Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2018

ARSIS-VISITANT (Album Review)

Μια μπάντα σαν τους Arsis, συνήθως δεν καθυστερεί να βγάλει μια νέα κυκλοφορία. Φέτος, έχοντας περάσει πεντε ολόκληρα χρόνια, οι Αμερικάνοι tech death metallers, επανέρχονται στο προσκήνιο με έναν "απόκοσμο επισκέπτη", το έκτο τους έργο, "Visitant".
 Αποτέλεσμα εικόνας για arsis visitant


To "Tricking The Gods" ανοίγει το άλμπουμ με έναν σκοτεινό και σχετικά γοτθικό τρόπο, αφού οι μελωδίες του και η υποβόσκουσα δραματικότητα του, θα μπορούσε να ταιριάξει σε μια παλιά ταινία τρόμου, ενώ το "Hell Sworn" που έρχεται στην πορεία, διακατέχεται από μια μανιώδη κακία στα riffs, μαυρίλα, "κλέβοντας" λίγο και melodeath στοιχεία της Σουηδίας.

Mε τα "Easy Prey" και "Funereal Might" να είναι πιο ωμά αλλά και τεχνικά, καταφέρνουν να θυμίσουν στιγμές από τον προ οχταετίας δίσκο "Starve For The Devil", αλλά εδώ ο ήχος είναι πιο μαζεμένος και οργανικός, κάτι που συμβαίνει και στο ογκώδες "As Deep As Your Flesh". Το εν λόγω κομμάτι διακατέχεται από πολλά μελωδικά στοιχεία, τα οποία θα συναντήσουμε και στο "Fathoms", πλάι στα ακουστικά του, μεγαλοπρεπή περάσματα.

Χωρίς οι Αμερικάνοι να αφήνουν την τεχνική κατά μέρος, τα "Death Vow"και ''Dead Is Better", βαρούν αλύπητα, ενώ τα μπάσα τους ακούγονται για πρώτη φορά τόσο έντονα. Εν συνεχεία το πιο αργό και βαρύ "Unto The Knife" τιμάει τις κλασικές Αμερικάνικες death metal ρίζες, ενώ από την άλλη το "A Pulse Keeping Time With The Dark", μπορεί να μη διαφέρει πολύ, αλλά δίνει στο άλμπουμ μια πιο σοβαρή διάσταση.
Με το "His Eyes" έρχεται ο επίλογος για το "Visitant", το οποίο ενώνει πολλά κλασικά heavy στοιχεία των 90s, με αρκετά δυναμικά thrashy στοιχεία να ενώνονται επίσης με τον ήχο τους.

Οι Arsis δυστυχώς είναι από τις πιο υποτιμημένες μπάντες των ημερών μας, ενώ η μουσική τους κάθε φορά προσδίδει κάτι νέο στο όνομα τους. Αυτή τη φορά δεν είναι τόσο μοντέρνοι, ενώ μέσα στην ακρότητα τους βάζουν και πιο σκοτεινά στοιχεία, τα οποία δείχνουν το τεχνικό death metal δεν είναι απαραίτητα με εξάχορδα μπάσα και οχτάχορδες κιθάρες.

(8,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: