Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018

Omen στο Metal View: O Kenny πάντα λέει πως ήταν Έλληνας στην προηγούμενη ζωή του

 Από τις αρχές της δεκαετίας του 80', οι Omen αποτελούν θρύλους στο heavy metal στερέωμα και η δυναμική τους επηρρέασε με ένα ιδιαίτερο τρόπο και την Ελληνική σκηνή. Η επική τους αύρα ξαναβρίσκει θέση με το ολόφρεσκο single, "Alive" που μας γνωρίζει και τον συμπατριώτη μας, Νίκο Αντωνογιαννακάκη πίσω από το μικρόφωνο. Το Metal View επικοινώνησε μαζί του, ο οποίος μέσα από την εις βαθος κουβέντα, δείχνει πως εκτός απο επαγγελματίας είναι και ένας φανατικός οπαδός.

 Αποτέλεσμα εικόνας για omen metallum


-Πως προεκυψε η συνεργασία σου με τους Omen; Ποια ηταν η αντίδραση σου μόλις το έμαθες;

Για αρχη να σε ευχαριστώ παρα πολυ για τη συνέντευξη. Οι Omen ήταν πάντα στο top 3 αγαπημένων μπαντών για μενα και ο J.D. κύρια επιρροή και έμπνευση. Έτσι όταν είδα πως η συνεργασία με τον Kevin έλαβε τέλος, επικοινώνησα με τον Kenny και με πολύ θράσος του είπα πως είμαι ο τραγουδιστής που πάντα έψαχνε χαχαχα.
Προφανώς δεν περίμενα πολλά. Δεν περίμενα καν απάντηση να σου πω την αλήθεια. Έτσι όταν μου ειπε οτι άκουσε το υλικό μου και ήθελε να ηχογραφησω καποια κομμάτια, το λιγότερο που μπορούσα να κάνω ηταν πάρτυ. 

-Οι Omen φέτος κλείνουν 35 χρόνια ύπαρξης, υπάρχουν σχέδια για κάτι επετειακό;

Είμαστε σε συζητήσεις για ένα DVD για ολο το "Alive Tour" αλλα δεν είναι ακόμα σίγουρο.  Απο μεριάς setlist έχουμε βάλει κάποια τραγούδια που έχουν να ακουστούν πολλά χρόνια και κάποια που δεν έχουν παιχτεί ποτέ live!

-Τα παλαιότερα μέλη της μπάντας σου έχουν πει ιστορίες από τα παλιά; εσένα ποιες είναι οι αναμνήσεις σου ακούγοντας τους δίσκους τους;

Σίγουρα υπάρχουν αμέτρητες και ειναι πολυ ενδιαφέρον  να ακούς την πραγματική ιστορία της μπάντας, έτσι όπως την έζησε η ίδια. Καθαρίζει πολύ το τοπίο και γίνονται κατανοητές οι αποφάσεις οι οποίες πάρθηκαν ανά τα χρόνια. Απο τη δική μου μεριά το νιώθω λίγο τρελό το όλο θέμα οταν πέφτω τυχαία πάνω σε κανένα βίντεο που κοπανιέμαι με Omen ή όταν ακούω τους δίσκους. Μου είναι δύσκολο πολλές φορές να πιστέψω οτι είμαι μέλος μιας και ανέκαθεν ήμουν τεράστιος φαν.

-Πέρασαν δύο χρόνια από τότε που η μπάντα έβγαλε κάποιο άλμπουμ. Υπάρχουν σχέδια για κάτι νέο; Έχετε κάποιες νέες συνθέσεις που να δουλεύετε;

Φυσικά και γράφουμε νέο υλικό συνέχεια. Έχουμε κυκλοφορήσει ψηφιακά ενα single με τίτλο "Alive" το οποίο θα συμπεριληφθεί στο επερχόμενο ομότιτλο EP που θα έχουμε στις βαλίτσες μας κατα τη διάρκεια tour. Καλώς εχόντων των πραγμάτων μέχρι το πρώτο μισό  του 2019 θα έχει κυκλοφορήσει και το καινούριο full length album. 

-Υπάρχει δυσκολία στην επικοινωνία σου με τα άλλα μέλη λόγω της απόστασης;
Η αλήθεια είναι πως οχι. Είμαστε πάρα πολύ  κοντά με όλους. Μιλάμε καθημερινά και έχουμε γίνει οι καλύτεροι φίλοι.

-Πέρσι κυκλοφόρησε ένα split με τους Battleroar. Ποια ειναι η σχέση του Kenny με την ελληνική σκηνή;

Πάντα λέει πως ήταν Έλληνας στην προηγούμενη ζωή του. Αγαπάει την Ελλάδα και τους Έλληνες τρομερά. Φαντάσου ότι μολις τελειώσουμε το tour θα πάμε μαζί  στη Κρήτη για διακοπές και ηχογραφήσεις. Όσο για την Ελληνική Metal σκηνή, τρέφει μεγάλη συμπάθεια και σεβασμό. Εχει πραγματικούς φίλους εδώ.

-Πριν περίπου 20 χρόνια οι Necromantia είχαν διασκευάσει τι Death Rider. Το έχετε ακουσει; Σας άρεσε η ακραία σκηνη;

Προσωπικά δεν είμαι μεγάλος φαν του πολύ ακραίου ήχου αν και η διασκευή των Necromantia μου άρεσε πολύ. Γενικά θα ακούσω οτι μου κάτσει καλά στα αυτιά. Ο Reece είναι μέλος μιας black metal μπάντας με έδρα το Houston τους Epic Death οι οποίοι μου αρέσουν πολύ!

-Πως ήρθε η ιδέα για μια ελληνική περιοδεία των Omen; Συνέβαλες εσύ σε αυτό; Υπάρχουν πλάνα για άλλα shows στο εξωτερικό; 

Η αλήθεια είναι πως μας προσέγγισε η Demons Gate Productions και μας πρότεινε να έχουμε ενα μεγάλο κομμάτι του Tour στην Ελλάδα. Το "Alive Tour"αρχίζει απο το Laredo, Texas. Θα προστεθούν και άλλες US ημερομηνίες στο Dallas, San Antonio κ.α. Έπειτα ερχόμαστε Ελλάδα και τελειώνουμε Γερμανία στο Harder than Steel festival.

-Τι να περιμένουμε από τις εμφανίσεις σας;

Σίγουρα τρομερή ζωντάνια και δύναμη. Επίσης ενα setlist που παίρνει κεφάλια.

-Ευχαριστώ πολύ για τη συνέντευξη, ο επίλογος είναι δικός σου..

Σε ευχαριστώ και πάλι και θέλω να χρησιμοποιήσω τα λόγια του Kenny για κλείσιμο. "Ετοιμαστείτε για τους καλύτερους Omen που έχετε δει ποτέ."...Τα λέμε τον Σεπτέμβριο στην αρένα!
Γιάννης Χαρτζανιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: