Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Arallu-Desert Battles (Album Review)

 Σχεδόν μια δεκαετία μετά, οι Arallu, επανακυκλοφορούν το τέταρτο, και ένα από τα πιο ώριμα της καριέρας τους, άλμπουμ, το "Desert Battles". Οι Ισραηλινοί black metallers, που έχουν μοιραστεί τη σκηνή και στη χώρα τους αλλά και στην Ευρώπη, με μπάντες όπως οι Enslaved, oι Μayhem και οι Behemoth, αποφάσισαν να επανακυκλοφορήσουν τον παρών δίσκο και να το κάνουν όσο πιο καθαρό και γυαλισμένο γίεται, ούτως ώστε να δώσουν έμφαση στις παραδοσιακές τους μελωδίες.



H επανέκδοση του "Desert Battles", εκτός της προηγμένης του ακουστικής, φέρνει στο φως νέα πράγματα, όπως φωνητικά, περισσότερες μελωδίες καθώς και παραδοσιακά ανατολίτικα όργανα, και αυτό μπορούμε να το διαπίστώσουμε ήδη με τις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της πρώτης και της τωρινής έκδοσης του ομώνυμου κομματιού.

Η εισαγωγή όμως με το "Al Macbara'', φέρνει την metal εκδοχή της ανατολίτικης, ethnic μουσικής, η οποία δεν είναι διόλου άγνωστη και στη δική μας κουλτούρα, ενώ από την άλλη, ακολουθούν το πιο groovy "Old Form Of Evil", και πιο μετα το "The Demon Curse", που ακολουθεί κλασσικές, ξυραφιασμένες black metal φόρμες.
Το "Professor of The Code", που μας μεθάει με τα αρώματα του λιβανιού και τις Μεσανατολικές του μελωδίες,  που ενώνονται με τους ακραίους, ποικίλους ρυθμούς, θυμίζει λίγο Melechesh, όπως και το "The Union Of Babylon", το οποίο παντρεύει το ύφος των εν λόγω συμπατριωτών τους, με αυτό των παλιων Rotting Christ.

Με το "Millchama", να διαδέχεται τη σκονή που άφησε η πολεμική μηχανή του "Keeper of Jerusalem", βάζει στο σκληρό black metal λίγα πιο brutal death στοιχεία, ενώ είναι ένα από τα πιο ωμά κομμάτια του δίσκου, οδηγώντας μας στο καταληκτικό "The Doom Beating", το οποίο κλείνει το άλμπουμ με ethnic/tribal ήχους. 
Βέβαια, η επανέκδοση αυτή έχει και ένα bonus track, το "Desert Genii Storm", το οποίο είναι σαν ένας σκοτεινός, απόκρυφος ύμνος
Οι Μεσοποταμιακοί θρύλοι, και ο μυστικισμός της Ανατολής, αποτελεί την κινητήριο δύναμη των Arallu, οι οποίοι απέδειξαν τρανά πως θα μπορούσε να ακούγεται το "Desert Battles" σήμερα, με όλες τις αλλαγές, που ενδεχομένως χρειάζονταν να κάνουν. Οι παραδοσιακοί ήχοι, ειδικά σε λαούς σαν τον δικό μας, θα φανούν ιδιαίτερα γνώριμοι, ενώ τέλος, το black metal ηχόχρωμα τους, θα θυμίσει σε φίλους του είδους, εποχές του παρελθόντος.
https://www.youtube.com/watch?v=-OMr7ws1vEU&feature=youtu.be

(9/10)

Γιάννης Χαρτζανιώτης


Δεν υπάρχουν σχόλια: