Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

On Thorns I Lay στο Metal View: "Το "Aegean Sorrow" είναι ότι πιο βαρύ και μελαγχολικό έχουμε κυκλοφορήσει"

Το βασανισμένο και βαρύγδουπο όνομα των On Thorns I Lay, τα τελευταία χρόνια ηχεί όλο και περισσότερο, ξανά στα αυτιά του ακραίου ήχου. Οι "δικοί" μας doom/death metallers, με την σκοτεινή νέα τους δουλειά, "Aegean Sorrow", φέρνουν στην επιφάνεια παλιομοδίτικα αλλά και φρέσκα στοιχεία που ανοίγουν ένα νέο, μεγάλο κεφάλαιο στην ιτορία τους. Το Metal View, με αφορμή το όγδοο πόνημα τους και την αναμενόμενη εμφάνιση στο Temple, στις 3 Νοεμβρίου, επικοινώνησε με την ίδια τη μπάντα, που είχε να πει πολλά.
Αποτέλεσμα εικόνας για on thorns i lay



-Καταρχάς θεωρώ ότι ο νέος σας δίσκος ανοίγει μια νέα πόρτα στον ήχο της μπάντας. Συμφωνείτε; 

O νέος μας δίσκος είναι η επιστροφή μας στο αρχικό ύφος, πίσω στα 4 πρώτα αλμπουμ μας. Θεωρώ πως έχει στοιχεία από όλη την τότε πορεία μας εως και τις αρχές του 2000. Είναι ένας 100% Οn Τhorns Ι Lay δίσκος.

-Το "Aegean Sorrow" αποτελείται από περισσότερα death metal στοιχεία και έχει ξεφύγει από το ύφος με τα γυναικεία καθαρά φωνητικά; Τι σας ώθησε σε αυτή τη στροφή; 

Ξερεις μετά το Angeldust με τα επόμενα άλμπουμ μας χάσαμε το ενδιαφέρον μας για την μουσική μας μιας και αλλοιώθηκε η μουσική μας ταυτότητα. Δεν ακυρώνουμε τις επόμενες δουλειές τότε αλλά μάλλον θα έπρεπε να κυκλοφορήσουν από άλλη μπάντα χεχεχε. Το Aegean Sorrow είναι ένας λυτρωτικός δίσκος για μας που είχαμε τόσο ανάγκη να κυκλοφορήσουμε. Είναι ότι πιο βαρυ και μελαγχολικό έχουμε κυκλοφορήσει και τα γυναικεία φωνητικά δεν είχαν θέση.
 Σχετική εικόνα
 -Το βαρύ και ατμοσφαιρικό, παλιομοδίτικο 90s στοιχείο σας έκανε να επιθυμήσετε την εποχή εκείνη; 

Κοίτα το ύφος μας είναι βαρύ ατμοσφαιρικό death metal . Δεν θεωρώ βέβαια ότι είναι ξεπερασμένο στυλ. Απεναντίας είναι πλέον διαχρονικό μιας και ακόμα και τώρα μετά από 25 χρόνια ύπαρξης κυκλοφορούν πολύ καλά άλμπουμ, παρόλο βέβαια που κάποια απ τα σημαντικά τότε τότε συγκροτήματα έχουν ακολουθήσει διαφορετικούς δρόμους πλέον.
Σχετική εικόνα 
 -Σε προηγούμενη μας συνέντευξη, είχε ειπωθεί ότι το "Aegean Sorrow" περιγράφει τα γεγονότα που συνέβησαν ή θα συμβούν στην Ελλάδα. Πώς βλέπετε την κοινωνικοπολιτική κατάσταση στη χώρα μας; Μετανιώσατε που η μπάντα δεν έμεινε μόνιμα στο εξωτερικό για κάτι καλύτερο;
  
Δεν έχουμε μετανιώσει για το γεγονός ότι δεν ζούμε απ την μπάντα. Με την πολύ μεγάλη αποδοχή που είχε το Crystal Tears, υπήρξε τότε ένα κομβικό σημείο στην πορεία μας. Έπρεπε να διαλέξουμε τον δρόμο των περιοδειών και του βιοπορισμού απο αυτο. Εμείς προτιμήσαμε απλά να παίζουμε μουσική από μεράκι και αγάπη προς αυτή. Θεωρώ πως η σημερινή κατάσταση στην μουσική βιομηχανία που πρέπει να κυκλοφορείς έναν δίσκο και μετά να περιοδεύεις ασταμάτητα για να μπορείς να πληρώσεις τους λογαριασμούς σου μιας και δεν υπάρχουν πωλήσεις οδήγεί παρα πολλές φορες σε ανέμπνευστα άλμπουμ...καθημερινά ακούμε πολλά τέτοια...όσο για την κατάσταση στην χώρα μας και στην γύρω περιοχή δεν νομίζω χρειάζεται και πολύ ανάλυση. Χειραγώγηση των μαζών, φτώχεια και δυστυχία προς όφελoς πάντα των ελάχιστων δυνατών. Απλά η ανθρώπινη ιστορία επαναλαμβάνεται.
 Σχετική εικόνα
 -Σχετικά με τις εμφανίσεις πως είδατε την ανταπόκριση του κοινού μετά από χρόνια όταν μοιραστήκατε πρόσφατα τη σκηνή με Satyricon και Septicflesh;

.Οι αντιδράσεις του κόσμου στις συναυλίες με τους Flesh και τους Satyricon υπήρξαν απίστευτες...οπαδοί μας τραγουδούσαν τα παλιά μας κομμάτια και έδειξαν ότι τους άρεσε πολύ το νέο μας υλικό.
 
  -Έχετε πλάνα για νέο άλμπουμ;

Η αλήθεια είναι ότι έχουμε έτοιμο το νέο μας δίσκο. Μετά το live τον Νοέμβρη θα αρχίσουμε να προβάρουμε για να μπούμε γύρω στην ανοιξη του 2019 στο studio και να το γράψουμε. Με την Ισπανική Alone είχαμε υπογράψει για έναν δίσκο οπότε γύρω στο καλοκαίρι θα αναζητήσυμε την νέα μας δισκογραφική στέγη.
 Σχετική εικόνα
 -Στην επικείμενη εμφάνιση σας στην Αθήνα τι να περιμένουμε; Θα ακολουθήσουν και άλλες συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό;

Η εμφάνισή μας στις 2 Νοέμβρη είναι μια πολύ ξεχωριστή εμφάνιση για την ιστορία μας. Είναι το 1ο μας headline show μετά από 25 χρόνια ύπαρξης και 8 δίσκους, Θα παίξουμε κομμάτια από όλη μας την πορεία , πιστά αποδοσμένα επί σκηνής με πολλές εκπλήξεις. Θεωρούμε ότι οι οπαδοί μας θα την απολαύσουν πραγματικά! Έχουμε επίσης υπογράψει με την Flamming Arts ένα tour managent office ( Marduk, Behemoth, Satyricon ) και περιμένουμε και από κει κάποιες ημερομηνίες για εμφανίσεις στο εξωτερικό. Οι οπαδοί μας έχουν να περιμένουν πολλά από μας στο άμεσο μέλλον.
 
  -Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σας...

Εμείς σε ευχαριστούμε πολύ και ανυπομονούμε να τα πούμε και από σκηνής σε λίγες βδομάδες!

Γιάννης Χαρτζανιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: