Δευτέρα 17 Μαΐου 2021

Skarlett Riot στο Metal View: Mαζί με τη μουσική ωριμάσαμε και οι ίδιοι σαν άνθρωποι

Οι Skarlett Riot μας έρχονται από τη Βρετανία με την τρέλα της νεότητας αλλά και την ωριμότητα ενός επαγγελματία. Το modern metal σχήμα που ψάχνει πάντα για νέα στοιχεία και ιδέες, επέστρεψε για να υμνήσει τις μάχες που έχει δώσει με το ολοκαίνουριο "Invicta". Σχετικά με αυτή την τρίτη δουλειά του σχήματος, το Metal View μίλησε με την εκθαμβωτική μπροστάρισσα τους, τη Skarlett, ή κατά κόσμον Chloe Drinkwater.

-Αρχικά πόσα πράγματα άλλαξαν στη μπάντα μεταξύ του προηγούμενου και του νέου σας δίσκου;

Σίγουρα εξελιχθήκαμε και γίναμε ακόμα πιο heavy. Ήταν κάτι παραπάνω από την φυσική μας εξέλιξη γιατί νιώθω πως μαζί με τη μουσική ωριμάσαμε και οι ίδιοι σαν άνθρωποι. Σε αυτό έπαιξαν ρόλο τα θέλω μας, οι πειραματισμοί μας και μεταξύ του "Regenerate" με το νέο μας άλμπουμ νομίζω γίναμε πιο επαγγελματίες, γυαλίσαμε παραπάνω τον ήχο μας και κάναμε ένα μεγάλο βήμα παραπέρα.

-Ξεκινήσατε σαν μια μοντέρνα heavy rock μπάντα αλλά ο ήχος σας άλλαξε κατά πολύ με την πάροδο του χρόνου. Αυτό ήταν θέμα "εξερευνήσεων"; Ήταν πρόκληση ή ρίσκο κάτι τέτοιο;

Σίγουρα με κάθε νέο δίσκο θέλουμε να δείξουμε πράγματα που δεν είχαμε κάνει πριν, αλλιώς δεν έχει νόημα να πάμε σε νέα κυκλοφορία. Δε θέλουμε να είμαστε προβλέψιμοι ή να κάνουμε κάτι παρόμοιο με πριν. Αυτό σίγουρα είναι πρόκληση για τους ίδιους και λίγο ρίσκο, αφού δεν έχουμε κατασταλάξει σε κάτι συγκεκριμένο για να σκάβουμε εκεί, και τα πράγματα γίνονται πιο διαφορετικά. Θέλουμε να κερδίζουμε νέους και διαφορετικούς οπαδούς και φυσικά να ανακαλύπτουμε νέο έδαφος. Μας αρέσουν οι νέοι ήχοι και θέλουμε να τους ψάχνουμε. Είναι πιο ενθουσιώδης η παραγωγή έτσι και θέλουμε να πηγαίνουμε συνεχώς παρακάτω. 

-Το "Invicta" σαν τίτλος συμβολίζει την κατάσταση της μπάντας; Νιώθετε ανίκητοι και πως καταφέρνετε πράγματα;

Σίγουρα, νιώθουμε πως σαν μουσικοί καταφέρνουμε νέους στόχους, κερδίζουμε εμπειρίες και φυσικά είμαστε ασταμάτητοι. Στη φάση που είναι η μπάντα τώρα, το "Invicta" συμβολίζει τις δυσκολίες που έχουμε περάσει και τους αγώνες που έχουμε δώσει σαν μια μικρή μπάντα από μια μικρή πόλη και ψάχνουμε να αναδειχθούμε σε έναν κόσμο που κανείς δε σε ξέρει. Είναι δύσκολο να τα βγάλεις πέρα έτσι ειδικά όταν υπάρχουν τόσες πολλές μπάντες έξω και πρέπει να αναδειχθείς μεταξύ άλλων ώστε ο κόσμος να ακούσει εσένα. Ο νέος δίσκος αντανακλά τα δέκα χρόνια αγώνων που δίνουμε σαν μπάντα και πραγματικά τώρα νιώθουμε πολύ δυνατοί.

-Ο ήχος του δίσκου συνάδει με όλα αυτά που αναφέρεις;

Ο ήχος μας όπως είπαμε, θέλουμε να αλλάζει. Τώρα μιλάμε για μία πιο progressive κατάσταση και μια δυναμική που συνάδει και ταιριάζει με το ύφος του δίσκου και όσα θέλουμε να περάσουμε μέσω αυτού. Υπάρχει μια έντονη ενέργεια και πιστεύω πως τόσο μουσικά όσο και στιχουργικά όλα όσα έχουμε ζήσει βγαίνουν αυτούσια και φυσικά. Αυτό θέλουμε με την ένταση του ήχου μας και των νοημάτων στο άλμπουμ. Είναι ένας δίσκος πολύ αληθινός, ειλικρινής και τίμιος και θέλουμε να περάσει αυτό στους οπαδούς μας ώστε ακούγοντας τον δίσκο να βγαίνει αυτή ή βεβαιότητα αλλά και κάτι φρέσκο.

-Είστε μια μπάντα που γενικότερα δίνει βάση στα προσωπικά και κοινωνικά θέματα. Είναι πιο σημαντικό και χρήσιμο για εσάς σαν μπάντα να καταπιάνεστε με αυτή τη θεματολογία και όχι με τη σφαίρα του φανταστικού πχ;

Είναι πιο εύκολο και πιο σημαντικό να εξωτερικεύουμε τις προσωπικές μας εμπειρίες και πάντα όταν γράφω, ξεκινώ σαν να εξιλεώνω εξωτερικεύοντας όσα ζω.  Στιχουργικά και μουσικά είμαστε απόλυτα ο εαυτός μας. Όσα νιώθω μπορούν να βρουν αντίκτυπο και σε άλλους ανθρώπους και να νιώσουν τα ίδια με εμένα. Κάθε άνθρωπος από κάθε στυλ μπορεί να βρει τον εαυτό του στη μουσική μας και έχει τύχει πολλές φορές κάποιος να έχει "πιαστεί" με όσα γράψαμε και να μας στέλνει μήνυμα στο Facebook και στο instagram και να μας λέει τη δική του εμπειρία. Ξέρεις αυτό σου δίνει ώθηση και κουράγιο για το έργο σου, είναι ωραίο να ξέρεις πως εκεί έξω η τέχνη σου αγγίζει κάποιον. Η μουσική γενικά ενώνει τους ανθρώπους.

-Μέχρι στιγμής ο νέος σας δίσκος έχει λάβει φοβερές κριτικές. Νιώθεις πως και αυτό σου δίνει ώθηση ή πως το όνομα σας γίνεται μεγαλύτερο;

Το νομίζω ναι. Πέρασαν δύο χρόνια από όταν ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο μας άλμπουμ και ακούγεται δυνατό και φρέσκο όπως θέλαμε και χαίρομαι που τελικά αυτό βγαίνει προς τα έξω και μπορεί να φανεί και στον Τύπο. Εννοείται πως ο κόσμος μας, μας στηρίζει συνεχώς, αλλά όταν βλέπεις να σε μαθαίνει και νέος κόσμος και οι κριτικές σε στηρίζουν, τότε νιώθεις πιο σίγουρος για αυτό που κάνεις. Σε όλον τον κόσμο μπορείς να αναγνωριστείς έτσι και να πας όλο και πιο πέρα. Είναι φανταστικό!

-Γενικά πως βλέπεις τη μοντέρνα rock και metal σκηνή;

Λατρεύω τους Bullet For My Valentine που είναι και πρωτοπόροι του ήχου και ακόμα συνεχίζουν δυνατά, οι Architects επίσης με κάθε δίσκο μεγαλώνουν κι άλλο και ενδυναμώνουν και τη σκηνή έτσι. Γενικά υπάρχουν και μπάντες όπως και οι Parkway Drive ή οι Halestorm που ειδικά τώρα μεσουρανούν και κάνουν τέλειες εμφανίσεις μπροστά σε χιλιάδες κόσμου και κάνουν το είδος να πάει ακόμα μακρύτερα. 

-Μιας και είστε μια μπάντα που καταπιάνεστε με το προσωπικό και κοινωνικό στοιχείο, έχετε βιώσει το αίσθημα του σεξισμού, μιας και είναι ένα πολύ συχνό και δυνατό φαινόμενο των ημερών μας;

Ευτυχώς δεν το έχουμε βιώσει οι ίδιοι, αλλά πάντα θα ακούς φωνές για "ανδροκρατούμενη σκηνή". Παρόλα αυτά μιλάμε για μια μειονότητα και βλέπεις πως οι γυναίκες και οι μπάντες που διαλέγουν γυναίκες ως μέλη πάνε πολύ καλά και έχουν κερδίσει τη θέση τους στον ήχο. Σε περιοδείες έχουμε ακούσει διάφορες ιστορίες από μπάντες σχετικές με τέτοια σχόλια. Σίγουρα θα υπάρχει κόσμος να λέει τέτοια και να έχεις σχόλια αυτού του τύπου αλλά οι μουσικές μιλάνε καλύτερα. Το να ακούς επίσης την έννοια female frotned metal αλλά όχι το male fronted metal δεν το κάνει κίνημα, το κάνει ως διαχώριση. Νομίζω πως είναι λίγο χαζός σαν όρος αν και περισσότερο μοιάζει με trend. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό αλλά θεωρώ πως δε χρειάζεται να κοιτάς το πρόσωπο της μπάντας αλλά τη μουσική της.

-Ευχαριστώ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου...

Ευχαριστώ κι εγώ για τον χρόνο και την ευκαιρία να μιλήσουμε. Να είστε όλοι καλά και ασφαλείς μέχρι να γυρίσουμε στην κανονικότητα και τις εμφανίσεις μας. Ελπίζω να αγκαλιάσετε το "Invicta" και να το αγαπήσετε.

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: