουν στις ζωές τους, χωρίς η μουσική τους κατεύθυνση να φθίνει πουθενά. Το Odalheim, αποτελεί ένα σύμπαν με πολλές ιστορίες, ενώ και οι ίδιοι οι Unleashed βγάζουν το είναι τους από εκεί μέσα. Κλείνοντας, η μπάντα του Johnny Hedlund, μέσα σε μια καθαρή και γυαλισμένη παραγωγή, καταφέρνει να δημιουργήσει έναν σκληροτράχηλο δίσκο, με πολλά death και black στοιχεία, κάνοντας μας να πάρουμε τα ντράκαρ και να βγούμε στην ανοιχτή θάλασσα.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: