Τετάρτη 6 Ιουνίου 2018

AGRESSOR-REBIRTH (Album Review)

Tα τελευταία νέα που είχαν οι fans των Agressor, ήταν πριν από μιάμιση περίπου δεκαετία. Το "Deathrit" του 2006, φάνηκε πως ήταν το κύκνειο άσμα των Γάλλων deathsters, αλλά πλέον μετά από μια επανακυκλοφρία των πρώτων τους demo, τον περασμένο Φεβρουάριο, επανέρχονται στο προσκήνιο με το νέο τους complation, "Rebirth"
 SOM436-Agressor-1500X1500px-72dpi-RGB.jpg


Αληθινή και ολική αναγέννηση από τους Γάλλους death metallers, καθώς πέραν της επανέκδοσης του ιστορικού τους άλμπουμ "Symposium of Rebirth", επανέρχονται με την remastered έκδοση του, και με το tracklist να αποκτά συνοχή και ατμόσφαιρα.

Το τεχνικό τους ύφος δε χάνεται μέσα από τη νέα του επεξεργασία, και κυρίως σε κομμάτια όπως το ομώνυμο "Rebirth", το "Overloades" καθώς επίσης και το μουσικό "πολυβόλο", "Negative Zone", το οποίο είναι ένα από τα πιο ωμά κομματια του συγκεκριμένου δίσκου. 
 Από την άλλη, η ανάπτυξη που έχει γίνει στο "Αbhuman Dreadnought", χάνει την χαοτική αίσθηση και ατμόσφαιρα του πρωτότυπου, και το τόσο καλό γυάλισμα, δεν ταιριάζει σε μια αμιγώς old school δουλειά.
 Επίσης το "Barabbas", στη νέα συλλεκτική έκδοση έχει τρεις διαφορετικές εκδοχές, αφού πέρα από την αρχική του μορφή, η remastered αναδεικνύει περισσότερο την ακουστική του εισαγωγη, ενώ θα συναντησουμε και μια επανηχογράφηση του 2005, στα πλαίσια των bonus κομματιών, όπως επισης και το "Theology" το οποίο υπάρχει και σε MIDI εκδοχή.

Όσον αφορά τα bonus, υπάρχει μια πληθώρα κομματιών, ηχογραφήσεων και σπάνιου υλικού που θα αποτελέσει χαρά για κάθε underground συλλεκτή, αφού πρόκειται για demo version του "Torture'', rough mixes των "Apocalyptic Prophecies" και μια αμιγώς κιθαριστική εκτέλεση του "Dor-Firn-I-Guinar", δείχνει πως η ακουστική κιθάρα βοηθάει τον σκληροπυρηνικό extreme ήχο.

Όλη η δουλειά έγινε μέσα στο 2017, όπου οι Γάλλοι εισχώρησαν ενεργά στις δυνάμεις της Season Of Mist, και πλέον μετά την ιδιαίτερη, επετειακή επανακυκλοφορία του "Rebirth", είμαι σίγουρος ότι θα περιμένουμε πολλά περισσότερα από τους Agressor. Μια από τις πιο θρυλικές και σινάμα υποτιμημένες μπάντες του ακραίου metal, μέσω αυτής της πολύ καλής και γεμάτης μεράκι δουλειάς ευελπιστώ ότι θα γίνει γνωστότερη και θα φανεί πως μπορεί να δώσει και άλλα στην Ευρωπαϊκή σκηνή.

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: