Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

SACRAL RAGE-BEYOND CELESTIAL ECHOES (Album Review)

 Οι Sacral Rage αποτελούν  ένα από τα top συγκροτήματα του μέλλοντος στην ελληνική σκηνή, αφού το πρώτο τους άλμπουμ, "Illussions In Infinite Void" λατρεύτηκε. Πλέον, τρία χρόνια μετά, ο διάδοχος του έρχεται και φέρει το όνομα "Beyond Celestial Echoes", o oποίος μάλιστα όχι μόνο δείχνει ότι η μπάντα ωρίμασε και άλλο, αλλά αποτελεί και την αφορμή για το επικείμενο live τους στις 23 Νοεμβρίου στο Temple.

Αποτέλεσμα εικόνας για sacral rage beyond celestial echoes

Μετά την sci-fi εισαγωγή του "Progenitor" που ταιριάζει γάντι με το nerdy, κομιξάδικο εξώφυλλο του δίσκου, έρχεται το heavy/speed ξέσπασμα του "Eternal Solstice", όπου μαζί με το "Suspended Privileges" διακατέχονται από πολλές κόπιες στην χαρακτηρστική τσιρίδα του King Diamond  και μερικά τεχνικά στοιχεία που υπερτερούν και στο σύνολο του δίσκου. 

Το "Vaguely Decoded" ακολουθεί πιο ωμά thrash μονοπάτια, ενώ οι κιθάρες σε πολλά σημεία πατούν πάνω στις τεχνικές που δόδαξε στις αρχές των Annihilator o Jeff Waters. Aπό εκεί και πέρα, με το "Samsara (LCE)" επανερχόμαστε στα τεχνικά μοτίβα των 80s με πολλές μελωδίες, φωνητικά ξεσπάσματα πιο ουδέτερα αλλά με εμφανή 80s επιρροή, ενώ συναντάμε και μια πιο "μονολιθική" progressive, αιθέρια διάθεση καταμεσίς του κομματιού.

Έπειτα από την ατμοσφαιρική αρχή στο "Necropia" που ακολουθεί, ερχόμαστε κοντά στο κλασικό δυναμικό και τεχνικό στυλ των συμπατριωτών μας, με κάποιες power lead κιθαριστικές μελωδίες.
Αποτέλεσμα εικόνας για sacral rage beyond celestial echoes
Εν συνεχεία, το ακουστικό "Onwards To Nucleus", αποτελεί την αρχή του τέλους, αφού μας δίνει πάσα για τον επίλογο με το 15λεπτο "The Glass". Oι σειρήνες του πολέμου ήχουν και οι απαλές μελωδίες που στολίζουν τα απειλητικά τύμπανα, μας προειδοποιούν για τον κίνδυνο που θα έρθει στην πορεία, μέσα από τα γρήγορα επιθετικά ξεσπάσματα. Μέσα σε αυτό το τεχνικό και πολυδιάστατο κομμάτι, το μέρος που με κέρδισε περισσότεορ ήταν οι spacey, ατμοσφαιρικές πινελιές που απογείωσαν το κομμάτι, ενώ μέσα από όλο το κομμάτι που θα μπορούσε από μόνο του να αποτελεί ξεχωριστό κεφάλαιο για τους Sacral Rage,αναδεικνύεται η επιρροή και το άρωμα των Voivod.

Περιεκτικά, το δεύτερο πόνημα των Sacral Rage θα λατρευτεί μεν από τους φανατικούς του διαστηματος και της επιστημονικής φαντασίας, και απροκάλυπτα δε από όλους όσους αγαπούν τη νοσταλγία στον heavy metal ήχο. Mε μια πρώτη ματιά θα νομίζει κανείς ότι το "Beyond Celestial Echoes", δεν ανακαλύπτει τον τροχό, αλλά όσο πιο πολύ το αυτί και το μυαλό μπει στις λεπτομέρειες θα δει πράγματα που έλειπαν από τη μουσική του σήμερα καθώς και στοιχεία που ταίριαξαν τέλεια με το ύφος των Helstar, Mercyful Fate, Toxik και Onslaught. Επίσης, από θέμα μουσικής προσέγγισης και τεχνικής, ψηφίζω ότι οι Έλληνες Voivod είναι αναμφίβολα  οι Sacral Rage, και ας πέσετε να με φάτε!

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης



Δεν υπάρχουν σχόλια: