Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

FIFTH ANGEL-THE THIRD SECRET (Album Review)

 Πριν 8 χρόνια το Keep It True Festival έκανε τους Fifth Angel να επανενωθούν, και πλέον, σχεδόν τρεις δεκαετίες μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ, έρχονται με νεο πόνημα. Το παλιό μυστικό των heavy/power metalllers από την Ουάσινγκτον, δημιούργησε το "The Third Secret" που φέρνει στο προσκήνιο στιγμές από παλιό καλό metal.
Αποτέλεσμα εικόνας για fifth angel the third secret

Με μια power εισαγωγή και ένα shred solo, υποδεχόμαστε την επιστροφή των Αμερικανών metallers, οι οποίοι ενώνουν πολλά ανατολίτικα στοιχεία των Rainbow, και μουσικά, αλλά ακόμα και στη φωνή του Bechtel, που θυμίζει Dio, ενώ η hard rock αύρα που υπάρχει γενικότερα στο κομμάτι, δίνει κάτι από την παλιά σχολή.

Με το πολλά υποσχόμενο, "We Will Rise", οι Fifth Angel, καταπιάνονται με το 80s παρελθόν τους και με catchy riffs τα οποία είναι και ιδιατέρως ξεσηκωτικά, υποδέχονται εν συνεχεία μια τριάδα δυναμικών κομματιών. Το επίσης κατευθυνόμενο από Dio επιρροές, "Queen of Thieves", το μελωδικό "Dust To Dust" που αποτελεί και highlight του δίσκου, και το "Can You Hear Me", το οποίο ακολουθεί πιο αργούς και επικούς δρόμους με AOR χαρακτήρα.

Το "This Is War", είναι από τα λίγα κομμάτια που έχει δική του προσωπικότητα, με τα εκρηκτικά του  τύμπανα, και τα έντονα riffs, και μακάρι όλος ο δίσκος να πατούσε σε αυτά τα μονοπάτια. Εν συνεχεία ακολουθεί με καμπάνες και ακουστικούς ήχους, η μπαλάντα που θα έπρεπε να έχει κάθε heavy μπάντα των 80s, που φέρει τον τίτλο "Fatima" και δίνει ιδιαίτερο βάρος στη μουσική των Fifth Angel με την ατμόσφαιρα του, τα φωνητικά ξεσπάσματα των ρεφρέν και τις σολιστικές κορυφώσεις.

Πιο απειλητικό αλλά και μεγαλοπρεπές με τις υποβόσκουσες χορωδίες, έρχεται το ομότιτλο "Third Secret", το οποίο αποκτά ιδιαίτερο βάρος με τους αργούς του ρυθμούς, τα ανατολίτικα περάσματα και τα δυνατά του μπάσα, δίνοντας μετά τη σκυτάλη στο "Shame On You", το οποίο εκτός των "χαριτωμενιών" του στις μελωδίες, δεν μου είπε τίποτα, περιμένοντας έτσι το καταλυτικό ""Hearts Of Stone", το οποίο κλείνει το άλμπουμ δυναμικά, με μια αμερικάνικη old-school αίσθηση του heavy/power metal.

 Οι Fifth Angel σιγουρα αποτελούν το παράδειγμα του ρητού "Ότι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό", αφού μετά από τριάντα χρόνια σχεδόν, επανήλθαν στο προσκήνιο γεμάτοι όρεξη. Το "The Third Secret" αντικειμενικά δεν ανακαλύπτει τον τρόχο, με μετρημένες ιδιαίτερες στιγμές, αλλά ο ξεσηκωτικός του ήχος και τα 80s vibes, μας κάνουν να συμπαθήσουμε αυτό το άλμπουμ. Τέλος, θα ήθελα πραγματικά να δω τι μπορεί να συνεχιστεί μέσω των Fifth Angel, και ελπίζω να μην είναι μόνο μια φούσκα που θα σκάσει στην πορεία.

(7,5/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: