Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

BONFIRE-LEGENDS (Album Review)

 Οι Γερμανοί Bonfire, με χρόνια ιστορίας και δίσκων στην πλάτη τους, στα μέσα του 2018, κυκλοφόρησαν το νέο τους άλμπουμ. Το "Temple Of Lies" που δέχτηκε πολύ θετικές κριτικές, το διαδέχεται πολύ σύντομα ένα compilation γεμάτο με 32 διασκευές που φέρει τον υποδειγματικό τίτλο-φόρο τιμής, "Legends".
Αποτέλεσμα εικόνας για bonfire legends covers

Το άλμπουμ μας υποδέχεται με τρεις διασκευές των Toto στα κλασικά και αγαπημένα "Hold The Line", "Africa", και "Rosanna", τα οποία έχουν υπέροχους και πιο heavy ρυθμούς, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί μια πεντάδα από διάφορες περιόδους των Rainbow, με το "Man On The Silver Mountain", το οποίο ο Alexx Stahl δεν πιάνει κατά διάνοια τη φωνή του Dio, αλλά στο "I Surrender" δίνει ρέστα με τα ξεσπάσματα και τις κορώνες του, και εν συνεχεία έρχονται τα "Stone Cold", "Death Allley Driver" και "Black Masquerade".

Η νοσταλγία στην παλιά εποχή όμως δε σταματάει εδώ, αφού οι διασκευές των Survivior, θα μας θυμίσουν λίγο τις στιγμές του Rocky με το "Burning Heart" και το "Eye Of The Tiger". όπως και το "Caught In The Game".
Όπως φαίνεται από την αρχή, τα κομμάτια έχουν κατηγοριοποιηθεί  σαν κεφάλαια στο άλμπουμ, και υπάρχει συνέχεια, αφού θα συναντήσουμε και εκτελέσεις από τους UFO στα "Doctor Doctor", "Light's Out" και "Rock Bottom", Deep Purple μέσω των "Child In Time" και "King Of Dreams" αλλά και πιο heavy πράγματα από διασκευές σε Queensryche και Grave Digger, τα οποία πιάνουν μια ιδιαίτερη θέση σε αυτή τη συλλογή, και αποκτούν διαφορετική ταυτότητα.
Αποτέλεσμα εικόνας για bonfire legends covers
Από εκεί και πέρα όμως, τα πράγματα αλλάζουν κατευθύνσεις, αφου οι Bonfire συνεχίζουν σε κάτι ενδιαφέρον και περίεργο, διασκευαζοντας pop και rnb κομμάτια όπως το "Save Up All Your Tears" και "I Wanna Be Loved". Έπειτα θα ακούσουμε διασκευές σε glam rock κομμάτια, σαν το "Hot Cherie" των Hardline και το "Love Don't Lie" του Stan Bush, ενώ τέλος η συλλογή κλείνει με διασκευές σε γερμανικά τραγούδια.

Το "Legends" είναι μια ευχάριστη κυκλοφορία με ωραίες στιγμές, δυνατές κιθάρες και smoothy στοιχεία στις λίγες μπαλάντες που υπάρχουν. Παρόλα αυτά, μπορεί όντως τα κομμάτια που επιλέχτηκαν να είναι ένα και ένα, όπως και η "μεταμόρφωση" που έγινε, αλλά το μεγάλο αρνητικό θεωρώ πως είναι ότι το συγκεκριμένο άλμπουμ, δεν έχει λόγο ύπαρξης.

(7/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: