Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Onkel Tom-Zwischen Emsher & Lippe (EP Review)

Ο μπαρμπα-Θωμάς της Γερμανίας, μπορεί να ειναι αυτός ο σκληροτράχηλος τύπος των Sodom, αλλά που και που, αρπάζει την ευκαιρία και κάνει λίγο πλάκα. Έτσι, το προσωπικό του project, τέσσερα χρόνια μετά την τελευταία ολοκληρωμένη του δουλειά, επιστρέφει με ένα ΕΡ γεμάτο αρώματα μπύρας, μελωδίες και ποδοσφαιρική μανία.
Αποτέλεσμα εικόνας για onkel tom zwischen


Το εναρκτήριο και ομότιτλο, "Zwischen Emscher &Lippe" με τους δυναμικούς και μελωδικούς, ψιλοfolk ήχους, αναφέρεται στην περιοχή την οποία μεγάλωσε ο Tom, πριν γίνει ο Angelripper που ξέρουμε, στην περιοχή που ενώνεται ο ποταμός Έμσερ με τον Λίπε. Η πορεία του κομματιού γίνεται πιο βαριά σε κλασικά heavy μοτίβα, ενώ το "Für die Ewigkeit" με τον Torben από τους Γερμανούς punk rockers Kärbholz ακολουθεί πιο rock μονοπάτια, με τις κάφρικες φωνές να αγριεύουν την ατμόσφαιρα, μιλώντας και υμνώντας την Schalke, όπως ακριβώς γίνεται και με το καταληκτικό "Die Erben des S04". Εδώ τα πράγματα συνεχίζουν το rock μοτίβο που έχει χτιστεί σε αυτήν τη δουλειά, με τον ίδιο οπαδικό χαρακτήρα, και τη Γερμανική γλώσσα να δίνει κάτι ιδιαίτερο και απόλυτα νοσταλγικό.
Τέλος, το ΕΡ κλείνει με την live εκτέλεση του "Ruhrpott", αφιερωμένο στην πόλη που ξεκίνησαν όλα για τον κύριο Such.

Moυσικά η νέα δουλειά του Angelripper με ξένισε καθώς δεν έχει αυτόν τον γρήγορο metal ρυθμό με τα περαστικά folkαρίσματα. Βέβαια από την άλλη η ροκ διάθεση του με όλον αυτόν τον οπαδικό χαρακτήρα, δείχνει πως αυτό το project, είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό hobby, μετά τους Sodom. Εδώ ο θείος Tom μας παρουσιάζει την Γερμανική του ταυτότητα, και αυτό είναι που πρέπει να κρατήσουμε από το "Zwischen...".

(8/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: